pravednik po tvojoj logici, treba popljuvat uređaj jer, eto, nekom nije potreban. Trudim se, ali stvarno ne razumijem logiku. Monitor i TV su bolji za igranje, pa bi kao trebalo posrat ono što nije to dvoje. Evo, izvalio sam se na kauč i mislim se koji mi je kurac. Imam jebeno dobru ergonomsku stolicu, a ja sjeo na kauč. Baš sam idiot. Pritom mi je žena isto na godišnjem, gleda Netflix i sve me sram jer derem Hitmana na Portalu.
A što se tiče samog Portala kao producta, mislim da se svi slažemo da je moglo bolje i vidimo neka bolja rješenja. S tim na umu, mogu i sam pretpostaviti zašto se nisu odlučili na neke od pristupa budući da su mi mreže struka. Negdje se spominjao Wii U, ali to je konzola koja je od starta bila planirana kao takva, imao je dva wifi modula od kojih je jedan razvijen upravo u svrhu kontrolera. Portala se se netko sjetio valjda prije godinu ipo i rekao idemo to napraviti. Eventualnom su ažuriranjem OS-a u PS5 preko jednog modula mogli stvorit lokalnu mrežu s Portalom, ali tada gubiš internet.
Činjenica je da je puno toga kompromis. Ali što sad kad… radi? Jbg, radi i to je to, ne mogu i neću izmislit da ne radi. Radio je na optici i radio je kod kolege na bakru s deklariranom manjom brzinom od dopuštene i relativno dobro je radio na 5G. Onaj kome treba će kupiti, kome ne treba neće, a tko misli da je najpametniji na svijetu će srati po drugima jer se usuđuju reći da im je dobar.
I pazi sad, usuđuješ se zbog toga povlačit kartu fanboyizma. Jer se usudim reći da uređaj radi. I jer se drugi usuđuju reći da radi. A kao nebi trebali da slučajno ne ispadnemo fanboyi
Za razliku od tebe, vidim tržište za postojanje ovakvog nečeg. Ako adopcija igrača bude dobra, u novim konzolama i novim generacijama Portala sigurno ide neko proprietary rješenje za direktno povezivanje konzole i neke nove generacije "daljinskog upravljača", kao što su napravili s čipom za kompresiju u PS5 ili kao što će u PS5 biti čip za upscaling.