Eto, tko možda nije pročitao, prigodno za 30 godina PS. Joj…fali mi ovo vrijeme.
Prdili smo skupa i uživali kao nikada!
Ne znam kako mi je ovo promaknulo do sada. Filipe hvala ti od srca za ovo bezvremensko putovanje. Sjedim u autu već 15 minuta nakon što sam završio čitati tekst i razmišljam koliko smo slično, a opet različito djetinjstvo svi imali. Gdje god se nalazili i šta god radili uvijek će nam sjećanja i događaji iz ranijih životnih perioda pružati nekakav bijeg i utočište od pomalo surovijih modernijih vremena.
Jedan od boljih tekstova koje sam pročitao u zadnje vrijeme, svaka čast! Mislim da se većina nas može pronaći u ovom tekstu, ako ne u cijelom, onda sigurno u nekim dijelovima.
Ja ovo pročitam svake godine negdje u ovo vrijeme, i osim klasične nostalgije uvijek me iznova dirne ono pri kraju. Valjda jer poznam Flippera nešto osobnije. I čitam čovjeka kojeg i dalje ne pušta baš igranje, ali ono baš romantično igranje bez trolanja i međuplatofrmskih preseravanja, pa povučem paralelu s dobom kad je ovo pisano i vidim (drugog) čovjeka koji napreduje u životu, razvija se i dobro mu je. Bez obzira što konstantno kmeči
Flipper odlična kolumna. Svi iz tog doba imaju slične priče. Doduše, ja sam malo stariji tako da sam C64 imao '88 i nešto kasnije c128. Dok se recimo '93 mislim već igrala Amiga500
Ovo što kažeš za igre za C64: ""Igre i opremu za C64 nije bilo tada moguće nabaviti u Hrvatskoj.""
Bili su tad oglasi u (ako se dobro sjećam) u Svet Računara, PC Chip ili nešto slično za naručiti kazete za C64 od likova u Beogradu Igre bi bile podijeljene 1level-1 kazeta
Imao sam jedan jedini original za C64(ne mogu se sjetiti kako se zvala) i nisi ga mogao učitati sa Turbom. 1 level bi se loadao po sat vremena
omg, ovo boli kolko je istinito i kolko je do u riječ pogođeno, jedina je razlika u tome kaj sam ja imal pc umjesto ps. ali sve ostalo od vukojebine od sela, do cjelonoćnog igranja s ekipom i ostalo..suza mi kane kad to čitam. a današnja deca imaju sve osim one stavke "druženje nagurani u maloj sobi". a kad smo još pušiti počeli, onda nisi ekran ni videti mogo od dima..
- Uređivano
maverick sreća pa nisi osao u Englesku…
Jesam, bio sam tamo. A i to je posebna priča. U 32. godini života, na dan putovanja u avionu sam dobio vodene kozice, odnosno tada su izbile. Izgledao sam kao čudovište. Došli u Coventry, Englezi se krstili kad su me vidjeli. Oni nemaju nikakav prah ni ništa kao kod nas. Sreća moja, Pakistanci su imali ljekarnu blizu i dali mi kremu za vodene kozice. Pitaj boga od čega je bila, ali je pomogla. Doslovno sam ih imao na stotine i stotine. Oči mi bile zatvorene koliko sam otekao.
Trebao početi raditi, nisam mogao zbog vodenih, pa me prebacili 200km dalje. Spavao sam par dana sav takav prištav na upišanom madracu, tuš nije imao toplu vodu, a u Engleskoj bilo tada 2 stupnja vani. Poljska agencija nas je sjebala gdje je mogla od smještaja do posla. Od tada baš i ne volim Poljake. Bio sam u UK 4 mjeseca i da nisu sjebali nam papire (nismo mogli dobiti radnu dozvolu jer je tada HR tek ušla u EU), ostao bih još jer smo se nakon mjesec dana i snašli nekako, iako je početak bio katastrofalan.
Flipper iako je početak bio katasrofalan.
Ovo kako si opisao, katastrofalan je preblaga riječ
somethingwrong Zato i nije napisao katastrofalan, već katasrofalan.
Mislim da je pravi izraz "katafakinstrofalan". Ja još nisam imao vodene iako sam u djetinjstvu išao igrati šah s frendom koji je imao. Kažu da je nezgodno kad kao stariji dobiješ.
Zero da, to je taj izraz ali se mora izgovoriti polako i u slogovima: kata-fakin-strofa
Da, kad si stariji kažu da bude komplikacija. Meni je fascinantan podatak da kad je izbila epidemija velikih boginja na Kosovu u 70tima, da je cijepljeno u 48 sati skoro cijelo stanovništvo Juge
Otišao ugojen, vratio se fit, a?
- Uređivano
Flipper silver lining. Al je ovo baza da te spasio Pakistanski prašak. To kako si opisao me podsjeća na Baldricka iz Black Adder kad je dobio kugu
Edit: pakistanska krema
Flipper bolje što si se vratio u HR. Šta ćeš u propalom ujedinjenom kraljevstvu?!
I da dobar ti je tekst, čak si me nasmijao koji puta i iako sam bio primarno PC gamer pa onda dobio PS2 tek, a prije toga svega sam igrao onu piratsku konzolu i SNES, vidio sam se u nekim tvojim opisanim situacijama, a i moj si Slavonac što je uvijek plus.
Hvala ti za trowback u djetinjstvo, ne bih mjenjao prdce u sobi i 2 joysticka za ovo šta i kako igraju klinci danas. Podsjetio si me da je većina djece na početku PSX zvala Nintendo, pa se potučeš dok im objasniš, da Nintendo nema CD-e