Fico Ako ti ja prodam auto s pola motora i on ima svu najnoviju tehnologiju u sebi: infotainment, masažna sjedala, itd. Hoćeš li ti njega suditi po tome što ima sve te feature ili po tome što ne vozi? Ako tvoj proizvod ne izvršava svoju temeljnu ulogu, u ovom slučaju Cyberpunk je imao loš performance, bio pun bugova itd; to je onda loš proizvod i po tome ga se treba suditi.
Što se tiče Starfielda igra je objektivno dosadna, puna je loading screenova i bugova, obećano nam je tisuću jedinstvenih planeta za istraživanje koji na kraju završili kao copy-paste istih asseta, a uz to sve je i obećan space exploration, koji je na kraju sveden na menuje.
Igra je užasno gadna i pod tim ne mislim na grafički fidelity, nego mislim na to da su ljudi su ekstremno ružni. Sad jesu li u pitanju ljevičarske propagande ili nesposobnost tima ili činjenica da je engine prvotno bio namijenjen za čudovišta, u to neću ulaziti. Također, grafički fidelity im je na puno nižem nivou nego kod nekih drugih igara. Na nekim mjestima se vidi starost enginea gdje je samo ravna tekstura s dva, tri kamena.
Za igru koja je trebala biti space exploration, ti se ne možeš maknuti od planeta ili sletjeti na njega ručno, nego moraš poklikati menu da bi ti se animacija odvrtila. Combat je užašno dull, da sam htio igrati Call of Duty, igrao bih njega. Svi igrači će imati isti playstyle jer nema nikakvih RPG elementa koji bi omogućili igraču da si prilagodi gameplay prema svom stilu.
Igra wing commander privateer iz '93. je imala bolji space exploration nego starfield. Starfield bi opisao kao lošu kopiju No man's skyja.
Priča nema razloga biti toliko loša uz toliko velik tim, pogotovo jer manji studiji naprave priču koja bude zaista zanimljiva čak i s jednom osobom. Priča je toliko dosadna da sam ja počeo igrati mini igru koja se zove "follow the blue dot" jer izbor dijaloga u 99% slučajeva ne utječe na igru ni u kojoj mjeri, prvi izbor je uvijek onaj "dobar".
Što se tiče "prevelikih očekivanja", tu je ista situacija bila sa Cyberpunkom. Ako obećaš nešto (pod tim smatram i ambigous obećanje gdje "misleadaš" publiku) i ne ispuniš to obećanje, očekivano je da će ti ljudi kritizirati igru. Također, igra je prezahtjevna za ono što jest.
Ovu igru možeš hvaliti samo u tri slučaja:
- Nisi nikad igrao nikakvu igru.
- Imagination is doing the heavy lifting here.
- Uzimaš teške droge.
Vidi se da si Bethesdin fanboy i pošto tvoje mišljenje nije objektivno, nego emocionalno, onda nije relevantno.
Ovo je moje mišljenje nakon otprilike 30 sati igre, prošao sam onih 12 sati nakon koje bi igra trebala biti zanimljiva, i još uvijek tražim neku trunku zabave.
Mislim da videogamedunkeyjev video savršeno opisuje ovu igru.
Smatram da nije ni malo nerealno da očekujemo da igra ne izgleda ovako u 2023. pogotovo od velike firme poput Bethesde: