Uz leakani kontroler sve se vise čini da bi ekspanzija mogla izaći sljedeći mjesec!

Genesis Pošto be znam da li smijem staviti direkt sliku evo video gdje se čak malo bolje vidi naspram ovoga što sam na Google našao.

E sad sam sve vidio

Ima i za PS5

somethingwrong

Da, za veliko tržište je bitno da uređaj bude što trajniji jer velike brojke pokažu sve probleme dosta brzo, dosta ljudi je poznat "Red Ring of Death" na Xbox 360 zbog određenih loše dizajniranih elemenata.

Pohvala za Sony PS5 što koristi tekuci metal na Apu (Cpu), tom solucijom je dovoljno ocistiti elemente od prašine bez da se skida komple hladnjak sa procesora, kod konzola sa termalnom pastom, proces izmjene paste je puno cesci. Na konzolama je to puno bitnije naspram PC-u jer konzola nema socket za procesor kao PC i pregrijavanje dovodi vece probleme.

somethingwrong Stavlja se cigla od hladnjaka

Čisto da se razumijemo, otkad je izašao ps5 ljudi su uspijeli pronaći puno bolje i sigurnije načine hlađenja koji ne povećavaju trošak. Počevši od samog dizajna i lokacija nekih komponenti.

somethingwrong za masovno tržište nema riskiranja

to je već bitnije pitanje. Dal bi se prodavalo?
      Stari moj ako je Sony prodao ono novo sranje onda bi ovakvih prijenosnih prodal ko vruće kifle ujutro.
      A temperature su bile top.
      A za kraj, trajanje. Znači to su i dalje sve do jedne komponente za ps5, plus minus hladnjaci, i naravno bakrene za odvođene topline.
      a od samog izlaska ps5 tech je već napredovao dosta i jeftiniji su proizvodni procesi.

fensisuperstar Čisto da se razumijemo, otkad je izašao ps5 ljudi su uspijeli pronaći puno bolje i sigurnije načine hlađenja koji ne povećavaju trošak. Počevši od samog dizajna i lokacija nekih komponenti.

Ja cu odmah reci da u ovo nisam uvjeren. I Sony i Xbox imaju doslovne pogone za R&D i vise vjerujem njima da znaju procijeniti je li im konzola premala ili prevelika. YouTuberi su YouTuberi.

Fico

Dizajn ponekad restriktira hlađenje u određenim uvjetima, npr. bez bocnih oplata ljeti na PS5 tempreatura zna biti manja do max 5°C, ali proizvođaci moraju napraviti optimalni kompromis između dizajna, hlađenja, buke te manjeg nakupljanja prašine tokom dugog koristenja konzole, R&D radi svakakve testove da dođe do te solucije i da proizvod bude optimalan.

fensisuperstar Čisto da se razumijemo, otkad je izašao ps5 ljudi su uspijeli pronaći puno bolje i sigurnije načine hlađenja koji ne povećavaju trošak. Počevši od samog dizajna i lokacija nekih komponenti.

i ja nisam uvjeren u ovo. Pa PS5 slim je izasao nema dva mjeseca i opet ima povelik hladnjak .

Sony ima arhitekte sistema i R&D timove koji istestiraju stotine dizajna. Konzola se radi za doslovce desetke milijuna kupaca i tu kad vidis da ti je sistem na 50C se ne pita jel moze ici u jos manje kuciste, nego: jel moze jos hladnije?

Mislim da kad se radi o tolikoj lovi i broju konzola nema mjesta riskiranju