Stigao je Steam Next Fest i odmah sam znao koji će mi bit prvi demo…
MULLET MAD JACK

Developer: HAMMER95
Publisher: Epopeia Games
Mullet Mad Jack (nadalje: MMJ) je 80's i 90's, u OVA Anime (Original Video Animation) stilu retro inspirirana kombinacija roguelikea i FPSa s randomly generated levelima.
Premisa?

Yup. Samo 10 sekundi života. Bilo koji damage još smanjuje sekunde a vrijeme se jedino vraća pomoću ubijanja robota (a enviromental i special finisher kill vraćaju više vremena, svakih par soba se može naći i LIFE SODA automat koji vraća svih 10 sekundi nazad).
Svaki level je kat u tornju u kojem se nalazi princeza, svaki 10. kat je boss, a smrt te vraća na početak (ili checkpoint, nakon svakog bossa).

Roguelike elementi se najviše vide u tome da se progress gubi nakon svake smrti. Na kraju svakog levela igra nudi jedan od tri dostupna random upgradea koji mogu biti aktivni (npr. novo oružje) ili pasivni (+ movement speed, ricochet…)

Cijela igra je sprint kroz levele, a jedine kontrole su WASD, pucanje, reload i slide/dash/kick sve-u-jednom od kojeg se može letit kroz levele. U prosjeku mi je svaki level trajao između 20 i 30 sekundi.

Art style je fe-no-me-na-lan, ali najveća mi je negativa šta se toliko toga dešava na ekranu odjednom da budem overwhelmed (to mi se često dešava kod novih igara), no brzo sam se navikao nakon par levela.
Demo ima 20 katova i 2 bossa, na normal sam ga uspio preć u 30 minuta, također ima V. Easy (bez timera), Easy, Normal i Hard.
Predobra igra, demo je super, definitivno se uzima!