Kod primanja paketa je ipak drugačije pogotovo ako si označio plačanje pouzečem i onda moraju biti uljudni i pristupačni jer očekuju tvoj novac i još ako proizvod nekaj nije ok pri preuzimanju, onda tek popizde.
Po pravilima i pravima kupaca ti kao kupac si dužan otvorit paket i vizualno provjerit ispravnost da nema nekih vidnih oštećenja. Kurir veli suprotno da se paket ne smije otvarat ako ne platiš prvo i da onda ide iz njegovog đepa ako nekaj ni ok.
Kupci ne znaju svoja prava i popuste pred kurirom. Tako sam ja htio otvorit svoj PS4 kad sam dobio od dostavljača i bio uporan da ja to ipak želim provjerit, on mi nije dao ali ja sam rekao ne dam novce ako ne otvorim prije i provjerim jeli sve ok. On me uvjeraval da je sve ok da oni to rade non stop i da su pakiranja sigurna od oštećenja uobičajenim rukovanjem pri utovaru istovaru ali ja sam svejedno opet inzistirao.
Na kraju je valjda popizdio i uzeo skalpel iz đepa i otvoril kutiju a ja išao gledat, bilo sve ok i onda sam mu platio. Rekoh mu: nemojte se ljutit to je moje pravo i ne kupujem neku sitnicu za parsto kuna. Reko je ok ne ljutim se i ja sam katkad kupac i tražio bih možda tako i u pravu ste. Hoću reći da kuriri rade samo kako im njihove gazde kažu.