Bome na forumu je bilo svakakvih fanatika koji su branili tabore ali moj @renda koji je tebi kurac da si ovoliko zapeo za posrani sony nije mi jasno.

Ali zbilja nije mi jasno

Niti Emilio i PSmaster skupa ovoliko nebi branili ovu kupnju. Jeili imas dionice u sonyu ili imas 12ipo godina neznan.

Svaki post ti je treznje da damo argument zasto podrzavamo kupnju

Aj daj ti barem jedan argument zasto bi itkoga na forumu bolio kurac ko ce koga kupiti

Miro jebote Sony, uopce se ne radi o njima, radi se o monopolu koji se desava trenutno i sve boli kurac, znam da je tebi svejedno jer imas sve konzole, ali puno ljudi ima jednu i odjednom ne budu mogli igrati stotine naslova koje su do jucer mogli, danas igram Diablo 4 sutra zaboravi na Diablo 5 i trebal bi biti sretan? Ne kuzim, ako sam zbog toga fanboy, ok.

Apsurdno mi je da sam jedini tu koji razmislja racionalno i realno?? Ili ste vas cetvorica najglasniji ZA, pa izgleda ko da jedino mene smeta.

renda smeta i mene, ali džaba se boriti i pojašnjavati.

Da i imam sve konzole doma, i dalje bi me smetalo jer nije ok.

Smeta vecinu bez brige. Bitno da je ovo sony forum a samo citas pljuvanja iz dana u dan 😃

renda

Ma daj molin te da iko drugi pise nebi ric reka, ali trenutno si najveci fanboy na furumu. Svaka sony ex ti je dobra loše nema, svaka sony presica ti je top, onda uletis u box topice naravno razocaralo te sve u vezi zadnje presice tamo nije ti nesto bilo. Za sve je kriv xbox gamepass i sto ti ja znam.

Ako je cod monopol onda neka lipo sve ide u pizdu materinu i neka propadnu sve 3 konzole.

Cilo vrime se sere koliko sony ima studija i ekskluziva koliko je bolji la la la e sad na kraju sve ovisi o activisionu.

Znaci sto radi posranog activisiona se uzima ps konzola?

Miro kakav cod, ti stvarno ne kuzis apsolutno nista u vezi ovoga. Doslovno nista, ti vidis samo pravocrtno, nema skretanja.

Ja jedino govorim da je Sony isto korporacija poput Microsofta i da mogu, radili bi istu stvar. A kako ne mogu, radili su sve što su mogli da svoju poziciju tržišnog lidera zadrže na način koji bi FTC također trebao ispitati. Nije Sony briga za igrače, kao i MS. Tu su samo u pitanju korporativni interesi. Pogledajte video koji sam gore linkao, lik je sve fino sažeo. Zauzimati strane kod korporacija je poput glasanja za crvene ili plave. Biraš boju, a politika je identična. Uzmite u obzir da sve sto obje tvrtke izjave je uvijek samo PR, a u pozadini se događa nešto skroz drugo.

Miro damo argument zasto podrzavamo kupnju

Pa dajte ga. Sve kaj vidim je da bezveze jebete čovjeka i standardne proljeve Prayera koji se redovito javlja na ovakvim vijestima.

Ako ću zbog ovih MS-ovih poteza kroz koju godinu bit prisiljen kupiti njihovu konzolu jer je isključivo na njoj igra koja me zanima, a čije sam prethodne nastavke mogal igrat i na Playstationu (i ta je igra trebala izać prvotno i na njemu), onda se slažem s Rendom da su ove akvizicije loše.

Preuzimanje Activisiona je preloše za sam Sony jer su COD igre najprodavanije na Playstationu. Kupovina takvih studija i gubljenje takvih igara je za sam Sony itekak loša stvar. Najbolje da se Philu vjeruje sve što onak milo i lijepo kaže da se neće ništa promijenit.

A loše je i za mene ko kupca jer me tjera kupit još jednu konzolu da bi igral nešto što me zanima. Mogu ja svake godine srat po Cod-u, ali ga često i kupim. Ako će mi izbit tu mogućnost (nevezano o kojoj igri pričamo), onda nek si jebu mater sa akvizicijama.

Sony će napravit svoje igre da konkuriraju Xboxu.

Realno tolko trenutno metu pod sa Xboxom da mi nije uopće žao vidjet jači Xbox i kaj nam spremaju obje kompanije.

Jasno mi je da sam privilegiran jer imam PC i PS5 pa ću moć sve igrat, al već smo bili u ovakvoj situaciji di su ekskluzive vladale tržištem, i nije bilo tak loše.

Da je Sony platio Starfield eksluzivnost što 100% bi onda bi samo Sony ekipa mogla igrati igru uz PC. Sad kad je pod Micorosft krilom sve je isto samo što njihove igre mogu igrati svatko sa OK internet konekcijom, Xbox konzolom ili računalom. Dakle drastično više ljudi može igrati Bethesda igre nego prije. problem je što ima određeni dio fanatika koji se kriju iza maski paladina i boraca pravde kad je jedina prava istina ta što Starfield, Hi-fi Rush ili šta ja znam već ne mogu igrati na svom krasnom komadu bijele plastike. Mažite oči nekom durgome sa tim previjanjima, ne znamo se od jučer sa foruma.

Tuhy

Sto ga jebemo

Jebe ga veliki M sa trosenjem love na nebitne igre

Svatko kupuje onoliko koliko ima love Sony je skupio za Bungie ovi za ostalo.

Kad ne budu Bungijeve igre isle na box ocete isto plakati?

Sve ide lagano u kurac, cijene su posle u picku materinu place ostale doli plus razna sranja koja svatko ima u svome zivotu i onda da mi bude glavno opeterecenje koja velika firma (koju apsolutno zaboli kurac za nas igrace) ce uloziti svoje novce i kako ce ih uloziti. Niti Sony niti Microsoft niti Nintendo nije brige za niti jednog igraca glavna i jedina briga je kako pokupiti lovu.

prayer da, do sad nisu svi mogli igrat Zenimaxove igre, ali sad bude jos vise ljudi moglo, stvarno lupas, a najveci fanatik i hejter na forumu si ti i ti si taj koji se skriva iza toga da imas sve konzole pa "te nije briga" , a realno mrzis Sony i drkas na M$ i Nintendo.

Dvolican si i licemjeran.

Miro ako su tebi nebitne, ne znaci da su i ostalima. Daj se prizemlji covjece.

Normalno da me jebe kaj trose pare i sjebavaju mene i milijune drugih.

renda Ja sada mogu upaliti Xcloud na mobu i igrati Starfield. Možeš i ti i svatko drugi. Daj mi reci šta ja trebam napraviti da odem igrati FF7 na konzolama? Ja ne mrzim Sony jer je kompanija kao svaka druga, ništa gora niti ništa bolja nego Micorsoft ili Nintendo. Ono što mrzim su Sony pony-iji koji se drže toliko visoko iznad drugih i pametuju drugima, a da se sutra situacija okrene i Sony kupi Bethesdu ili Acti/Bliz bi janjce vrtili do 2028. I onda sam ja licemjeran. Vidilo se koliko si se pjenio u Hi-Fi Rush temi i kakve si ispade imao radi Starfielda. Reci izravno boli me kurac za obje kupnje i jedino mi smeta što te igre više neću moći igrati - svatko bi te razumio i svatko bi se stobom složio ukljućujući i mene jer bi imao pravo. Ovako kao i uvijek samo rendaš.

Sad se žali jer nema na Sony konzoli nekih igara a kad su se pisale peticije onda se sprdalo…ili još prije toga dok se nije ništa ni portalo

Naučit će neki da se ekskluzive teško govno za gaming populaciju. Ekskluzive, zatvorene platfome i nemogućnost biranja na kojoj tržnici ćeš kupiti igru. To je dobro za korporacije a zašto neko voli neku korporaciju a da nema dionice meni je neshvatljivo.

@Fenix je stavio #serious tag na ovu temu i molim da poštujete.

Apsolutno je dosta pričanja o Sony Ponyijima i ostalim izdrkavanjima. A naročito je dosta name callinga pojedincima.

Ili ćete se raspravljati normalno, pristojno i argumentirano ili nećete uopće.

Tuhy Ako ću zbog ovih MS-ovih poteza kroz koju godinu bit prisiljen kupiti njihovu konzolu jer je isključivo na njoj igra koja me zanima

Ljudi, cijela ova priča se vrti oko toga što će se dešavati nakon što konzole postanu nebitne. Ovo nije borba oko pozicija na tržištu sljedećih 5 godina, već sljedećih 35.

Glavni stup borbe je cloud tehnologija jer će prije ili kasnije fizička konzola na polici otići u povijest. Igrat će se preko pretplata sa servera, kao što trenutno gledaš Netflix na kojem god ekranu želiš. Microsoft već sad ima ogromnu prednost u tom pogledu i sa strane infrastruktrure i tehnologije. Pa kod njih već možeš igrati preko clouda.

Microsoftova ideja je za početak stvoriti paket - veliki katalog ekskluzivnih igri, jeftina pretplata i odbacivanje konzola - potrošač u startu ima 600$ manji trošak. Time bi se dominantno pozicionirali za novo tržiste koje dolazi, a kad dođe totalno zavladali njime. Ili bolje rečeno, ne novo tržište, već evolucija postojećeg. S obzirom da konkurencija neće još dugo, dugo do potrebne infrastrukture za ovo, strahovi da će doći do monopola su itekako opravdani.

A što se događa kad zavlada monopol to barem ne treba detaljno crtati, ništa dobro za gejmere.

Nije clud samo tak…kako raste brzina interneta i brzina servera tako rastu i igre i njihova zahtjevnost….npr. količina podataka koje preko brzih SSD-ova putuje prema procesoru je sve veća i veća. Trenutno su u opticaju M2 pcie 4.0 a na tržište već dolaze pcie 5.0 i 6.0 i brzine su abnormalne. Također koja količina steraming servera će treba ti ako danas jedna konzola vuče 300 w…kave će to biti servrske tvornice u svakom gradu da zadovolje zahtjeve i što manji ping.

Do tada tko živ tko mrtav.

Ja cloud pokrenem jedino radi playstation stars bodova. Nekad trazi samo da neku igru pokrenes pa je tako zgodnije.

Ali da bi igrao preko clouda eto nikad, bude negdi ps2/ps3 grafika uz lag.

Ko voli nek izvoli neke nezahtjevne igre mozda ali ovo vece nikad.

Ne brinite biti ce jos dugo konzola

Sterlok pa kolega ThomasAAnderson dobro pise. Vratimo se na nedavnu konferenciju Nvidije, gdje se osim fokusa na AI, mogla cuti jedna jako upecatljiva recenica "nekad vam je server bio PC, danas je to data centar".

Ako se nastavi ovakva politika, potrosnja per unit ce biti nikad manja, a performanse nikad bolje uz sve manje potreban bandwidth. I jos jedna stvar koja bi mogla promjeniti sve, gospodo pocnite pisati za non x86 arhitekturu

Nemam problem s time da je M$ uzeo Bethesdu ili npr. studio koji je napravio Hellblade. Naravno da bi volio Bethesdine igre na PS-u, ali i Sony kupuje te “manje” studije koji im onda rade ekskluzive tak da mi je tu stav da to rade i jedni i drugi, ali Activision je nešto drugo. Call of Duty bi usporedio s Fifom, zamislite da je Fifa samo na jednoj konzoli. I to je samo CoD, koliko toga je još pod Activisionom.. pa samo kad se pogleda cijena od 77 milijardi (tako nešto) može se zaključiti da tu nešto nije u redu.