Fenix
Uff, ima ih poprilično.
Recimo, legacy style na way to go. Malo mi je obični prikaz previše sterilan i žao mi je ako ljudi propuste tko nije igrao i ne proba na OG način.
Kako sam napisao u drugom topicu, ali legacy style nije jeftino napravljen, recimo:
- Originalni Snake Eater recording je tu
- Onaj legendarni CQC Snake screen je također tu
- Animacija Snakeova kad se nasloni na zid je kao u ps2 igrama
- Kamera iz ptičje perspektive
Mana je što kamera se ne može mijenjati kao u Subsistanceu jednom kada se odabere legacy style. To se nadam da će ubaciti nekad kroz neki patch.
Filter on:

Filter off:

Vratili su Christopher Randolpha i Kim Mai Guest s njenim MGS1 naglaskom i suza mi je krenula kad sam čuo:
Ovo mi je bilo cool isto

Sve ostale MGS3 stvari koje su prije bile su koliko vidim i dalje tu, ipak je ispod ovog svega originalna igra. Baš je gušt gledati community kako "otkriva" stvari za koje znam već preko 20 godina. Što je realno najbolji potez što su mogli uraditi. Don't touch the masterpiece.
Isto tako kritika za "loading screen" mi je nevažeća. Da, mogli su oni napraviti nove sekcije igre, ali loading je u originalima služio, naravno, da prikrije isti, ali isto tako da objasni "passage of time" gdje u jednom trenutku Snake je na dnu planine i nakon "loadinga" je na vrhu. Plus ovdje to traje doslovno 2 sekunde

Mane moje lične su:
- Prevelika cijena, jer čitav pre-production igre je preskočen, tako da bez obzira na grafiku, ne vrijedi full price. Mogli su ići s 50 eura, to bi bilo idealno iskreno.
- Artstyle i dalje nije potpuno tu
- Neki sporedniji likovi kao da su mogli još malo biti u rerni
- Kojiminih 10% perfekcionizma da se to sve dotjera na neki veći nivo
Opet, kažem, morate uzeti u obzir s kim se mi bakćemo. Meni je Konami kao neki delikvent koji se ponašao kao asshole dugi niz godina, otjerao sve oko sebe i nakon 10 godina izbivanja, vrate se s pravim potezima. I to ne mislim na remake, ali što sam napisao u FF topicu, vrate stare developere, pomažu direktno u produkciji s outsourceanim studijima, vrate stare igre da su dostupne novim igrama…
C'mon, budimo realni, bez Kojime je skoro nemoguće nastaviti ove igre. Good luck tko god pokuša. Jedino što mogu s ovim serijalom sljedećih 10 godina je razmišljati kako da urade remakeove MGS 1,2 i, moja personalna ideja šta bih ja na njihovom mjestu, što mi je iskreno najinteresantnija opcija, je da urade "remake" MG1 I MG2: Solid Snake.
Tu imaju šturi Kojimin scenarij igara, imaju template borbenih dionica, imate tu Solid Snakea i Big Bossa (zamislite fajt između njih dvojice na minskom polju u ovoj današnjoj grafičkoj raskoši). Imate Outer Heaven, novi set likova, Gray Foxa iliti Frank Jaegera kao mentora SS-u…
Na papiru, mogli bi biti jebački. Da li bi oni to znali obraditi? Who knows, ali bolje i to nego MGS6.