Prešao sinoć SMT Devil Summoner: Soul Hackers
Dosta mi je dugo i trebalo za ovih 32 sata in-game (nekih 2 tjedna sam igrao?), ali to zato jer sam bio zauzet. Eh, još samo 13 dana do godišnjeg, pa ćemo onda satnicu podići.
Igra mi se svidjela i mogu reći da je čak i bolja nego što sam mislio. Iako je riječ o čistom portu sa onim odvratnim CGI animacijama koje kao da su sa Sega CD konzole, a ne Saturna, port je sasvim OK. Dungeoni i (brze) borbe iz prvog lica, loading gotovo da i ne postoji, cyberpunk setting kojem doprinosi i soundtrack... Igra je dobro prošla i kod kritike, makar su se mnogi žalili da je ''zastarjela''. Iskreno, nemam pojma što su time mislili.
Priča je prilično dobra i za jednu SMT igru (NE računajući Persona serijal!) ima podosta teksta.
Svakako preporučam fanovima serijala!
...a onda malo zaigrao Bravely Default.
Znam da je prerano govoriti i ne želim suditi RPG-u nakon par sati igre, ali zasad mi se ne sviđa. Dosta me podsjeća na Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (ovo mi je jedan od dražih FF naslova, usput rečeno), što je plus. Igre sa Job sustavom sam oduvijek volio, turn-based borbu isto, sve je to lijepo i krasno... ali čovječe, scenarij je tragedija. Od ovoga što sam zasad vidio, pa... recimo da je pola tog teksta bilo odrezano/izbačeno, uopće nebih ni primjetio. Eto, toliko je scenarij zanimljiv. Neznam zašto su uopće zapošljavali voice actore kad je očito da posao rade preko k**ca; baš nikakvih emocija nema.
Naravno da ću igru odigrati, ako ništa barem zbog borbe (i, nadam se, nekakvog izazova), ali ne očekujem neku interesantnu priču.