Igram Judgment, standalone igru u Yakuza serijalu, ili je pravilnije reći spinoff, nisam siguran. Poprilično mi se dopada, prvo jer volim azijsku kulturu a posebno gravitiram prema japanskoj i korejskoj pa mi odlično sjeda ambijent, a drugo jer je sama po sebi vrlo kvalitetna bez nekih primjedbi. Podsjeća me na dobre stare PS2 igre sa puno silly sadržaja ali, usprkos tome, ne propušta nijednu priliku da vas uvuče u zanimljiv murder mystery. Kontrast velike količine zabavnih aktivnosti i ozbiljnog storytellinga mi baš paše. Nijednu drugu Yakuza igru nisam igrao (iako ću ubuduće razmotriti tu mogućnost), nego prvenstveno me zanimao detektivski štih u Judgmentu i zbog toga sam ga i nabavio. Uglavnom, nakon 10-ak sati imam osjećaj kao da sam tek zagrebao površinu a već sad sam više nego zadovoljan.
Također, na emulatoru sam konačno krenuo Silent Hill: Shattered Memories, jedini veći SH koji još nisam odigrao. Atmosfera je očekivano dobra, dakako uz veliku pomoć Yamaokinog OST-a, iako mi sama igra nije na razini prvih nekoliko nastavaka. Ruku na srce, znao sam da neće biti onako impresivna, djelomično zato jer je reimagining legendarnog prvog dijela i fali bilo kakav oblik borbe, na što mi je trebalo malo da se naviknem iako ne predstavlja veliki problem. Ukratko, sve je već poznato, a opet dovoljno izmijenjeno da bude zanimljivo. Možda do kraja bude još bolje, zasad je solidno i to je to.
Osim ove dvije, započeo sam i p&c avanturu Kentucky Route Zero i na 3. Actu sam. Ima još tko da je igrao? Malo je prespora i razvučena igra, no surealni ugođaj mi odgovara i vuče da nastavim dalje. Kako god, jako rijetko odustajem od igara i ova još ne nudi nikakav razlog da to učinim.