I meni si navuko suze skoro..vratio si me u proslost i nasmijao do suza..upravo sam u nocnoj smjeni...radim na stroju i moram imat normu...citajuci tvoj tekst zaostajem 15ak min i neznam kako cu pravdat ali nije me briga..i evo vec 2 sata se smijem na glas na ono "sta si tako uprdio sobu"...ljudi me gledaju i nije im jasno...
Prdili smo skupa i uživali kao nikada!
Ha ha kako si me vratio u prošlost, kad sam prvi put upalio ps1 brat i ja smo 10 x gledali onoj PS logo pri paljenju a multittab za 4 joysticka je najveći napredak toga doba turniri u PES -u gotovo isti kao i kod tebe sad se nemožemo dogovoriti ni za online svako od svoje kuće :(. Samo još nisi Doku spomenuo i njegove najskuplje igre u RH.
Hvala dečki.
Laf da...vidim da smo mu svi tada priskrbili novi A3. Čovjek je imao daleko najskuplje igre ikada. Znam da je pola Broda kod njega kupovalo. Prođem često kraj igraonice...vidim da radi i dan danas, ali Doka nije kupio drugi auto.
Odlican tekst :
Svaka cast mami, a vjerujem da ce se rasplakati kad bude citala (osim onaj dio da si vise volio susjedovu mamu dok je nosila igre).
Bio je to dobar biznis s piratskim kopijama. Sjecam se da smo narucivali iz ZG 70kn/kom. Mislim da je to bilo 98e ili 99e.
Ne bi kod niti imao PS status kakav ima da nije bila mogucnost piratizacije.
Dosta kasnim s čitanjem ovoga, al svaka čast. Odličan članak! Treba više ovakvih portala s ovakvim člancima! Vratilo i mene u doba dok sam dosađivao svoju mamu kako je PS2 odlična stvar i kako ima puno prednosti sve dok se jednom nije vratila s posla s posebnom vrećicom iza sjedala! Nikad neću zaboravit taj trenutak, hvala ti na članku Flipper i keep on gaming!
super kolumna kao pečat jednog vremena.
šteta što je tekst sastavljen preko chatGPT
Odlična kolumna.
Vratila me u djetinjstvo i na trenutak sam zaboravio na kredit, posao, obaveze, kišu…
Sviđa mi se stil pisanja i kompletno je sve preneseno jer svi smo imali nekog rođaka koji je išao u Njemačku i prošvercao preko granice C64. Sjećam se Turba 250 i plavog ekrana. Vrhunac je bio što nisam imao diskete pa nisam mogao usnimiti poziciju igre nego sam igrao po osam sati u komadu. A tek onaj divni crveno-crni quickshot đojstik. Ma kakav Tom Cruise.
Joj, kad se sjetim onih Pirata i onih malih otoka i mačevanja. Sjećam se da sam u pošti fotokopirao kartu otoka…Nikada nisam prešao tu igru, a platinirao sam 70+ igri.
Haha kakvo je ovo pismo.Čisto blago.
Svi smo imali slična iskustva,svatko ima svoju verziju priče.Gejming priče.
Zanima me kako pisac danas doživljava gejming i je li mu bitno 60 ili 70 fps-a .
Eto, tko možda nije pročitao, prigodno za 30 godina PS. Joj…fali mi ovo vrijeme.
Ne znam kako mi je ovo promaknulo do sada. Filipe hvala ti od srca za ovo bezvremensko putovanje. Sjedim u autu već 15 minuta nakon što sam završio čitati tekst i razmišljam koliko smo slično, a opet različito djetinjstvo svi imali. Gdje god se nalazili i šta god radili uvijek će nam sjećanja i događaji iz ranijih životnih perioda pružati nekakav bijeg i utočište od pomalo surovijih modernijih vremena.
Jedan od boljih tekstova koje sam pročitao u zadnje vrijeme, svaka čast! Mislim da se većina nas može pronaći u ovom tekstu, ako ne u cijelom, onda sigurno u nekim dijelovima.
Ja ovo pročitam svake godine negdje u ovo vrijeme, i osim klasične nostalgije uvijek me iznova dirne ono pri kraju. Valjda jer poznam Flippera nešto osobnije. I čitam čovjeka kojeg i dalje ne pušta baš igranje, ali ono baš romantično igranje bez trolanja i međuplatofrmskih preseravanja, pa povučem paralelu s dobom kad je ovo pisano i vidim (drugog) čovjeka koji napreduje u životu, razvija se i dobro mu je. Bez obzira što konstantno kmeči
Flipper odlična kolumna. Svi iz tog doba imaju slične priče. Doduše, ja sam malo stariji tako da sam C64 imao '88 i nešto kasnije c128. Dok se recimo '93 mislim već igrala Amiga500
Ovo što kažeš za igre za C64: ""Igre i opremu za C64 nije bilo tada moguće nabaviti u Hrvatskoj.""
Bili su tad oglasi u (ako se dobro sjećam) u Svet Računara, PC Chip ili nešto slično za naručiti kazete za C64 od likova u Beogradu Igre bi bile podijeljene 1level-1 kazeta
Imao sam jedan jedini original za C64(ne mogu se sjetiti kako se zvala) i nisi ga mogao učitati sa Turbom. 1 level bi se loadao po sat vremena
omg, ovo boli kolko je istinito i kolko je do u riječ pogođeno, jedina je razlika u tome kaj sam ja imal pc umjesto ps. ali sve ostalo od vukojebine od sela, do cjelonoćnog igranja s ekipom i ostalo..suza mi kane kad to čitam. a današnja deca imaju sve osim one stavke "druženje nagurani u maloj sobi". a kad smo još pušiti počeli, onda nisi ekran ni videti mogo od dima..