Diskusija za opća iskustva s GLS-om. Pa da prvi podijelim svoje prvo i odmah loše iskustvo slanja GLS-om.
Naručim pickup paketa i to platim 10.49€. Idući dan ih nema, ali zato pošalju email treći dan da dolaze između 9:30 i 12:30. Ja ostajem doma, čekam, i naravno, do 12:30 nikoga nema. Čekam još 15 minuta, spremim se za otić u firmu i dok izlazim iz zgrade prema autu zovem kurira.
Javi se on nadrkan i nepristojan, kaže bio je upravo sad, ali nikoga nije bilo doma. Znači laže, a na pitanje da zašto me barem nije nazvao, kaže da se to ne radi kod prikupa. Kažem ok, blizu si, vrati se onda. Ne radi on to, čekaj ponedjeljak, odgovara.
Ja već popizdim, krenem prijetit mailovima, i on ponudi da mu donesem paket na neku lokaciju u drugom kvartu gdje se navodno nalazi. Kažem ok, pristanem jer se sve već odužilo, dovezem se tamo, nema nikoga, čekam, i taman kad pomislim da me sjebao, eto njega konačno, dojuri, samo što me nije stjerao u onu stvar, baci paket u prazan kombi i ode.
I sad mene uhvati strah da će mi polomit sve, a velika je vrijednost paketa, pa zovem SZK da upozorim što se događa. Naravno, čekanje, svira neka muzika, već mi je pun kurac, ali ne poklapam. Napokon se javi neka ženska i pazi ovo, uvjerava me da je to sve normalno. Kuriri ne zovu, ja sigurno nisam čuo da mi zvoni, a i uobičajeno je da se kurir ganja po gradu.
GLS nikad više.