Evo da pohvalim Nvidiju, pokrenuo sam Baldur's Gate 3 preko GeForce Now, za sada u 1440p i 60FPS-a jer postavljam laptop koji je noviji pa cu preko njega u 4K i 60FPS-a. Ovo je nevjerojatno koliko je kvalitetan servis. Kao da lokalno igram. Font je cist, nema ni i od input laga, jednostavno sam odusevljen.

Ovako ce se sigurno igrati i Starfield. Nemam rijeci.

Fico ako budes imao problem u igri, neucitanu teksturu ili bug, vjerojatno 8gb vrama jebiga…

Prebacio sam Ficino iskustvo s GeForce Now u novu diskusiju. Pišite iskustva, primjedbe i zamjerke. S xCloudom nisam bio zadovoljan, ali mislim se kroz vikend isprobat ovo (s tierom od 3080/4080)

Kak ide to s GeForce Now, kupuje se igra na tom servisu, iznajmljuje ili nešto treće?

Igraš svoje kupljene igre koliko znam i koliko platiš toliko muzike po pitanju rezolucije. Nisam probao ali ako ovo radi stvarno kako treba onda je to nvidia masterplan….dizati cijene grafa dok se ljudima ne zgadi kupovati i onda sve " natjerati" na pretplatu.

chono iz mojeg iskustva, preveliki odziv i čudni artefakti, a u usporedbi s GeForce Now, igraš konzolaške verzije igara. GFN sam na svojoj optici doma isprobao u free tieru i isto iskustvo kao s Ficom. Ali još bolja mi je bila Stadia, ona je savršeno radila

EDIT: Brijac igre kupuješ na Steamu i pokrećeš sa Steama na Nvidijinom rigu

Brijac

GeForce Now nudi tri modela pretplate. Imas prvi, koji je besplatan i nudi do rezolucije od 1080p i 60 FPS-a, ali uz ogranicenje da ti sesija traje samo sat vremena te potom moras ponovno ju pokretati. Imas drugi model za 9.99EUR mjesecno, koji nudi neke pogodnosti na 1080p igranju, medu ostalim dulju sesiju i prioritet prilikom spajanja na njihove masine. I na kraju imas treci, Ultimate za 20EUR mjesecno koji ti daje prioritet na spajanje na njihove masine, igranje do rezolucije od 4K i 120 FPS-a i pristup masinama s RTX 4080, cim su dostupne (inace su RTX 3080 ak se ne varam).

Zatim ili preko Edgea/Chromea pokreces njihov servis ili skidas desktop aplikaciju. Na njoj je popis igara koje je moguce streamati preko servisa, odaberes na kojoj digitalnoj trgovini imas igru u svom libraryju i stisnes "Play". Zatim se radi brza analiza veze i pronalazak virtualne masine, spajas se i onda te trazi da se ulogiras u svoj account na kojem imas igru. Sve se zatim igra preko tvog accounta i jedino sto tebi preostaje je iduci put kad zaigras, opet se ulogirati u svoj account jer su virtualne masine slozene na nacin da se krajem svake sesije u potpunosti unistavaju kako bi se koliko toliko zastitili korisnicki podaci.

Iz osobnog iskustva, Baldur's Gate 3 se odlicno vrti, Cyberpunk ima problema s fontom (navodno crveni font opcenito ima problema kada se streama) i Metro Exodus se odlicno vrti, ali izgleda… Cudno. Neke igre imaju input lag, neke nemaju. Tako da dosta ovisi i o igri. No kako god da bilo, ja cu moci igrati Baldur's Gate 3 i onda Starfield i presretan sam. 😄

To je do sada bilo na 1440p streamu koji se prikazivao na 1440p monitoru. Mnogi kazu da je 4K stream puno kvalitetniji, a jos si povecas tu kvalitetu ako ne streamas na 4K monitor, nego na 1440p jer downscaling osigura da imas kvalitetnu sliku. Ne znam koliko je istine u tome jer cu tek danas isprobati pa javim kako je.

Fora mi je rtx 4080 ako je dostupna…onda nek oduzmu od pretplate kad nije dostupna i iznajmljuješ lošiji hardver. Koje mutikaše.

Fico

Streamanje na 4K na 1080p monitoru bi bilo ekvivalent SSAA antialiasingu kaj ne?

Ja sam isprobao davno, ali mislio sam da je 1080p maksimum. Možda je tada i bio pa nisam ni nastavio.

Vjerujem da sporije igre poput Baldursa funkcioniraju odlično. Za 5-6 godina kad nas non-humani elevateaju 500 godina u budućnost, možda i kodara bude igriva 😆

wooddiebone Moguce, ne znam, s tim nisam u tolike detalje upoznat. 😄

Ono sto mogu reci je da igram 4K stream na 4K monitoru preko USB-C/DisplayPort kabela i odusevljen sam. Bi li radije igrao lokalno? Apsolutno. Je li GFN primjetno losiji? Niposto.

Tu i tamo se primijeti gubitak u kvaliteti veze (nek se uzme u obzir da ja igram na WiFi-ju), ali to isto ovisi o tome na koju me masinu spoji. Primjerice, kada me spoji na Amsterdam, zna se ponekad primijetiti privremeni gubitak kvalitete koji se poprilicno brzo ispravi, no kada me spoji na Berlin, sve radi besprijekorno.

Plan je isprobati i Cyberpunk, no postoji jedan problem koji nije do Nvidije, vec opcenito do streamanja, a to je crvena boja fonta. Primjetno je losije kvalitete od ostalih i to je navodno opceniti nedostatak streamanja. Zvuci interesantno pa planiram malo vise o tome procitati.

Na stranu to, Baldur's Gate radi izvrsno i ne mogu vjerovati da ga igram na 4K u 60FPS-a. Cisti gust.

mjesec kasnije

Nakon 2 sata Starfielda i dalje sam impresioniran s GFN. Na poslovnom laptopu, ničem posebnom, spojenom na 4k monitor. Bez ikakvog trzanja, artefakata ni ičeg sličnog, a sve na ultra i 60 FPS-a

3 mjeseci kasnije

Blagdanski appreciation post. Spojeno na TV, 4K i 60 FPS-a, radi savršeno na Ultra i sa svim đinđa minđama uključenim. Žena igra i nema pojma da je tamo neki cloud što je najbolja moguća pohvala

Fenix to je onaj treći tier pretplate? Jebeno ako se uopće ne skuži razlika.

Deadwalker da, Ultimate, igram na RTX 4080 rigu. Savršeno radi, pod prstima se ne osjeti ni milisekunda delaya

Super stvar…u budućnosti kad pređem na konzolu, kad izađe neka PC igra uzmem pretplatu na mjesec dana, odigram i deaktiviram.

Nisam upućen u ovo. Postoji kakva Android aplikacija za GeForce Now i da nekako povežem samo kontroler na TV i da igram?

Nemam PC.

Kroz mjesec,dva se nadam da mi dolazi optika pa bih tako odigrao Starfield i par igara koje nemam na PS5.

StarFox_N Najbolje ti je baciti oko na sluzbene sistemske zahtjeve. Mozes odabrati tocno koji je uredaj, je li Android, Android TV, Smart TV itd. Kada nades koja ti opcija najbolje odgovara, javi pa pogledamo jos detaljnije. Stranica im je malo zbunjujuca pa ima skrivenih stavki koje treba iskopati.