• Gaming Vijesti
  • Šef Take-Twoa o ponovnoj naplati 13 godina starog RDR-a: “Komercijalno je ispravno”

Ja osobno nemam nista protiv toga da se potpuno nove AAA single player igre prodaju za 80€, znam da se tu mnogi nece sloziti ali mislim da troskovi izrade mogu opravdati takvu cijenu iako osobno nikad ne kupujem po toj cijeni, u 90% slucaja cekam da igra padne ispod 30€ pa onda ubodem ali naravno da nije ni to za svakoga. Ono sto je kod toga bitno je da igra koja vrijedi te novce ce se puno duze prodavati po punoj cijeni dok igra koja ocito ne vrijedi te novce ce ici puno brze na rasprodaju.

Kod ovakvih izdanja ne znam sta bi tocno moglo opravdati takvu cijenu osim pohlepe. Zivimo u ludom vremenu.

Razumijem vasa stalista, ali opet, ne sluzu se s mojim i ne bi rekao da ste u pravu.. Zasto ponajbolja igra svih vremena (govorim neku opcu, generalnu ocjenu..), u izvornom obliku (gdje grafika, ponavljam, i danas drzi vodu, da ne govorim ostalo + tu je i izvrstan i hvaljen DLC..) ne ni vrijedila te pare? Po cemu..? Al zato Forspoken vrijedi 80e il kolko vec.. Black Ops IV, CoD bez kampanje (🙄🙄🙄),to, kao, vrijedi pare…? I vece od RDR 1.. zasto bi morali remasterat/rimejkat.. Procijenili su daje bolhe ne drljat po remek-djelu, ponavljam,nisam igrao, izgleda super.. Stavili na ps4/5 i swich.. Znaci stotine i stotine miljuna novih igraca (osobno jedva cekam..,) ce napokon igrat.. Igra je njihovo vlasnistvo, mogu sta hoce.. sta je tu lijeno, bezobrazno..?? I dalje ne kuzim? Za pol god ce bit dzabalesku… Razapeli ljude za bzvz, u vrijeme kad izlaze Forsakeni i Blek Opsovi 4.. 🙄🙄

bojtronik Donekle se i slažem s tobom jer te razumijem.

Nikako ne opravdavam cijenu od 50 eura za običan port. Igra se vrtila na Xbox360. Klasičnoj arhitekturi što znači da nije bio nikakav problem portati je na current gen.

Razumijem te jer vjerujem da ima dosta igrača koji su propustili igrati jednu od najboljih open world igara ikada i sada će dobiti priliku.

S druge strane ako netko ne želi dati toliko za "običan" port lako sačeka pad cijene.

bojtronik Al zato Forspoken vrijedi 80e

bojtronik Razapeli ljude za bzvz, u vrijeme kad izlaze Forsakeni

Ti očito nepozanš @Flipper a, Forspoken je top. Pitaj mu ženu kaže ona da se @Flipper hvali kako su mu to najbolje potrošeni euri ove godine.

Ja njemu virujen

bojtronik Pa problem je što rdr postoji već cca 13 godina i ne sjecam se koji je to port nakon toliko godina došao na neku platformu po tolikoj cijeni. Iskreno mislim da ni jedan.

Neke igre o kojima ti pričaš po cijeni od 80e su igre koje su rađene od temelja, dakle od nule,gdje je izdavačka kuća uložila dosta novca i gdje se kreće od planiranja,dizajna, pisanja koda, izrada animacija, snimanje glumaca, snimanje glazbe i zvukova, testiranja i debugiranja do realease igre. To košta i cijena day one za bilo koju AAA igru je zapravo normalna za današnje pojmove.

E sad da li ta igra zadovoljava u pogledu gameplaya i da li tebi kao kupca opravdava svoj iznos je drugi par cipela.

Lakše rečeno, imaš nekoliko milijuna za film, film je zapravo jako loš i ne opravdava cijenu ulaznice, ali je koštao puno u proizvodnji pa zapravo treba toliko koštati ulaznica prvih 2 mjeseca.

Kad malo dublje pogledam, mislim da je prava istina za cijenom od 50e zapravo switch koji je jedina platforma koja portove poput bioshock collectiona, skyrima, doom-a i sličnih od prvog dana prodaje po 40-50 dolara i zapravo ne spuštaju cijenu. Te iste igre na ps4/ps5 platformi se prodaju za kikiriki veliku večinu vremena. Za primjer: Doom sam kupio neki dan za 3 eura a na switchu je 40e.

Vjerujem da ce tako i biti s rdr, da ce jako brzo pasti cijena na playstation platformi, dok ce na switchu biti zabetonirala dulje vrijeme a zapravo nema smisla da je day one na ps platformi bude manja cijena nego na switchu.

A da su PS konzole kompatibilne odnosno da se igre sa prethodne konzole mogu igrat na sljedećoj tada ne bi trebali niki portovi, remaster.

Staviš PS3 igru u PS4 i igraš. Kako je to nekad lijepo bilo sa PS1 i PS2.

Mogao bih stoput ponoviti, pa cu jos jednom.. Dal vas neko (ajmo ga nazvat Tejktu Rokstar, eto kul imena…), sili kupit Linoladu il Cedevitu limun..? I dodatno, dal vas neko sili kupit ih u Konzumu, Lidlu, il Kauflandu… Jel se mora kupit 17.8…? Ne mora.. Kupis iza Bošća upola cijene, i manje, ili rabljeno na fejzbuku/njuskalu, za 10ak eura kroz koji tjedan.. Nadalje, auti.. Imamo Land Rover, dugo i pomno radjen u tvornici , svojedobno, star 13 godina, nesto km preso.. kosta 50 iljada evra.. Imamo novi dzip, ulozeno puno vise (govorim u odnosu na port..), tesko sranje od auta… Ali taj opravdava cijenu od80 iljad evra, jer je, yebiga, novi... a vrhunski Land Rover star 13 godina ne.. dajte najte ljudi, uz štovanje duzno, al argumenti vam ne stoje, vec se uskace na bandwagon hejta… I nek se ljubitelji Forspokena ne kjute, uzeo sam kao primjer, svi znate zašto.. Zivjeli!

bojtronik S tobom diskusija nema smisla jer ne kužiš očit problem u ovoj priči.

Usporedba s automobilima je također teži promašaj. Stariji auto postaje s vremenom oldtimer i ako je rijeđi postaje skuplji pogotovo ako je očuvan. Auto prije 50 godina i danas ima i dalje jednu jedinu primarnu funkciju a to je da vozi od točke A do točke B. Apsolutno se automobili ne mogu uspoređivat s igrama.

Ako je tebi fer opravdana cijena od 50e za smeće od porta koje navodno ni neće bit otključano s 60 fps svaka čast. Ti nisi ni za drugo nego da ti stare igre i podvaljuju za daleko vece iznose.

Ako cemo danas prihvačivati ovakav način muznje love nismo za drugo nego da nam i tarzana i super marija naplacuju po 100e kao portove na ps jer su to eto old school igre, unikati koji vrijede te novce na novim platformama.

Iako iskreno mislim da trollaš cijelo vrijeme žalosno je na kakav način razmišljaš, a da si malo objektivan i da vidiš koliko je community ogorčen i koliko je večina gamera u šoku nebi pisao ovakve nebuloze.

Radi takvih kao ti koji plačaju ovakve proljeve i jest situacija kakva je. Da svi zajedno moramo plaćati poluproizvode da bi i to malo slobodnog vremena kojeg imamo mogli iskoristiti za opuštanje i zabavu.

Meni nije problem platiti 50e igru, ali je necu kupiti iz principa, kao ni večina imalo razumnih ljudi, a ako se ovako na dalje nastavi s drugima ozbiljno razmišljam ostaviti gaming za svagda i bavim se nečim korisnijim i zdravijim.

Eod s moje strane.

Ok, idem jos jednom ponoviti… Necu kupiti igru po 50e, ne berem novce na drvecu.. Osobno, necu nikad kupiti nista za 80e, ili ondasnjih 500 kn kolko je vec.. Osobno to smatram razbacivanjem s novcima (day 1 kupbju). Ima drugih koji to rade, sretno svima! Dakle cijena RDR za mene je cca 10e.. Da niko (!) ne kupi za 50e, takva akcija ne bi vise nikom pala na pamet.. Ali padne, ali to nije kriv T2 i njihov RDR psr, nego vas vecina koja kojupuje igre po 70, 80e i day 1.. I bude smeca puno vecih od RDR starog 13 god.. koji je, nota bene, remek djelo… Nadalje, usporedba s autima je bila ovlaš, da bude lako za shvatit, pa ne stignem promisljat o paralelama koje pisem po forumima.. 🙄 Dalje, otkud info o smecu od porta i 60fps..? Radis u Rockstaru, igrao si vec…? Za kraj, trollanje (a ovo napred ti je uoravo to).. Nije lijepo pisati, na rubu da me se vređa, kao potencijalnom trolleru, a stalno pisem s argumentima.. Da sam zlocest reko bi da ste trolleri vi, tzv "community", koji masovno razmisljaju tuđim mozgom (neki trendsetter prvi napise da nest ne valja,pa svi Turci za njim..). Ali to cemo promijeniti.. Evo ja se slazem u 90% sa SkilluUpom, al u ovom je u krivu smatram, kao i vi svi… Sta da BoTW dođe na ps4 u 1080p, 30 fps za 80e.. opet drvlje i kamenje…? Buùuu, stara igra, nintento port, staro 6 godina.. buuuuu.. 😭

bojtronik Šta joj fali.. priča je loša? Saundtrek, voiceoveri..? Grafika nevalja, art je loš….

Pa, zapravo da. Igra je zastarjela i pojelo ju je vrijeme. Danas se to više ne može igrati.

Tako je, potpuno zastarjelo smece i treba ju totalno ukinut iz prodaje.... Kao i The Saboteur, i PJs King Kong, koje u ovo malo vremena kaj imam halam na PC-u… 🙄 Pa gdje mi je bila pamet.. ? 🙄 Nadalje, ukinite i The Thing, ( smece iz 1982) iz dvd distribucije, kao i Aliena 1 i 2… sranja s negledljivin efektima.. Dajte transformerse, fast and furiou 63 i jos 82 marvelove iteracije, al samo s najnovijom efektima.. Weky, hvala na otvaranju ociju, kakva ki sam samo budala mogo ispast da igram nekaj iz 2010. Vidimo se na komentiranju Forsakena, druzimo se na Warzoneu.. Idem sad bocnut skin za Fortač, lupim nekaj na Instač, pa se pljusnut u moreno… Svako dobro!

bojtronik Ti imaš ozbiljnih problema i svađaš se sam sa sobom.

Da ti pojednostavim, tako kao što ti pljuješ fortnite, cod, forsaken i slične igre u kojima možda netko uistinu uživa pljuju i oni kojima je 50e za 13 godina staru igru nonsense.

Dakle, mi ovdje komentiramo cijenu, a ne kvalitetu igre.

I btw pogledaj si kakva igra je izašla danas…quake 2 remastered…9.99e igretina samo takva. I tako se to radi. Uložena je ljubavi i truda u remaster za simboličnu cijenu. To je zdrav odnos izmedu izdavača i gamera odnosno kupca.

I pljuvanjem igara poput warzonea i fortnite-a koji su btw f2p je cinično. I jednu i druga igra su jako dobre i konstantno sr pune sadrzajem. Za nula kuna.

doctorfreak Eto vidis, mozes napisat argumentiran i konkretan upis, bez natruha vređanja.. .To velim bez sarkazma.. 👍🏻 U redu, rekao si svoj stav, ocito ga dost vas dijeli, ja se ne slazem s vama i to sam argumentirao.. Fortnajt, Warzone i to je islo onog decka sta kaze da je RDR danas neigriv.. budem provjerio za koji mjesec pa javim.. ono, dajte bez pizdarija.. Inace te pomodne pizdarije koje mase danas igraju smatram smecem, ali to je moje osobno mnijenje, kao supak, svako ga ima.. Nekom je smece Alien Isolation, TLOU, ili Witcher 3.. Ima nas svakakvih.. Respektiram da svako ima svoj ukus, i ne spadam u (nazalost brojnu) grupu bumera (to smo mi stari jel..🤔) koji vele: sve je prije bilo bolje.. Nije.. Igrice npr nisu, auti nisu, itd itd.. glazba i filmovi jesu šrot danas, al ono totalni, al to je i debilu jasno.. Uglavnom, javim dojmove kad odigram RDR.. Nazdravlje!

Filmovi su ostarili prijego nego izađu

weky U pravu si…👍 Uncharted 2, Cod MW1 i 2, CoD Black Ops, Batman A.Asylum, Ass Creed 2 i Brotherhood, Cod World at War, Bioshock, Fallout 3 i New Vegas, Mass Effect 1 i 2, Battlefield Bad Company 2, Metro 2033, Civilizacija 5, The Saboteur, Psy Ops, Half Life 1 i 2… nisu vise igrivi…. 🙄

bojtronik Nemoj ozbiljno shvacati Wekyja. On ti radi ko klaun pa nekad zaboravi skinuti sminku.

DarkPunisher U redu je ovako razmisljati, postujem… Evo i mog primjera, da se malo svi nasmijemo.. Decki, vas mlađih vecina, u moje vrijeme nisi imo kupit kondome, nisu naime postojali… Tak da ak niste gađali bez tih nepotrebnih i tuznih ogranicenja (odnosno day 1), kuiš, to ti vise nije ta igra, to vi više nečete nikad iskusit "tak kak je trebalo", bez te tuzne plastike (il kaje vec to)… Viva la dia uno! 😛🤡

bojtronik nisu vise igrivi….

Tako je. Grafika je ružna, mehanike su zastarjele. Igrati stare igre je više mučenje, nego zabava. Vjerujem da bi se hrpa ljudi složila.