• sanzo

•  
    •  

foggy probably the best Tales game to date

Odmah si postavio ogromna očekivanja 😃

Baš me zanima da li će se i meni combat toliko svidit koliko ga hvališ. Zvuči kao da je negde na pola puta između starih i novih Tales igara.

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

sanzo Tocno tu negdje. Fajt je bolji od Arise-a ak se mene pita. Na 90h i dalje otvaram sitne pomake koje koristim i pomazu. Ne ustrucavam se oko hvale jer bas su dobro sve to zaokruzili, a ultra je brzo sve i fluidno.

Mislim da Berserija ima slican fajt, znam da mi je tam bio isto dobar.

Tipa Symphonia je malo ostarila u tom segmentu, ovo je klasu ili 2 iznad, ili 3.

Upravo završio Tails of Iron 2

Puno gore od prvog dijela. Puno igranja na istom mistu bez fast travela. Nema lv upa pa borba sa neprijateljima nema smisla da daju materijal ali iskreno nepotrebno je.

Prvi dio razvucen do maksimuma a drugi dio igre zbrzan jos pokazuju nastavak/dlc.

Cekajte snizenje ako vas igra zanima

The Thing Remastered

Carpenterovo remek-djelo iz 1982 je po mom mišljenju uz Aliena najbolji SF horor film svih vremena. Film je debelo podbacio na kino blagajnama i kritički ubijen od strane prodavača magle koji su film smatrali prestrašnim i gnjusnim, pogotovo jer je izašao u isto vrijeme kad i E.T. Svi su pohrlili u kino dvorane gledati simpatičnog vanzemaljca koji je samo htio telefonirati kući, a ne antarktički masakr bacačem plamena.

Kao što inače biva s većinom kvalitetnih filmova, tek godinama kasnije je The Thing dobio kultni status i priznanje kakvo zaslužuje. Carpenter dan danas priznaje kako mu je podbačaj Stvora najteže pao u čitavoj karijeri i kako godinama nije mogao dobiti ulaganja i ugovor za neki drugi visokobudžetni film.

S porašću statusa film, rasla je i želja fanova za nečim novim iz svijeta The Thinga. Tako je 2002. došlo do videoigre koja se nastavlja na završetak filma, a ukoliko želite odigrati igru bilo bi zaista poželjno prvo baciti oko na Carpenterov uradak. Čak i ako ne mislite odigrati svejedno preporučam da pogledate Stvora.

Kao što sam spomenuo, radnja igre direktno se nastavlja na završetak filma i neću pretjerano pričati o njoj da nešto ne spojlam. Spomenut ću da su okoliš, zgrade, objekti i predmeti vješto prenešeni s ekrana i osjećat ćete se kao da ste doista tamo. Riječ je o preko 20 godina staroj igri pa ne očekujte vrhunsku grafiku, ali remastered je dobro odrađen i ima podosta grafičkog pomaka u odnosu na original. Nije riječ o običnom portu na koji se zalijepio sufiks remastered.

U suštini je igra squad based TPS gdje ćete osim napucavanja beštija morati brinuti i o svojim kompanjonima. Iako igra stavlja svojevrsni lažni imperativ na brigu oko vaše ekipe, prolaskom kroz levele shvatit ćete kako ta briga nije toliko bitna jer niti jednog člana nećete imati duže od 15min. Redom će se mijenjati kao žestice ispred vas u Diversu na meetingu i služit će vam kao alat za prolazak kroz level. Volio bih da su se ipak malo više fokusirali na važnost ekipe i tko je od njih zaražen. Ovako kad otkrijete tko je zaražen ubit ćete ga i par soba nakon naći novog člana.

Pomalo atipično za taj svijet, ima puno previše metaka, granati i svega ostalog. Doslovno ćete biti prenakrcani itemima, a akcije ima na svakom koraku. Od malih hodajućih glava, pretvorenih ljudi do pravih nabrijanih vojnika, većinu vremena ćete se napucavati, a ne paničariti što bi u neku ruku trebao biti glavni fokus svega. Panika, horor, tjeskoba su stavljeni u treći ili neki deseti plan. To nije nužno veliki minus, jer od samog starta igra vam sugerira o čemu ustvari ovdje riječ.

Ipak najveći nedostatak je zvuk. Koliko sam shvatio developeri koji su radili na reizdanju su odlučili pustiti originalni zvuk kako bi dočarali novim igračima originalno iskustvo. To je ok, ali zvuk u originalu je bio nedovoljno dobar, a audiopodloga kriminalno slabo iskorištena. Glazbu za film su radili sam John Carpenter (koji je skladao većinu skladbi za svoje filmove) i legendarni Ennio Morricone. Nije mi jasno zbog čega gotovo čitavu igru provedemo u tišinu uz zvuk hodanja po snijegu ili glasanja beštija. Ubacivanje glavne glazbene teme (koja se ponekad čuje na par sekundi) dok hodamo bespućima snijega savršeno bi se uklopila u igru.

Da ne duljim, a bože dragi jesam ga izduljio, The Thing je obavezno štivo za ljubitelje filma i igrače kojima fale squad based TPS-ovi. Na trenutke me igra podsjetila na Freedom Fighterse i ima tu neku čar old school napucavanja iz PS2 ere. Bez obzira na mane pojeo sam ju u dva dana i vjerojetno ću je odigrati još jednom da malo podrobnije istražim Outpost 31 i Norvešku stanicu.

sanzo Unicorn Overlord

Koliko ti je na kraju traja playtrough? Koliko god i dalje imam veliki interes za ovim . . . sramežljivo priznajem da nisam odigrao ni Metaphor, pa ako su satnicama tu negdje, onda sebi dugujem Metaphor puno više lol

k 40-50 sati. Duplo krace od metaphora.

@renda

Upravo završio

Ok je ali samo to ocekiva san puno više, jos mi blokali trofeji pa blokala igra izadem i uđem pa dobijen trofeje i one koje nisan otkljuca.

Podsjeca me igra na

Short Hike

I Albu

Ali obe su mi bolje igre od Mike

Miro i Short i Alba su mi dobre, a i ova mi je chill, uglavnom zabavil sam se.

Jako dobro! Samo… Šteta što igra nije duža.

❎Kingdom Come Deliverance ↘️

Nastavio igru nakon 2 godine jer sam narucio nastavak te nakon ukupno 40 sati zavrsio igru. Na Xboxu sam među 4% igraca koji su je zavrsili.

Witcherovska naracija zadataka u Game of Thrones maniru. Genijalna zaraza minus neke mukotrpne radnje. 9/10

✅️ Nastavljam Fantasian ↘️

foggy Morao sam, malo mi dosadilo nakon 20h, a pojacali intervali random borbi. Napunis poke-loptu za minut…

• foggy

•  
              •  
              •  
              •  

solidmerlin Je, random fajtovi su stalno i uvijek, trebali su malo to sredit.

Nakon Nine Soulsa i male pauze od zanra, roknuo The Last Faith.

Jos jedna odlicna (pixel art) metroidvania!

Art, atmosfera i soundtrack su prokleto fantasticni, sve je povezano u bas jako kvalitetnu cijelunu.

Borba je super i raznovrsna, za one koji neznaju, ovo je soulslike metroidvania sa istim principom ulaganja u statse. Oruzja su vrhunska, ima svega od maceva, srpova do faking hand cannona (ima puski kao u BB koji mi je ujedno i ispiracija).

Level dizajn dobar, smislen i ima svakakvih zona od ledenih spilja do Miyazakijevih mocvara Ha-Ha-Ha .

Bossevi su me bas iznenadili kolko su epic i kad je to sve popraceno ovakvih ost-om - to je to.

Pod minus bi stavio to sto je dosta lagana, ni jedan boss mi nije trebao vise od 2-3 pokusaja dok sam vecinu iz prve (greatsword hebe keve Ha-Ha-Ha) ali kazem, bas su epic borbe neke tako da sam pregrmio tezinu. Preporuka!

Kako sam fan Star Treka, ajde da i ovo probam (Nintendo Switch):

Počel sam malo s NFS Hot Pursuit Remastered. Prvo kaj se primjeti je to da je zvuk u igri daleko preglasan! Dobro, to se da riješiti u postavkama. Drugo i još bitnije, nemre se namjestiti na manual šaltanje - meni je to recimo presudno. Svejedno, odvozil sam nekoliko utrka i moram reći da sam u tom arkadizmu prilično spor. Nisam još vozil ko policija, to bum valjda sutra, ili večeras na Portalu, prije nego obrišem igru.

Mislim krenuti s Crisis Core Final Fantasy VII Reunion. Instalirano i čeka - to ide prije FF VII Rebirth?

Samanoske 1

Onimusha: Warlords Remastered | PS5

Veli Samanoske taman posla da će rimejkat ove stare igre. Ali isto tak veli da bi trebali, a ja bi se svakako složio. Jednostavno outdate igra koju sam odigrao s guštom, ali iznenadilo me koliko je sve napredovalo i koliko nas je razmazilo. I još kad se sjetim da je ovo bilo full price back in days 😃 Zato sam je i prešao valjda 12 puta, ali sad 2-3 i dosta. Možda ni 2 zapravo 🙂

Review: https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/onimusha-warlords-remastered

foggy

Nakon najave ovog za 2026. i remastered dvojke, htio sam uzeti Warlords Remastered, ali…

Ovo me sada jako ubolo.

Super recenzija!