Sterlok kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

prayer nema veze sto nije dostupno, i ovako kad nesto zelis a nije dostupno kod nas onda narucis iz recimo amerike jer je samo dostupno tamo, ne odes u ameriku da to ukrades jer eto nece oni nista izgubit s time jer nije taj produkt namjenjen za europu

Genesis kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

zamjenio si me sa nekim, upravo suprotno. Cijelo vrijeme pričam da to nije moja briga. Boli me briga tko dobija otkaze isto kao što njih nije briga ako ja dobijem otkaz. Današnji svijet ne poznaje empatiju, samo govor novca.

stitrek Na ggdeals imas najbolji pregled svih jeftinih ponuda od razlicitih stranica

ovdje isto tak

https://www.allkeyshop.com/blog/

Genesis ne odes u ameriku da to ukrades

Neces ni otići u Ameriku. Skinuti ćeš s interneta u udobnosti svoga kauča.

prayer odlično, ja bih onda navijao da Sony nikada službeno ne dođe u xy državu u kojoj živim, besplatne igre bez moralnih dvojbi koje ionako nisu bile namijenjene za moj market. 🙃

Da se razumijemo, zaboli me tko kupuje / skida besplatno, samo mi je genijalan ovaj pristup problematici.

Genesis kak se ne brines tko kupuje a tko ne? al kad se dijele otkazi po firmama onda na sva vrata pljujes, jel?

Piratizacija je jedan od najmanjih problema u PC gaming industriji, onaj tko ima para ce kupit, onaj tko nema ce piratizirati…važi za igre, film, glazbu…i sam zacetnik Projekt Red-a je uzdigao svoju firmu sa distribucijom "raznih" igara, nista cudno za istok Europe tada.

Sterlok moguce da jesam, my bad.

al poanta je da se pizdi kad zatvore neki studio jer prodaja nije bas neka, no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Sterlok ovdje isto tak

ggdeals je puno preglednija i detaljnija stranica, pogledaj i zahvali mi kupnjom neke igre na 98% popusta🤣

Genesis no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Sumnjam da se ijedan studio zatvorio zbog piratizacije, ali da kužim šta hoćeš reći.

Deadwalker odlično, ja bih onda navijao da Sony nikada službeno ne dođe u xy državu u kojoj živim

Ja mislim da bi mnogi radije da su im države podržane, ali pošto nisu, jebiga raditi će gusarski brod.

Genesis al poanta je da se pizdi kad zatvore neki studio jer prodaja nije bas neka, no gleda se moralno stanje dali je uredu piratizirat igru…

Mislim da nisi pratio. Kad Microsoft zatvori studio onda se pizdi od sony fanbojeva koji u tome vidi potvrdu svojih uvjerenja da kao korisnici trebaju živjeti sa voljenom firmom i za voljenu firmu.

Kad drugi studiji zatvaraju prođe nezapaženo. Da se razumijemo, boli me lijevo jaje za microsoft, kupio Windows 11 ključ za 3 eura i tu ne budu vidjeli ni centa. Ako uzmem game pass pretplatu onda je to obično cdkeys na popustu pa se dobro izigram za tu lovu.

Deadwalker

Ma mislim mene iskreno briga bio to Sony, Nintendo ili Microsoft jer problematike tu nema. Izdavači su sami odgovorni gdje i kako će šta tko prodavati i ti si odgovoran hoćeš li to legalno kupovati ili ćeš piratizirati, ali ako već legalno ne možeš kupiti i jedini ti je izbor piratizirati onda je stvar vrlo jasna gdje je balans bez obzira na platformu.

prayer ali ako već legalno ne možeš kupiti i jedini ti je izbor piratizirati onda je stvar vrlo jasna gdje je balans bez obzira na platformu.

Ima meni jedna veoma draga igra koju sam piratizirao prije 20-ak godina, s obzirom da me igra oduševila odlucio sam zauzvrat studiju i developerima, preporucivati tu igru po internetu i uživo, vjerovatno sam usmenom preporukom podigao prodaju za 20-30 primjeraka u tih 20 godina, masterpiece je The Longest Journey🙂

Velika je vjerojatnost da osoba koja piratizira igru nikad istu ne bi ni kupila. Protiv piratstva se bori dobrim servisom koji ce ljudima takvo igranje uciniti prakticnijim od piratizacije.

A few days ago, former Square Enix executive and current Genvid CEO Jacob Navok shared some insights about the current state of Square Enix. He then wrote a detailed article explaining his views. Here’s a summary of his views:

→ There might be a misconception about the underperformance on the financial side of Final Fantasy XVI and Final Fantasy VII Remake. The issue is not that they didn't generate revenue, but that the return on investment (ROI) was lower compared to other potential investments. For instance, spending $100 million and five years on game development yields less return than investing the same amount over five years.

→ Changing Development Environment: The development of a massive title like FF16 likely started six years ago when the game development environment landscape was very different back then. Nowadays, games with long-term service models have a better hold on players. When Final Fantasy XVI and Final Fantasy VII Remake were initiated, long-term service games like Fortnite hadn't even yet become popular.

→ There has been a significant change in consumer behavior. Previously, players would finish a game and look for the next one. Now, they only spend money on new games if they are significantly better than what they are currently playing. This creates a highly polarized market where a game must either succeed greatly or fail completely.

→ Another problem is the generation gap. For a 13-year-old today, they would have been only five when Final Fantasy XV was released. They might not even know what Final Fantasy is, and some of them may not even own a home console.

→ While low-cost games can indeed become hits, replicating such success is difficult for a large company like Square Enix. A single successful low-cost game is often surrounded by thousands of failures. For an individual developer, a $2 million profit can be life-changing, but it's insufficient for a team of 100. Additionally, fans might not accept low-cost games for a prestigious IP like Final Fantasy.

→ It's undeniable that most players now prefer long-term service games. Compared to Final Fantasy, they are more willing to spend time and money on games like Genshin Impact. Square Enix should have aimed for the market that Genshin Impact captured.

*→ Companies like Larian Studios, which are not publicly traded, often produce excellent games because they lack the pressure from shareholders and can exercise creative freedom. In contrast, Square Enix, being a publicly traded company, must prioritize profitability to fulfill its responsibility to shareholders.
              *

https://gameworldobserver.com/2024/05/24/square-enix-final-fantasy-unrealistic-sales-targets-jacob-navok

Ljudi nemojte piratizirati 🤣

Svojedobno sam negodoval kad nabavil PS4 jer ga nisu do kraja uspjeli probit da svaka piratska igra šljaka bez frke a i da za to ne pokupiš neki ban kod accounta. Rekoh pa kaj sam na to spal da moram sad kupovat originale a čitav život sam se hranil piratlukom i nije mi bilo na kraj pameti kupovat igre koje ću jednom zaigrat i zaboravit na njih.

Kod piratluka je još bilo i gledanja na što povoljnije da dobim i kad je neka koštala 20 kn, rekoh uuuu skupi su, traži dalje i našel bih za 10 kn ali nije bila sličica od igre ni kutijica pa sam bil razočaran malo ali ajd, bitno da imam cd sa igrom piratskom.

Piratluk se kod mene promjenil što se samo videoigara tiče. Nekako volim imat sad originalnu igru jer se osjećam ko big boss koji konačno ima oriđiđi igru. Box, disk, sličice i ostale gluposti koje stave unutra i žao mi ih čak katkad primat prstima jer ostanu otisci😆. Te igre su mi trofeji i ko oltar, nedodirljiv i nepovrediv. Ne prodajem ih nit ne mjenjam za druge.

Kod glazbe i filmova je obratno, sad skidam samo piratluke ili gledam slušam mjuzu online free. Žao mi je malčec što autori ne zarade na meni niš ali jbg dok je god izvedivo posezal bum za gusarstvom.

Fico nije istina. Ja sam masu igara koje sam piratizirao kad sam bio klinac kasnije i kupio. Skinuo terrariju, probao igru vidio da mi se sviđa kupio sebi i frendici. Bl2 sam igrao prek soma sati piratski. Kasnije kupio čitav bl2 sa svim dlcovima i skinovima. Kupio i bl presequel. Da nisu stavili bl3 na epicu os starta kupio bi ga day one. I kupio sam ga kasnije. Muziku slusam preko yt premiuma, anime gledam preko crunchyrolla kojeg plaćam. Tako da logika da netko neće kupiti ili platit servis ako piratizira je wonky at best. Ovisi o karakteru osobe.

Ja nista vise ne piratiziram npr. Anime, serije, filmove, muziku, softver a ni igre vise ne skidam. Što mi je nedostupno ne konzumiram.

Ako mogu priustit kupit cu si.

Ali isto tako ako netko ne moze, pogotovo zbog region locka ne znam zasto ne bi mogao skinuti.

fensisuperstar Anime, serije, filmove, muziku, softver a ni igre vise ne skidam.

Ne skidam, ali pogledam djabe preko streamova. Kad bih htio sve pogledati, a razgrabili svi servisi ponešto, morao bih bacati lovu u vjetar da bih na 15+ servisa pogledao tu i tamo neku utakmicu, anime, Film, utrku, borbu itd.

Tako da zbog takve politike ko ih jebe, streamat ću i dalje.

Kada mi se nešto baš svidi i smatram da ću gledati/slusati više puta, kupim Bluray i CD i to je to.