Stvarno super sto su otkazali Respawnov Star Wars FPS. Jbt.
Gaming Chat - news, tračevi i rumori
Nema do Larian-a!
Ex-Treyarch legend David Vonderhaar has opened a new AAA studio called BulletFarm creating an ambitious new 1st person co-op game.
Flipper koji kurac su kupovali studije ako im zapravo ne trebaju
somethingwrong Za podebljati portfelj radi prodaje većem entitetu.
somethingwrong Nije da im ne trebaju, nego su sve nade polagali u saudijsku investiciju od vise milijardi dolara koja je u potpunosti propala. Zbog toga nemaju pokrica i sada otkazuju projekte te ili dijele otkaze ili gase firme ili ih prodaju.
ne znam ako je netko stavio ali nintendo tuži ove što su napravili emulator YUZU
somethingwrong ma klošari. Što je Fićo rekao, samo šteta što su već uništili hrpu studija i igara, a izgleda da će i dalje nastaviti. Oni su mi stvarno kao Borg gaming industrije.
escoban navodno nije, ali je u grdnim problemima.
Ovi su pametno predvidjeli smjer gaming industrije.
Rocksteady Studios founders Sefton Hill and Jamie Walker have established a new development studio in London called Hundred Star Games, which is described as a AAA games studio startup that will consist of “only 100 industry veterans and emerging talents.”
Koji nered na gaming tržištu.
Sony-acquired studio Firesprite has recently suffered high profile exits amid accusations of a toxic workplace culture, Eurogamer has been told, as part of an investigation into the studio begun ahead of the layoffs announced by Sony this week.
The Liverpool-based developer released PlayStation VR2 launch title Horizon Call of the Mountain last year, after being acquired by Sony in 2021. But the impact of crunch for that game's release and changes in the company's senior leadership have subsequently led to discontent within the studio, staff have told Eurogamer - something one source described as "death by a thousand cuts".
Most concerning are reports from sources that two senior leaders from Sony support studio XDev, brought in to help lead Firesprite, have since been accused of sexual discrimination and ageism. A subsequent internal investigation by Sony is said to have resulted in the claims being dismissed as a "misunderstanding".
Bloomberg reported that the studio's live service Twisted Metal project was cancelled as a result of the job losses. Eurogamer understands the studio was also separately working on another high profile game in a Sony franchise.
Baš sam danas razgovarao o tome. Nijr mi jasno zašto ne tuže onda i Ryujinx? Za kontekst, oba emulatora moraju imati ključeve koje ti sam moraš dumpati da bi emulator uopće bio funkcionalan. Dok god nisu koristili njihov kod mislim da nema štete. Ono što je smješno je da su se bunili kako TOTK na PC ima preko milijun piratiziranih kopija a retarde uopće nisu naveli koliko su novaca izgubili na istu igru na Switch konzolama gdje su već zadnje 5 generacije u potpunosti nesposobni napraviti dobru zaštitu na svojim konzolama. Rade odlične igre i volim ih zbog toga ali zbog svega drugog su velika smeća.
prayer mislim da je nintendo bolio kurac sve dok likovi nisu počeli preko patreona zarađivati
Mislim da je pitanje da ih boli malo guza da netko preko njih zarađuje 30k dolara mjesečno pa sad kreću u guženje
Ali opet… ne zarađuju ništa preko njih ako je to njihov kod. Patreon je isključivo za EA stvari, a ako se dobro sjećam čak i patcheve za TOTK nisu izdali dok igra nije bila službeno vani. Ja pak mislim da je ovo taktika zastrašivanja jer praktički imaju emulator na svim platformama uključujući i na mobitele koji postaje sve funkcionalniji. Handheld tržište od Steam Deck-a doživljava renesansu a Steam Deck koliko god slab bio je u većini slučajeva i više nego dovoljno snažan pokretati velik dio igara u dosta dobrim performansama, šta li će tek biti kad dođu nove generacije čipova na tim uređajima? Isto tako se nebih čudio da ih tuže radi pretpostavljam jako slične arhitekture sa Switch 2 koji ve biti backwards compatible sa starim igrama
- Uređivano
Nintendo voli zastrašivati okolo te ih je strah da emulacija ne postane super jednostavna na Decku i PC-u jer to im "oduzima" zaradu.
S obzirom na konstantne Nintendo tužbe i njihove preseranse treba stati na stranu emulacije i podržati te software. Imam pristup Switchu koji godinama skuplja prašinu, padne li mi na pamet zaigrati neke njihove igre, to ce se izemulirati/odraditi na PC-u u 60+fps na velikom ekranu kako Bog zapovjeda i svakako cu preporuciti Emulator/Deck bilo kome tko je zainteresiran za nekakav handheld i eventualno Nintendo igre.
@prayer ne znam, ali nešto očito krše i tu će ih uhvatit preko Zelde s nečime i sa time će strmoglaviti ostatak.
Teško da će nintendo izgubit ovu bitku,
fensisuperstar ovi današnji pirati bi piratirali i još zarađivali na patreonu od toga , a IP protection zakoni nikad stroži. Ne mari Nintendo za foru da sam emulator nije piratiranje igara.
prayer Ali opet… ne zarađuju ništa preko njih ako je to njihov kod.
Je li stvarno njihov kod ako se radi o ciljanom reverzibilnom inženjeringu? Ono, za Dophin su lupili DMCA sa Valveom i spriječili da se emulator pojavi na Steamu, ali kad preko emulacije u slučaju Yuzua dobivaš neka financijska sredstva (nebitno je li Patreon ili nešto treće) tada je sasvim očekivano da će se Nintendo na tebe obrušiti kao kobac na zeca.
Isto ti vrijedi i za piratluk. U biti možeš s neta skinuti skoro što god hoćeš, nitko te neće goniti, ali probaj to na neki način distribuirati drugima (tipa ilegalni streaming)) i možeš očekivati tužbe, zatvaranje web stranica/zapljenu i policiju za vratom. Jednim dijelom kako se tome na kontroliran način pokušava doskočiti (barem za glazbenike- tzv. ZAMP zakon) je ugrađivanje naknade za umnožavanje na prodaju medija za pohranu.
- Uređivano
Zero Je li stvarno njihov kod ako se radi o ciljanom reverzibilnom inženjeringu?
Je, po samom tome su emulatori legalni jer da posjeduju trunku koda koji nije njihov svaka kompanija bi imala pravo ih tužiti do besvijesti. Sam emulator po sebi nije ilegalan no može biti ako ima u sebi ilegalan (ukradeni) kod. Ja se s ovime za Patreon i dalje ne slažem, emulator je i dalje i bi i dalje trebao biti slobodan ukradenog koda (osim ako nije) i sama njegova prodaja bi trebala biti sasvim legalna. Što se Dolphina tiče nisam siguran zašto su ga makli tj odbili ali Retroarch još dalje uredno stoji na Steam koji nema ima jedan emulator u sebi već preko 60.
Znakovite riječi od Miyazakija
Sto je AI ucinio Nvidiji, ovaj skok u 2023 je nadrealan
chono on priča o AI "umjetnosti" , NVidia AI je nešto drugo
somethingwrong uopce se ne referiram na tvoj post niti na Miyazakija… Osim toga nije nesto drugo, Nvidia je driver AI-a u bilo kojem njegoovm formatu
@chono jesi vidio ovo