Prešao sam danas Amnesiu: The Dark Descent. I prezadovoljan sam igrom. Ovo mi je bio prvi susret sa baš istinskom horror igrom i nisam mogao nabasati na bolju. Igra nije puna jeftinih jumpscareova, nego kvalitetno kroz atmosferu i zvuk stvara nelagodu kod igraca. Više puta sam se našao u situacijama gdje sam se prepitkivao što je ovo meni trebalo u životu. Baš sam bio napet i pod ogromnim stresom znajući da je čudovište tu negdje, a ti ne znaš gdje. I onda kad te jednom ugleda i krene na tebe... trčao sam kao luđak u suprotnom smjeru 😁
Priča je intrigantna, smještena u stari njemački dvorac, pun tajni, prije gotovo 200 godina. Iako mi je bilo teško sve odmah pohvatat, zaista sam čitao apsolutno sve notesove i zapise dnevnika jer me zanimalo što se točno događa tamo. I zagonetke su mi se svidjele, makar u drugoj polovici su bile neke koje sam riješio, a da nisam točno ni skužio što sam napravio, tj. nisam koristio negu logiku nego jednostavno kad ju nisam mogao riješiti, čak ni logički, počeo sam nabadati i nekako bih riješio.
Sve u svemu, odličan prvi susret sa žanrom. Moja ocjena bi bila nekih 8/10. Sad se bacam na Justine, a nakon toga i Machine For Pigs.