Prošli tjedan se igralo:
Syphon Filter 2 (PS 1; emulator) - Završio igru. Dojmovi su isti kao prošli tjedan plus zamjerke na loš stealth sustav i povećan broj stealth nivoa u odnosu na jedinicu (što ne bi bio problem da je stealth dobro napravljen u igri). Nastavit će se serijal u neodređeno vrijeme.
Aperture Desk Job (PC) - Nova Valve-ova igra smještena u svijet Portala. U igri preuzimate novozaposlenog ispitivača proizvoda Aperture Sciences-a koji upada u razne zgode i nezgode sa svojim nadređenim (koji je ujedno i robot). Gameplay se sastoji od igranja malih vinjeta te se izmjenjuje
testiranje različitih proizvoda, ispunjavanje formulara i napucavanje. Igra je prvenstveno tech demo za Steam Deck, što se vidi u određenim dijelovima igre; igra se može igrati i na „normalnom“ PC-u, ali isključivo s gamepadom. Sve u svemu, radi se o kratkoj igri u kojoj veću ulogu ima humor nego gameplay (povratak J.K. Simmonsa je plus). Besplatna je, tako da Vam je jedina „cijena“ igre pola sata vašeg vremena.
Ratchet & Clank (2002) (PS 2; emulator) - Početak jedne od najdugovječnije Playstation franšize. Moje iskustvo s Ratchet & Clank serijalom je malo čudno. Kad sam bio mlađi, igrao sam demo od jedinice kod frenda ali prva igra iz serijala koju smo igrali je bila nastavak, Ratchet & Clank: Going Commando, jer je ona bila „friškija“; igru nisam završio, a mislim da sam stao nivo-dva prije kraja. Nakon nje sam igrao četvrtu igru, Ratchet: Deadlocked, koju sam prešao ali je se uopće ne sjećam. Zadnja igra iz serijala mi je bila Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, koju sam igrao pet godina nakon njezina izlaska. Pošto mi je Insomniac jedan od najdražih studija odlučio sam krenuti sa serijalom.
Igra mi je za sad ok; ima dobar balans između akcijskih i platformskih dijelova. Priča je također ok, ali u principu služi kao kulisa (što je značajka cijelog serijala). Jedina mana mi je nerafiniranost kontrola, tj. nedostatak lock-ona i strafeanja, ali razumljivo mi je jer se radi o prvoj im igri na tada novoj konzoli. Ako je suditi prema How Long To Beat, na pola puta sam normalnog playthrougha, ali naginjem prema 100% prolasku.
P.S. Ovo je mislim prva igra gdje sam vidio achievemente (Skill Points u igri) kakve danas znamo.