Persona 5 Strikers (PS4)
Kad čujem ime Dynasty Warriors, odmah mi padnu na pamet niskobudžetne, repetitivne akcijske igre sa lošom glumom koje svejedno na svoj način uspiju ispast donekle zabavne za igranje. Nije čudno da sam zato oklijevao pri nabavci Strikersa. Spoj Persone i Dynasty Warriorsa je zvučao zanimljivo, ali ne dovoljno zanimljivo da bi igru kupio. Da nije došla na ps+, ne bi ju još nekoliko godina taknuo. Srećom je, a 60 sati kasnije mogu mirno reć da je ovo prava persona igra i dostojni nastavak persone 5 koji ju možda ne dostiže po kvaliteti, ali pruža drugačiji pogled na mehanike, likove i svijet te igre.
Strikersi tako koriste jednostavi akcijski combat, koji je temelj svih Warriors igara, kao početnu točku na koju su onda dodali sve mehanike originalne persone 5 prolagođene novom formatu. Tako nema velikih bojišta sa tisućama protivnika već random encounteri realizirani na isti način kao i kod persone. Megaten sustav slabosti je tu kao i follow up napadi, batton pass, all out napadi, skupljanje i spajanje persona, a čak je i dodan novi showtime napad koji funkcionira kao limit break za svakog lika. Sve je to popraćeno prezentacijom na razini persone 5 sa prepoznatljivim stilom kojemu se za sada ni jedna druga igra nije uspjela približit. Svaki meni i svaka akcija su uživancija za za vidjet. Sve je to popraćeno remixom fantastičnog originalnog sondtracka i povratkom svih originalnih glasovnih glumaca u svojim ulogama.
Priča je direktni nastavak na Personu 5 i također je odlično odrađena. Ovaj put nije limitirana samo na Tokyo već se kroz radnju prođu sve najzanimljivije turističke lokacije u Japanu. Naravno svaka od njih ima svojeg negativca i svoj dungeon i većina je blizu razine kvalitete originala. Neki negativci su mi čak i draži, ponajprije zbog načina na koji su karakterizirani u odnosu na negativce iz petice. Igra dodaje i dva nova igriva lika koji se dobro uklapaju u ostatak družine, iako su njihove priče bile bolje odrađene sa drugim likovima u prethodnim nastavcima serijala. Sviđa mi se i da su neki stari likovi dobili dodatan prostor da se razviju, ponajprije Haru koja je u originalu bila zakinuta time što se pridruži prekasno da bi bila relevantna.
Teško je ni opisat koliko me je igra oduševila. Višestruko je nadmašila sva očekivanja koja sam imao i smatram da je obavezno štivo za svakog tko je uživao u Personi 5.
9/10
Edit:
Zaboravio sam napisat što trenutno igram: