Heat Ma mislio na to što hvališ windows na xboxu, a bit će najveći fail svih vremena.

Sta tu ima biti fail ako je uredaj izbalansiran po pitanju snage i cijene, otvoreni OS na takvom uredaju je samo prednost kao i klasicni PC…ako bude neki Apu ala Zen6 8/16, Rdna 4 ili Udna, 24-32gb Ram i 1tb za cijenu PS6 (500-700€) to ce biti skroz ok i vjerovatno u rangu klasicnog PC-a od 1000€.

chono ako to bude imalo neku zatvoreniju verziju Windowsa, gdje nećeš moći modirati igre i pristupati datotekama, onda neće biti PC

somethingwrong to je onda samo PC. Čemu zvati nešto Xbox, a nećeš moći igrati xbox igre na tome. Kakva debilana.

Je li konzolaška ili PC verzija igre, totalno nebitno. Kao i u slučaju Steam Decka, velika većina korisnika će koristiti default opciju - u ovom slučaju Xbox UI te putem njega instalirati i pokretati igre (kroz GamePass najčešće). Dodana vrijednost je što se možeš prebaciti u "PC desktop mod" te instalirati zapravo na njega što želiš, uključujući Steam ili bilo koji drugi launcher.

PC igra naspram "Xbox igre" nudi identično iskustvo igranja s predefiniram postavkama, jedino korisnik ima još tu dodatnu slobodu da prilagodi u settingsima što god želi od grafičkih postavka. Mislim da će "Xbox igre" s idućom generacijom postati "PC igre", samo će vjerojatno imati nakakav badge "Xbox verified" što će u prijevodu značiti da rade out of the box kao na konkurentskim konzolama.

Microsoft sada ionako radi na širenju Play Anywhere programa, što znači da ti ista igra (tj. ista licenca) vrijedi na PC-u, Xbox konzoli, Cloudu (uz prijenos saveova i achievementa), a uskoro na bilo kojem Xbox handheldu (u vlastitoj produkciji ili u realizaciji s OEM partnerima). Meni je to inače totalno pro consumer stvar da možeš istu kopiju igre igrati na više uređaja, nego da kupujem dvije ako želim istu igru igrati na konzoli i PC-u.

Deadwalker igranje na gamepass zahtijeva pretplatu, dakle to je ono sto sam odgovarao u gornjem postu di je @stitrek spominjao besplatni online.
    I dalje ne vidim poantu uredjaja, to sve možeš na PC i jos više. Jer sigurno nece (vjerojatno neće) imati full access windowsima na PC.
    S druge strane, cak i da ima punu verziju, koja je poanta proizvoditi PC. Ima milijun verzija AIO i premade PCa i laptopa.

Kaoko sam inicijalno rekao, jedina sansa je da stvarno daju super omjer cijene/performanse.
    Handheld ni se čini kao puno vjerojatnije rješenje. Ali poznavajući MS izlete u hardware, od Zune, tableta, windows phone, preko Kinecta do Series S, sto god bio taj uredjaj ce vjerojatno nositi neku caku koja ce biti deal breaker

somethingwrong

Ja ti samo kažem da je iskustvo igranja na takvom "PC-u" jednako kao na konzolama. Imam Steam Deck - upalim ga, instaliram igru, kliknem Play i igram se. UI u potpunosti prilagođen "konzolaškoj navigaciji". Ne moram nikakve grafičke postavke slagati, pogotovo kod svih igara koje su "Steam Deck Verified". U teoriji to je definitivno PC, a u praksi za mene najobičnija konzola. Samo mi ništa nije lockano naspram tipične konzole koja je čisti walled garden.

Slično će ciljati MS sa svojim handheldom, samo će njima default biti naravno Xbox UI. U istom smjeru će vjerojatno ići i nova konzola - u teoriji PC, u praksi kao i do sada konzolaško iskustvo prilagođeno velikom TV ekranu. Tu se slažem s tobom, ključan će biti omjer cijene i perfomanse. Ako "otključaju konzolu", možda i online igranje bude opet besplatno. Imajući u vidu da moraju s nečim privući ljude (budući da više ne misle imati ekskluzivne igre), otvorenija konzola + handheld izdanje + eventualno još besplatni online čini se kao dobar smjer.

I opet se slažem s tobom oko toga da će MS po običaju nešto sjebati što će biti deal breaker 😃 Ali živi bili pa vidjeli.

somethingwrong I dalje ne vidim poantu uredjaja, to sve možeš na PC i jos više. Jer sigurno nece (vjerojatno neće) imati full access windowsima na PC.

Ako se spominje poveznica sa PC-em to znaci da bi mogao imati opciju snimanja otvorenog OS-a a to PC i je u sustini, sto se tice hardware-a i dalje ce to biti "konzola" sa Apu i eventualnim Ram-om za nadogradnju.

Vezano za usporedbu sa drugim mini-PC-evima to je ipak Microsoft Xbox brand koji moze ponuditi bolju ulozeno/dobiveno ponudu, njihov marketing ne treba ni spominjati a sad kad su jedan od najvecih izdavaca, moto moze biti "play all games on Xbox" (a tu spadaju i Sony igre😁).

somethingwrong doslovce

Kakva je to Sony fanboi cinicno/sarkasticna usporedba/reakcija?😂

Xbox-PC postaje dio PCMR-a a nadajmo se i da Valve ide u tom smjeru, Sony ce ostati niche/casual konzola sa ponekom velikom AAA igrom u desetak godina koja ce opet doci na PCMR koji je univerzalna buducnost gaminga😀😉

Neugodno mi je priznati ali mislim da sam igrao samo HL1 i nikad dvicu tako da će mi ovo biti veliko osvježenje.

A kad smo već kod toga

Game Pass > Playstation Plus!<

somethingwrong ako ti misliš da xbox ima dobar marketing, svaka čast, ne da mi se niti objašnjavati

Malo vise pozornosti obrati na moj povremeni stil "pisanja" , inace imaju sasvim solidan marketing iza Sony-a kojemu je Playstation glavni fokus, ne branim Microsoft ali da im treba vise za marketing lako bi upumpali, ne treba im vise jer trenutno nemaju sta ponuditi pored Sonya, ali kad to bude Xbox-PC™ e onda sasvim druga prica, tada im nece ni trebati marketing😁😉

stitrek smajlije ne smatram stilom pisanja Ha-Ha-Ha
              Ozbiljno, marketing xboxa je užasno loš, pravi "car salesman" stil marketinga, ali on im je potreban kakav hardware proizvode . Kako je rekao pokojni Steve Jobs: MS has no original Ideas. They have absolutely no taste.

somethingwrong Kako je rekao pokojni Steve Jobs: MS has no original Ideas. They have absolutely no taste.

To je bila ta era kad je "doktor" Gates jace drzao uzde, i za Mercedes se govorilo da proizvodi automobile samo za ozbiljne/starije vozace…akoValve i Xbox krenu rutom mini PC-a, Sony ce postati casual konzola zbog svoje zatvorenosti i malo AAA time-ekskluziva, to ce izbjeci ako se okrenu izbacivati cesce/vise svojih igara.

prayer ma nisi nista propustio ne igrajuci dvojku, samo najbitniji i najbolji naslov od 2004. do danas 😆

Cim izade RTX uzimaj

chono

Haha joj evo gledam imam ih već sve, ali sa backlogom od 700+ igara na Steam nikako da stignem. Ali čim izađe kad budem u mogućnosti ga odigram, iako bih uz to i jedinicu mogao proći čisto da se prisjetim svega.