Torgue Anger Foot - Arkadni FPS u stilu Hotline Miamija gdje je vam glavno oružje noga
Jako mi se dopalo što igra ima dinamiku Superhota, no opet vlastiti dodir da ne ispadne kopija. Imao sam osjećaj da igram FPS Hotline: Miami.
Ovo je ispalo predobro. Baš gušt za igrati. Treba malo namještanja postavki da sensitivity bude kako spada, ali kad se namjesti, onda je čisti old-school.
Cult of the Lamb - Osnujte s drugim životinjicama kult s ciljem oslobađanja drevnog božanstva
Igra je šarmantna, držala me privremeno, ali kad sam vidio da ima i base-building, nekako me odbilo od igranja. Ne znam, možda sam samo zasićen takvim mehanikama. Grafički stil je jako simpatičan i humorističan.
Selaco - F.E.A.R. da je napravljen u Doom II engineu te imao elemente immersive simova
Mislim da me od svih igara koje sam zaigrao, upravo Selaco najviše razveselio po pitanju čistokrvne pucačine. Dugo nisam igrao igru s boljim osjećajem napucavanja. Mesnato, zabavno, brzo i raznovrsno. Također mi se jako svidio lore, vukli su ozbiljnu inspiraciju iz Deus Exova i Dishonoreda.
Iako sam se jako veselio ovome kada sam vidio da je na Next Festu, nešto... Mi je falilo... Ne znam, ne mogu točno reći što, no možda mi je jednostavno bilo prejednostavno i izazovno samo u smislu brojnosti neprijatelja.
There is no Light - 2D akcijska avantura smještena u svijet koja izgleda kao miks Metro-a i Dark Soulsa
Kako ovo ima predivan svijet. Baš me ugodno iznenadilo. Jako mi se dopao i combat koji forsira agresiju baš kada je i neprijatelj agresivan.
Trepang2 - FPS inspiriran F.E.A.R.-om s Modern Warfare štihom
Opet igra kojoj mi je nešto nedostajalo, rekao bih da je do dizajna levela. Previše su prazni i nedostaje detalja. S druge strane, nevjerojatan osjećaj uklizati u slow-motionu među grupu neprijatelja dok je pumperica u rukama.
Gloomwood - Hommage ranim nastavcima Thief serijala
Vrlo atmosferična igra, možda čak i najbolja atmosfera od Next Fest igara koje sam stigao zaigrati. Primjer za udžbenike kako se zvukom i osvjetljenjem na jako jednostavan način može dobiti jako, jako puno.
Metal Hellsinger - FPS s elementima rhytmh igara inspiriran heavy metal glazbom i ikonografijom
Već sam preporučio igru ranije i trenutno mi je mišljenje da igra jedino ima problema s optimizacijom. Sve ostalo je toliko obečavajuće da je pravi konkurent Doomovom gameplayu i tjera ga na potencijalno inoviranje svoje formule.
Hard West 2 - Nastavak weird westovske (vestern + horor/natprirodni elementi) strategije na poteze; hvala @Fico na infu
Ako ti je sjelo, jedinica je isto dobra. Dvojka mi se po gameplayu, a posebno po grafici i zvuku čini kao veliki napredak. Međutim, jedinica ima jako dobar story-telling i nevjerojatno dobru glasovnu glumu glavnog naratora. Apsolutno najbolji miks fantastičnih elemenata i vesterna s kojim sam se do sada susreo.