Fenix Zato su mi smješniji ovi iz FTC-a jer su dva dana na sudu potrošili na pizdarije, umjesto da rade angle na cloud gaming i budućnost istog, njima je i dalje u fokusu Call of Duty i nebitna ekskluzivnost.
Čisto sumnjam da će COD ikad biti ekskluzivan za Xbox, jednostavno tako što generira previše novaca da bi se držalo na lancu. To za Cloud gaming se 100% slažem, tip je čak u jednom intervjuu rekao da se ne vidi kao konkurencija Nintendu i Sonyu već Amazonu i Googleu valjda u smislu cloud gaminga, što ima smisla jer se vidi da im je glavni selling point Gamepass a ne sama konzola. Također, zar Sony ne koristi Amazonove servere? Čini mi mi se da je stream zbog toga toliko janky jer Azure barem kod mene radi vrlo dobro.
Monopol nikad nije dobra stvar, no i dalje smatram da ova akvizicija ne šteti igračima već pomaže. Da se izjasnim, Activision/Blizzard je užasno vođena firma (koje iznenađenje) te je samo pitanje vremena kad bi ju netko drugi kupio, a kupio bi ju jer su očito jako spremni na prodaju. Znači ili bi to bio Tencent ili NetEase ili Microsoft - od svih njih po meni najviše Microsoft ima veze s ičime da se radi i gamingu. Nadalje, gotovo je doba ekskluzivnosti te svatko bilo kad, bilo gdje može igrati Microsoft igre bez obzira posjedali oni Microsoft konzolu ili PC da se tako što pokrene. Gotovo je doba vremenskih ekskluziva gdje si ti primoran patiti od prljavih taktika “konkurencije” gdje ti je jedini izbor ako želiš tu igru igrati platiti njihovu konzolu ili 3x skuplji PC ili čekati godinu, dvije, tri ili čak četri - svatko može isti dan igrati igre preko Gamepass-a bez obzira na tabor. Svatko može skinuti Gamepass aplikaciju na TV, spojiti bluetooth kontroler i pridružiti se zabavi te odigrati sve Activision/Blizzard, Bethesda ili koje već ne igre? Odlično za krajnjeg korisnika, ne šteti apsolutno nikome nego “konkurenciji”. Daljnji benefit je taj što Microsoft ima najbolji track record u sačuvanih svojih digitalnih igara gdje mogu pokretati sve od svoje prve konzole do zadnje na trenutnim HW-u. Hoćeš igrati neku Xbox 360 ili Xbox igru? Nema frke, samo ubaciš igru u konzolu i dosta često ju odigraš kao poboljšanu verziju. Čak i da ne posjeduješ igru koju želiš, GP ima preko 100 originalnih igra u svojoj biblioteci. Dakle, ne dobro nego odlično za krajnjeg korisnika.