Igra se trenutno:
Kingdom Come: Deliverance (PC) - na nekih 20h igranja (+neka satnica još na konzoli što sam igrao), kao što sam pisao već, apsolutno oduševljen igrom. Middle age simulator u punom smislu te riječi i prvenstveno odličan RPG sa zanimljivo napisanim likovima, izuzetno kvalitetno prezentiranim srednjovjekovnim ambijentom i combatom koji dok jednom sjedne, baš bude uvijek taktičko nadmudrivanje s neprijateljem. Glavni story quest mi je za sada dosta dosadnjikav, no sporedni questovi su prva liga. Možda na momente ima praznog hoda i ne kužim čemu kompliciranje s quick saveovima, no van toga, teško mi je pronaći neku ozbiljnu zamjerku. Želim to odigrati do kraja prije nego li krenem s dvojkom.
God of War: Ragnarok (PS5) - krenuo odmah nakon odigranog GoW-a iz 2018., no uzeo malu pauzu nakon prvih par sati pa ovih dana opet nastavio. Dobra mi je priča kao i u prethodniku, combat fantastičan, vizualno je igra čisti spektakl i stvarno ne znam što je developer mogao nešto posebno drugačije napraviti (u kontekstu kritika da je nastavak zapravo GoW DLC). Još sam generalno na početku igre (nekih cca 9h do sada) pa konkretniji dojmovi kada se još skupi satnice.
EA Sports WRC (PS5, PC) - igram primarno na plejci zbog dualsense kontrolera koji za rally utrku pruža puno bolji osjećaj terena i auta (jbg, teško se vratiti na običan rumble jednom kada se čovjek navikne na bolje). Odradio već dobar dio prve sezone (nekih 10-ak sati igranja), još mi je ostalo par utrka. Nešto mi je bolji bio vozni model u DR 2.0 i kao da sam bolje tamo "osjetio cestu", pogotovo blatne utrke. Ovdje mi auto zna prečesto besmisleno proklizavati, čak u nekim idealnim uvjetima dok su gume friške, a cesta suha. Fora mi je doduše kako su prenijeli osjeća vožnje po ledu pa svladati zavoje na takvom terenu zna biti popriličan izazov. I auti na stražnji pogon bez volana se dosta teško kontroliraju, treba baš jako biti oprezan s doziranjem gasa nakon što se odradi veći dio zavoja. Na utrci koja traje 15-ak minuta sve skupa se onda više pretvori u napor, neko adrenalinsku zabavu. No generalno stvarno je ok igra za ljubitelje rallyja, pogotovo jer je ovo sada službena licenca s utrkama koje budu dio redovne sezone. Takve utrke su zapravo glavni sadržaj igre pa čisto uskladiti očekivanja naspram ranijih DR naslova. Na PS5 igra izgleda dosta dobro, jedino znaju u utrkama biti dosta velika variranja frameratea naspram PC-a gdje je to kudikamo manje primjetno.