Gaming Chat - news, tračevi i rumori
Auuuuuu. Najdraži arena Shooter u novom ruhu.
- Uređivano
Jedini razlog zasto jos uvek tu i tamo kupim igru za switch je da bih je odigrao na emulatoru umesto na ovom zastarelom govnetu od konzole.
Plus jos malo otkaza.
Nedostaje konteksta u citavoj prici, ali me uvijek okine kada se jednostavno moze ne forsirati live-service model, ali se forsira jer donosi najvise para. Onda krece tuga jer donosi i najvise troskova.
Isto kao sto su troskovi razvoja veci, tako je i broj prodanih primjeraka znacajno veci nego u vrijeme Tekkena 2. S obzirom na niz otkaza koji se dogadaju u AAA firmama, ocito je da se problem ne moze rijesiti visim cijenama igara i mikrotransakcijama. Vrijeme je da se takvo prodavanje magle aktivno proziva.
sanzo Donekle razumijem, ali primjera radi, Tekken 8 kosta 70 eura na PC-u, pretpostavljam da je 80 eura na konzolama. Novi ce se likovi prodavati kao DLC, ne kao nesto sto otkljucas. Na to sve nakelje jos mikrotransakcije. To je onda komotno mogla biti free-to-play igra zbog identicne monetizacije.
Siege, koliko god se voli srati po Ubisoftu, naplacuje samo valutu kojom kupujes kozmetiku i battle pass. Svaki novi lik, svaka nova mapa, sve je besplatno ako imas igru.
Slažem se da bi moglo bolje. Ne znam da bi baš išlo f2p jer mislim da nema ni približno igrača kao Siege ni da zarade toliko na mikrotransakcijama, ali mogao bi neki model koji je jeftiniji nego sada. I dalje mi je ovo puno draže nego to što smo imali prije kad si balance patch sa 2 nove mape i 3 nova lika platio po punoj cijeni svakih godinu dana ako si želio zadnju verziju igre imat i igrat kompetitivno.
Realno za nekog tko sad samo casual igra sa curom. Uzet igru na nekom većem popustu za par godina sa hrpom dlc sadžaja mi je stvarno ok, nije da mi treba novi tekken day 1. Igram igru kasnije, ali puno veću, bolje balansiranu i ispoliranu igru.
Fico Tekken 8 kosta 70 eura na PC-u, pretpostavljam da je 80 eura na konzolama.
I upravo zato ga neću kupiti. Da je 40 razmislio bi, da je 30 preorderao bi ga
Tučnjave imaju jako malo tržište u odnosu na ostale MP igre, ali i trebaju puno manji pool igrača da bi online funkcionirao. Tekken je još među najvećima i može si vjerojatno priuštit malo više customer friendly model monetizacije, ali nema šanse da bi mogli napravit f2p igru ovakve produkcije i financirat ju kroz mikrotransakcije. Jednostavno nema dovoljno velik broj igrača. Vjerujem Haradi kad kaže da je teško izbalansirat očekivanja ljudi i realan budžet koji imaju.
AbelKOsMos payment info od mene neće sigurno imati
Fico celestial konj iz wowa je zaradio više para nego što je starcraft 2 donio blizzardu. Jbga. Tad se vec znalo da su mikrotransakcije king..
- Uređivano
Ajmoooooo, ko hoce jos otkaza.
- Uređivano
Nova Pokemon Legend igra izlazi 2025. Konačno će napraviti pauzu od 2 godine.
Ujedno vjerojatno i Launch igra za Switch 2.
Stvarno super sto su otkazali Respawnov Star Wars FPS. Jbt.
Nema do Larian-a!
Ex-Treyarch legend David Vonderhaar has opened a new AAA studio called BulletFarm creating an ambitious new 1st person co-op game.
Flipper koji kurac su kupovali studije ako im zapravo ne trebaju
somethingwrong Za podebljati portfelj radi prodaje većem entitetu.
somethingwrong Nije da im ne trebaju, nego su sve nade polagali u saudijsku investiciju od vise milijardi dolara koja je u potpunosti propala. Zbog toga nemaju pokrica i sada otkazuju projekte te ili dijele otkaze ili gase firme ili ih prodaju.
ne znam ako je netko stavio ali nintendo tuži ove što su napravili emulator YUZU
somethingwrong ma klošari. Što je Fićo rekao, samo šteta što su već uništili hrpu studija i igara, a izgleda da će i dalje nastaviti. Oni su mi stvarno kao Borg gaming industrije.
escoban navodno nije, ali je u grdnim problemima.
Ovi su pametno predvidjeli smjer gaming industrije.
Rocksteady Studios founders Sefton Hill and Jamie Walker have established a new development studio in London called Hundred Star Games, which is described as a AAA games studio startup that will consist of “only 100 industry veterans and emerging talents.”
Koji nered na gaming tržištu.
Sony-acquired studio Firesprite has recently suffered high profile exits amid accusations of a toxic workplace culture, Eurogamer has been told, as part of an investigation into the studio begun ahead of the layoffs announced by Sony this week.
The Liverpool-based developer released PlayStation VR2 launch title Horizon Call of the Mountain last year, after being acquired by Sony in 2021. But the impact of crunch for that game's release and changes in the company's senior leadership have subsequently led to discontent within the studio, staff have told Eurogamer - something one source described as "death by a thousand cuts".
Most concerning are reports from sources that two senior leaders from Sony support studio XDev, brought in to help lead Firesprite, have since been accused of sexual discrimination and ageism. A subsequent internal investigation by Sony is said to have resulted in the claims being dismissed as a "misunderstanding".
Bloomberg reported that the studio's live service Twisted Metal project was cancelled as a result of the job losses. Eurogamer understands the studio was also separately working on another high profile game in a Sony franchise.
Baš sam danas razgovarao o tome. Nijr mi jasno zašto ne tuže onda i Ryujinx? Za kontekst, oba emulatora moraju imati ključeve koje ti sam moraš dumpati da bi emulator uopće bio funkcionalan. Dok god nisu koristili njihov kod mislim da nema štete. Ono što je smješno je da su se bunili kako TOTK na PC ima preko milijun piratiziranih kopija a retarde uopće nisu naveli koliko su novaca izgubili na istu igru na Switch konzolama gdje su već zadnje 5 generacije u potpunosti nesposobni napraviti dobru zaštitu na svojim konzolama. Rade odlične igre i volim ih zbog toga ali zbog svega drugog su velika smeća.
prayer mislim da je nintendo bolio kurac sve dok likovi nisu počeli preko patreona zarađivati
Mislim da je pitanje da ih boli malo guza da netko preko njih zarađuje 30k dolara mjesečno pa sad kreću u guženje