Raja, da ste poznati umjetnici/developeri ili glazbenici, da li bi volili da vaše stvaralaštvo gledaju/igraju/slušaju i oni koji ga ne mogu kupiti?

Vecina kreatora nema ništa protiv da se njihova umjetnost doživljava u državama gdje je nedostupna ili zabranjena, nije isto piratizirati u Švicarskoj ili npr. u Kazastanu a slicna stvar je bila i u Yugi, piratizacija i pijaca igre su popularizirale gaming kod nas🙂

prayer ja sam pričao o aktualnim PS naslovima, ti si našao 10+ godina staru igru koja je delistana zbog licenci da bi mi pripovjedao o tome što je moralno. 🙃

Stvarno nekada znaš gurati svoju mentalnu gimnastiku.

Ako apsolutno nema drugog načina da nešto odigraš, nabavit ćeš kako možeš, no ne mogu to staviti u isto opravdanje da si netko skida s torrenta Ragnarok jer mu Sony ne osigurava legalnu distribuciju na željenoj platformi.

prayer zabranjeno voce je ocito najsladje 🙃

osobno od 2009 se nisam zamarao sa piratizacijom igara jer sam nabavio ps3 a moj pc je bio preslab za tadasnje igre, kad je izasla lara 2013 sam ju skinuo s torrenta, pokusao krekati al nije islo pa otisao kupit igru 🤣🤣 i ti je bio kraj mog piratstva…imao sam par puta slabu tocku da modificiram Switch al nisam nikad, imam sad steam deck pa opet mislim da necu jer se jako slabo vracam na stare igre

maverick govorim o piratizaciji.

I pričao si o Path of Radiance i kako je ok emulirati, naravno piratiziranu verziju.

Ako je to ok, onda je ok piratizirati i igre nedostupne u tvojoj regiji.

Točka.

Odradio si cijelu diskusiju sam, vidiš da ti nisam bio uopće potreban. Nije bilo razloga da me tagaš.

Deadwalker no ne mogu to staviti u isto opravdanje da si netko skida s torrenta Ragnarok jer mu Sony ne osigurava legalnu distribuciju na željenoj platformi.

sanzo ali ja sam se nadao da ćeš mi ti pojasniti jer ja više ništa ne razumijem.

Deadwalker no ne mogu to staviti u isto opravdanje da si netko skida s torrenta Ragnarok jer mu Sony ne osigurava legalnu distribuciju na željenoj platformi.

Kaj me briga da li netko kupuje ili piratizira…ne dotiče me se ni najmanje. Ne brinem za dobrobit korporacija, nisam dioničar.

Deadwalker Nije mi namjera bila propovijedati nego sam ti dao identičan primjer koji se upravo sada dešava. Igra nije dostupna u 2/3 svijeta, jedini način da ti ljudi igraju tu igru na svojoj platformi je putem piratizacije. Niti dev niti publisher niti storefront time ne gube ništa jer ta igra nikad nije ni bila namjenjena za ta tržišta pa je samim time u mojim očima barem 100% moralno. Da ja osobno sada sutra skinem torrent od Ragnaroka i igram ga na PC iako ga mogu na Steam kupiti onda bih svakako bio u krivu i to je ta nemoralna strana piratizacije.

Ja najviše primjetnim kad se neka igra probije na CD keys joj dodatno padne cijena. Da bi riječ rekao.

Sterlok

Na ggdeals imas najbolji pregled svih jeftinih ponuda od razlicitih stranica, uz to imaju detaljni opis igre i sve ostale podatke, cak imaju i kljuceve za neke PS i Xbox igre.

Sterlok kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

prayer nema veze sto nije dostupno, i ovako kad nesto zelis a nije dostupno kod nas onda narucis iz recimo amerike jer je samo dostupno tamo, ne odes u ameriku da to ukrades jer eto nece oni nista izgubit s time jer nije taj produkt namjenjen za europu

Genesis kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

zamjenio si me sa nekim, upravo suprotno. Cijelo vrijeme pričam da to nije moja briga. Boli me briga tko dobija otkaze isto kao što njih nije briga ako ja dobijem otkaz. Današnji svijet ne poznaje empatiju, samo govor novca.

stitrek Na ggdeals imas najbolji pregled svih jeftinih ponuda od razlicitih stranica

ovdje isto tak

https://www.allkeyshop.com/blog/

Genesis ne odes u ameriku da to ukrades

Neces ni otići u Ameriku. Skinuti ćeš s interneta u udobnosti svoga kauča.

prayer odlično, ja bih onda navijao da Sony nikada službeno ne dođe u xy državu u kojoj živim, besplatne igre bez moralnih dvojbi koje ionako nisu bile namijenjene za moj market. 🙃

Da se razumijemo, zaboli me tko kupuje / skida besplatno, samo mi je genijalan ovaj pristup problematici.

Genesis kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

Piratizacija je jedan od najmanjih problema u PC gaming industriji, onaj tko ima para ce kupit, onaj tko nema ce piratizirati…važi za igre, film, glazbu…i sam zacetnik Projekt Red-a je uzdigao svoju firmu sa distribucijom "raznih" igara, nista cudno za istok Europe tada.

Sterlok moguce da jesam, my bad.

al poanta je da se pizdi kad zatvore neki studio jer prodaja nije bas neka, no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Sterlok ovdje isto tak

ggdeals je puno preglednija i detaljnija stranica, pogledaj i zahvali mi kupnjom neke igre na 98% popusta🤣

Genesis no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Sumnjam da se ijedan studio zatvorio zbog piratizacije, ali da kužim šta hoćeš reći.

Deadwalker odlično, ja bih onda navijao da Sony nikada službeno ne dođe u xy državu u kojoj živim

Ja mislim da bi mnogi radije da su im države podržane, ali pošto nisu, jebiga raditi će gusarski brod.

Genesis al poanta je da se pizdi kad zatvore neki studio jer prodaja nije bas neka, no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Mislim da nisi pratio. Kad Microsoft zatvori studio onda se pizdi od sony fanbojeva koji u tome vidi potvrdu svojih uvjerenja da kao korisnici trebaju živjeti sa voljenom firmom i za voljenu firmu.

Kad drugi studiji zatvaraju prođe nezapaženo. Da se razumijemo, boli me lijevo jaje za microsoft, kupio Windows 11 ključ za 3 eura i tu ne budu vidjeli ni centa. Ako uzmem game pass pretplatu onda je to obično cdkeys na popustu pa se dobro izigram za tu lovu.

Deadwalker

Ma mislim mene iskreno briga bio to Sony, Nintendo ili Microsoft jer problematike tu nema. Izdavači su sami odgovorni gdje i kako će šta tko prodavati i ti si odgovoran hoćeš li to legalno kupovati ili ćeš piratizirati, ali ako već legalno ne možeš kupiti i jedini ti je izbor piratizirati onda je stvar vrlo jasna gdje je balans bez obzira na platformu.