• Gaming Diskusije
  • Mjesec dana prošlo je od izlaska Starfielda. Što danas mislite o igri?

Budem probao, igru ne mogu komentirati jer nisam igrao, a iskreno tako i treba biti. Formirati svoje mišljenje na račun tuđih je djetinjasto i blesavo. Imam par prijatelja na Steam koji imaju preko 50h u igri pa mogu zaključiti da uživaju u njoj? Kad probam napišem mišljenje, a do tada ću šutiti, kao sto bi i drugi trebali.

Ja sam 70-ak sati u igri, tesko je rec, nije lose, ali miljama daleko od Elder Scrolls serijala. Nije to nikakav Skyrim u svemiru, ovo je fast travel simulator koji usput ocajno radi na Series X. Skeniras 2 planeta i vec si vidio sve jer ce i na preostalih 900+ sve bit isto. Nije da se ne zabavljam, ali ispod ocekivanja u svakom slucaju.

15 dana kasnije

Fico kao ona ekipa na Steamu koja ostavi negative review nakon 1000 sati igranja.

bethesdafanboy123 Nisam siguran mrzim igru ili sebe što sam proveo to vrijeme u Starfieldu.

Poslije _ebanja nema kajanja

Ja zavrsio jucer nakon nekih 55h…. Mislim da je sve vec receno, neki djelovi su napravljeni dobro kao solidan combat i fantasticna muzika ali puno toga je lose kao fast travel koji totalnu ubija pacing igre i njenu poantu koja bi trebala biti istrazivanje. Takodjer likovi i njihovi dijalozi mi nisu bas nesto dojmljivi. Overall za mene 7/10

wooddiebone Nisam na Steamu, u pravu si. Jesam lud, ali ne 70€ lud. Volio bih da si upravu, ali na svu sveopću žalost, to je 85h koje nikad neću dobiti natrag.

bethesdafanboy123

Pričaš s osobom koja je po forumima lagala i uploadala fotošopirane screenshote iz CoD4 back in the day.

Tak da ti meni vjeruj kad ti kažem da iako te sad ispunjava anonimno muljanje i sranje, kasnije će ti bit žao kaj nisi ostvario kvalitetniju komunikaciju sa nekim ljudima ovdje.

bethesdafanboy123 to je 85h koje nikad neću dobiti natrag.

Koliko sam vidio, main story se može odigrati i za značajno manje vremena. Jasne su kritike na netu kao i ove tvoje, ali kad ti kompanija čiji si fanboy (tvoj odabir za predstavljanje koji nosi neko značenje na forumu ili samo sarkazm, kako god) konzistentno radi ziherški koncept iz igre u igru i to jasno najavi i prije samog izlaska Starfielda kao marketinšku naznaku što očekivati, onda "krivnja" za desetke ulupanih sati u nešto što te od početka razočaralo leži isključivo na tebi. Ako si igru nabavio povoljno ili preko Gamepassa, osim tvog načina trošenja vremena i nisi baš na nekom gubitku. Poštedi se pretjerane patetike, Bethesdine igre dobivamo na kapaljku a što se budućnosti tiče, najbolje je sačekati s kupnjom TES VI ili bilo koje druge njihove igre prije nego se vidi što zapravo donosi (a kakva god bila, vjerujem da može biti "samo" precijenjena, ne i baš toliko loša. Kao i Starfield, uostalom).

Zero Nema veze s glavnom pričom, razlog što sam proveo toliko vremena je zbog toga što su ljudi govorili: "it gets better after 20h". Ugl, prošao sam sve frakcije i mogu reći da svi questovi izgledaju kao da ih je pisao chatGPT. Igru sam igrao na game passu, tako da nije gubitak novca.

Ono s čime imam problem je što ćemo dobiti isto ovakvo sranje s novim ES6. Ljudi se ne bune oko Starfielda, već ga još i hvale. Nije patetika nego razočaranje, činjenica da studio koji je napravio morrowind, oblivion i skyrim, može izbaciti ovakvo govno od igre.

bethesdafanboy123 Izbacili su i Falloute, pa osim glazbe, atmosfere i world buildinga zapravo i ne vidim po čemu bi te igre bile na pijedestalu najboljih RPG igara, jer realno, nemaju razradu onih najbitnijih elemenata na top razini. Igre su im pristupačne i otvorene, dok je Skyrim postao legendaran ponajviše zbog modova.

Što se tiče TES VI, ta igra je godinama ispred nas i sumnjam da će razočarati. Ako ništa drugo, sumnjam da će biti fast travela na druge svjetove i da će nam uskratiti mounta. Toliko se mogu potruditi.🤣

Zero Nisam rekao da su najbolje RPG igre, u doba kad su izašle su bile THE RPG igre. Moja poanta je bila da je Bethesda nekad bila vodeća gaming industrija što se tiče inovacije u igrama.

Sad su spali na 20 loading screenova, chatGPT questove i crappy performance. Hoće to tak kad te Blackrock kupi.

Pa vidjet ćemo creation engine je očito zastario, također nadam se da će pokupit BG3 game dizajn inovacije, ali sumnjam Starfield je dokaz.