somethingwrong
Ja ti samo kažem da je iskustvo igranja na takvom "PC-u" jednako kao na konzolama. Imam Steam Deck - upalim ga, instaliram igru, kliknem Play i igram se. UI u potpunosti prilagođen "konzolaškoj navigaciji". Ne moram nikakve grafičke postavke slagati, pogotovo kod svih igara koje su "Steam Deck Verified". U teoriji to je definitivno PC, a u praksi za mene najobičnija konzola. Samo mi ništa nije lockano naspram tipične konzole koja je čisti walled garden.
Slično će ciljati MS sa svojim handheldom, samo će njima default biti naravno Xbox UI. U istom smjeru će vjerojatno ići i nova konzola - u teoriji PC, u praksi kao i do sada konzolaško iskustvo prilagođeno velikom TV ekranu. Tu se slažem s tobom, ključan će biti omjer cijene i perfomanse. Ako "otključaju konzolu", možda i online igranje bude opet besplatno. Imajući u vidu da moraju s nečim privući ljude (budući da više ne misle imati ekskluzivne igre), otvorenija konzola + handheld izdanje + eventualno još besplatni online čini se kao dobar smjer.
I opet se slažem s tobom oko toga da će MS po običaju nešto sjebati što će biti deal breaker 😃 Ali živi bili pa vidjeli.