Flip fantastican read. Svaka cast.

Ja sam ps1 kupio prek plavog oglasnika..nov zapakiran..dođe lik doma kasno uvečer..sve mi spoji,i krene vadit gamepad,kad ono šok,prozirno zeleni gamepad no name.Ja šutim ko pica jel konzola je doma,nepada mi na pamet čekat sutra i potragu za novom konzolom..normalno gamepad je odapeo jako brzo 

Ja sam ps1 kupio prek plavog oglasnika..nov zapakiran..dođe lik doma kasno uvečer..sve mi spoji,i krene vadit gamepad,kad ono šok,prozirno zeleni gamepad no name.Ja šutim ko pica jel konzola je doma,nepada mi na pamet čekat sutra i potragu za novom konzolom..normalno gamepad je odapeo jako brzo 
Crkavam

Nakon tri godine nagovaranja stare, stigla je i moja plejka, preko Plavog oglasnika iz Siska. I danas se sjetim majke tom liku koji nam ju je prodao. Nakon sto sam poderao tri kartona i napokon je izvadio van, vidim isto taj zeleni prozirni joystick. Stara sve cudno gleda, ali ja sutim. Sve je u redu! Serem isto kao i ti, da je nebi slucajno vratila natrag. Slozim sve, ubacim Herculesa, a cujes laser kako se muci, cvrci, buci! Gleda ona mene, a ja gutam knedlu i uvjeravam sam sebe da to tako mora biti. Izdrzala je nekako 11 mjeseci

Meni su bili najjaci ratavi koje smo mi vodili zbog disketa. Ja bi posudija u ovog Šekija koji je bija kao glavni neku igru, pa mu je nebi tija vratit, onda bi se tako vatali po selu sa letvama i gadjali prackama, dok se nije to malo uozbiljilo pa je on skupija ekipu iz cile njegove ulice i dosa po mene.
Onda sam ja regrutira ove moje pa smo se gadjali kumpirima i kupusima. Nikad necu zaboravit kad sam ovu jednu Anu pogodija pomom posrid face pa je pobigla doma, nije imala jedno uho ali je bila faca jer joj je ujac ima neki najnoviji nintendo. Lipa vrimena, kad se lemalo za igrice, a ne ova danasnja cap cap wallet digital skini obrisi adio mare i svadjice priko foruma ko je kupija bolju igricu haha

Jbg Blitz  je ovo odveo na novu razinu 

Svaka cast za tekst vrhunski napisano. Uvijek je pogodak igrati na nostalgicnu kartu, vecina nas na forumu smo prosli taj put i jedva cekam taj nastavak koji najavljujes.

Brao Filipe! Čekam nastavak!

LOAD"$", 8
SEARCHING FOR $
LOADING
READY.
LIST

I magija počinje
Flippov tekst je nešto najbolje kaj sam pročital u zadnje vrijeme, ali ovo me dokrajčilo <3

Još se sjećam da sam to imo zapisano na papiru, čak sam našo taj papir prije neke dvije godine i skoro zaplako od nostalgije

LOAD (slovkanje svakog slova), shift 2 4 2, zarez, 8, return (umjesto enter)
LIST (opet slovkanje), return
Pa je išlo još nešto kad si odabral kaj si htjel, pa zarez, osam, dvotočka, return

Iss, ovo za života neću zaboravit  :) , i, kolko mi je drago što sam rođen u to vrijeme (`88-ma) da sam mogao iskusiti sve to :)

u to doba, o disketama sam samo sanjao.

Odlično napisan tekst, na momente je izazvao kombinaciju smijeh+suze, jer zaista vraća u prošlost.

I da, poanta kolumne je : Mama je kraljica !  :

Super kolumna, iskrena, spontana  :. Vraća unatrag kada nas je sitnica mogla iznenaditi. Možda igre tada nisu bile bolje jer i danas ima odličnih, ali su doživljaji drukčiji. Ipak, smatram da igranje sa živim igračima u istom prostoru nema zamjene. Online igranje nije ni sjena toga.

Pamtim jednu situaciju: dolazimo u Trst u onu poznatu trgovinu čijeg se imena ne mogu sjetiti (Gamelandia?, tako nekako, dosta poznata u ono vrijeme), brat i ja imamo 60-tak tisuća lira (to bi danas bilo cca 35 eura), nemamo više, šta kupiti, šta kupiti i kupimo Mega Man X. Zašto? Jer nam se svidjela kutija . Kakvi gamerankingsi, metakritici i ostali, ako je cover valjao i igra je valjala  :!
Obavimo kupnju, i na izlasku bacim pogled na neku jurilicu, 3D, luda grafika, osjećaj brzine brutalan, sve frca, drifta... Nisam imao pojma u tom trenutku da se radilo o Ridge Raceru i PS1. Nikad čuo za PSX/Psone...

Samo da dodam: rijetke su majke kao tvoja, moja nije sigurno  . Njoj je sve zabavno bilo skupo, a nije da nam je falilo.

Moja majka i dan danas sebe krivi sto ja jos uvijek igram igrice, jer je ona svojom voljom kupila atari 2600 iako ja nisam trazio.

Još se sjećam da sam to imo zapisano na papiru, čak sam našo taj papir prije neke dvije godine i skoro zaplako od nostalgije
Ja sam zbog nekih okolnosti uvijek nakon igranja morao odspojiti C64 iz TV-a i maknuti ga do sljedećeg gaming sessiona, tako da sam si na papir nacrtao TV, C64 i sve one silne kablove kojima je to trebalo spojiti.

Meni je takodjer dida donio commodore64 iz Njemacke. ))
Prijatelj i ja smo isli kod starijeg susida igrat svaki dan.
Sve dok dida faca nije donio C64.
Igre smo nabavljali preko tog susida i on nam je pomagao oko svega (Pozdrav Stipi :)).
Jbg bili smo bas dica..

Odlicna kolumna. ;)

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Kažu mi braća da su pokazali mami što sam napisao. Očekujem uskoro poziv o tome kako me nije sram pisati o prđenju. Tako će ona to vidjeti. Baš razmišljam kako smo se prije morali svi puno više snalaziti da bi odigrali nešto ili igrali zapravo. Drugo vrijeme skroz. Ne kažem bolje...samo drugačije.

Podijelio sam vijest na svoj profil pa mi jedna kolegica bivša s posla koja je starija i ima dijete napisala da ju je tekst rasplakao. Očito proradili majčinski osjećaji. Rekao sam da lajka portal već kad joj se sviđa. I neka kupi sinu koji je žica dugoooo već PS4. Valjda će poslušati.

Bravo
Svaka druga riječ je suvišna.

Pored C64 zahvaljujući nećaku imao sam neko vrijeme SNES i GB. I tako, jednog dana dok sam mu objašnjavao zadaću iz matematike i paralelno igrao Super Mario Land 2: 6 Golden Coins (GB je bio kablom spojen u struju), naiđe stara i zapne za kabel te mi GB izleti iz ruke i padne na pod. Srećom, preživio je :

Mi smo tek 2001. negdje imali PS1 ako se ne varam, ali točno se sjećam bratovih i mojih prijatelja/susjeda kako smo svi skupa igrali PS1.

8 dana kasnije

I meni si navuko suze skoro..vratio si me u proslost i nasmijao do suza..upravo sam u nocnoj smjeni...radim na stroju i moram imat normu...citajuci tvoj tekst zaostajem 15ak min i neznam kako cu pravdat ali nije me briga..i evo vec 2 sata se smijem na glas na ono "sta si tako uprdio sobu"...ljudi  me gledaju i nije im jasno...