Brijac
GeForce Now nudi tri modela pretplate. Imas prvi, koji je besplatan i nudi do rezolucije od 1080p i 60 FPS-a, ali uz ogranicenje da ti sesija traje samo sat vremena te potom moras ponovno ju pokretati. Imas drugi model za 9.99EUR mjesecno, koji nudi neke pogodnosti na 1080p igranju, medu ostalim dulju sesiju i prioritet prilikom spajanja na njihove masine. I na kraju imas treci, Ultimate za 20EUR mjesecno koji ti daje prioritet na spajanje na njihove masine, igranje do rezolucije od 4K i 120 FPS-a i pristup masinama s RTX 4080, cim su dostupne (inace su RTX 3080 ak se ne varam).
Zatim ili preko Edgea/Chromea pokreces njihov servis ili skidas desktop aplikaciju. Na njoj je popis igara koje je moguce streamati preko servisa, odaberes na kojoj digitalnoj trgovini imas igru u svom libraryju i stisnes "Play". Zatim se radi brza analiza veze i pronalazak virtualne masine, spajas se i onda te trazi da se ulogiras u svoj account na kojem imas igru. Sve se zatim igra preko tvog accounta i jedino sto tebi preostaje je iduci put kad zaigras, opet se ulogirati u svoj account jer su virtualne masine slozene na nacin da se krajem svake sesije u potpunosti unistavaju kako bi se koliko toliko zastitili korisnicki podaci.
Iz osobnog iskustva, Baldur's Gate 3 se odlicno vrti, Cyberpunk ima problema s fontom (navodno crveni font opcenito ima problema kada se streama) i Metro Exodus se odlicno vrti, ali izgleda… Cudno. Neke igre imaju input lag, neke nemaju. Tako da dosta ovisi i o igri. No kako god da bilo, ja cu moci igrati Baldur's Gate 3 i onda Starfield i presretan sam. 😄
To je do sada bilo na 1440p streamu koji se prikazivao na 1440p monitoru. Mnogi kazu da je 4K stream puno kvalitetniji, a jos si povecas tu kvalitetu ako ne streamas na 4K monitor, nego na 1440p jer downscaling osigura da imas kvalitetnu sliku. Ne znam koliko je istine u tome jer cu tek danas isprobati pa javim kako je.