Odigrao sam Resident Evil 2. Ili barem Leon A kampanju. Jebote kako odlična igra. Stvarno nisam očekivao ovo. Tj. očekivao sam napredak u odnosu na jedinicu, ali ovo je 3 koplja bolja igra. Stvarno svi elementi su mi bolji. Još zanimljivija priča koja ulazi dublje u zavjeru oko Umbrelle i virusa. Čak i neki twistevi u priči su me iznenadili. Cinematicsi su isto puno kvalitetniji.
Odlična lokacija u vidu Raccoon Police Station i svih onih podzemnih lokacija i laboratorija. Ni blizu onako puno backtrackanja (pomogao veći inventory svakako). Puno je usmjerenija igra, tj. točno ti je jasno što trebaš dalje raditi. Igra ima neki red. Jasno je koji je ključ za šta, šta će ti točno trebati. U jedinici sam se iskreno pogubio u svim onim prostorijama, koji ključ šta otvara. Ovdje to nije slučaj. Igra me i par puta dobro prestrašila, posebno mi ostaje u sjećanju kad je Licker iskočio kroz ono staklo u sobi za ispitivanje. Protivnika je isto više i to je činilo igru malo izazovnijom. A i raznolikiji su.
Zatim nadogradnja oružja, kako je to dobro. Kad sam nadogradio shotgun i mogao one shotati obične protivnike. A zvuk puške tek, pravi užitak. Zagonetke opet zanimljive, a ne preteške. Vjerojatno sam zaboravio što sam još htio nahvaliti, no prezadovoljan sam igrom. Jedina zamjerka mi je zapravo ta tromost u akcijskim momentima. To je i dalje boljka ovog serijala, iako je bolje nego u jedinici. Mislim ovo je survival horror, ne očekujem fluidnost COD-a, ali okretanje oko sebe, pa ciljanje točno gdje želiš, to je i dalje dosta zaostalo bilo.
Resident Evil 2 Remake ima potencijala kod mene biti jedna od najboljih igri ikada ako su kvalitetno prenesene sve dobre stvari iz originala, a kvalitetno modernizirane sve zastarjele stvari. Stvarno se radujem prelasku igre.
No sad imam neka pitanja. Kada je završila Leon A kampanja, napravio mi se Save pod nazivom 'Claire B' koji nisam mogao pokrenuti. Nakon malo prčkanja po opcijama, uspio sam pokrenuti kampanju Claire A i odigrao prvih 15 min koji su više manje isti kao Leon A. E sad me zanima koliko su različite kampanje A između njih dvoje? Mislim iako je Leon A kampanja više manje zaokružena, ipak su ostala neka pitanja, ponajviše tko je ona djevojčica sa Claire na kraju kampanje? I kakve su B kampanje, jel su to nastavak na priču A kampanje? Mogu li odmah krenuti Leon B kampanju, ili prvo moram riješiti Claire A? Pitam sve to jer je pomalo zbunjujuće, a i ne znam dal da krenem sad odmah Resident Evil 3 ili ću imati rupu u priči ako sam prešao samo jednu od 4 kampanje u dvojci? Jer iskreno želim si nešto ostaviti za Remake da iskusim po prvi puta. Pomagajte da znam šta dalje!