Pff, taj je najbolji od svih. Facts.

Torla Ako sam dobro shvatio, bolje da čekam ovu verziju nego da igram remake? Ili?

Ovo i jest remake, sve ostalo su portovi i "remasteri".

I da, ovo i jest najbolji dio i meni prvi koji sam igrao. Prešao ga sigurno 10-15 puta.

Baš me zanima hoće li remake imati one žabe koje je u originalu trebalo sve pogoditi da se dobije kamuflaža za nevidljivost. Sjećam se koliko sam se napatio da ih sve pogodim na dionicama gdje smo na motoru.

Realno je trebao stat sa četvrtim, već je i to bila putanja dolje, ali još uvijek dobra igra te odličan fan service i završetak.

Realno i te igre su baš ružno ostarile, remake izgleda dobro na traileru ali vidjet ćemo koliko se to dobro drži danas.

wooddiebone

Imali su 7 godina da je završe. Ni ne sumnjam da je Kojima ubi bože komplicirao i zasrao sve.

MGS V je na kraju postao sve one što bi današnje igre otvorenog tipa trebale biti, a u procesu se skoro kompletno izgubilo ono što je MGS činilo posebnim. Dodatni chapter i ne bi toliko promijenio konačnu percepciju.

Zero

Imaš pravo. Najgori problem igre je narativni kaos koji je nastao sa "epizodnim" formatom, koji je zapravo tako nazvan isključivo zbog open-world dizajna koji ne služi MGS stilu narativa nikako.

Moglo je to puno bolje s obzirom da su i prijašnje igre u serijalu bile poprilično otvorenog tipa pa smo mogli backtrackat u ranija područja i sandboxat.

wooddiebone Da, to je bila premisa s keycardovima. Čak nije problem ni ta rascjepkanost kroz misije koliko to jednostavno nije tako suptilno povezano kroz animacije kojih kronično nema u MGS V (realno, s tim je napravljen medvjeđi ustupak za pridošlice u serijalu i s te strane kužim da su ujedno željeli stvoriti i neki novi MGS). Jednostavno nedostaje "mesa" po pitanju animacija i izravnih zanimljivijih codec razgovora, ali još veći problem od toga mi je i izostanak zanimljivijih linearnih dionica i pogotovo pravih trademark boss borbi. Po kojoj boss borbi ću uopće pamtiti MGS V? Za mene Quiet…koja je već prožvakani koncept borbe sa snajperistom koji je kulminaciju dobio s The Endom. Ovo ostalo je baš loše, sramota za serijal.

Jedan dio šarma koje su imali prvi MGS nastavci su svakako bile te neke izolirane lokacije. Shadow Moses, Tanker-Platforma pa i đungla iz MGS3. Gdje si sam protiv svih.

U filmovima smo to imali s Nakatomi zgradom u Die Hardu ili Alkatraz zatvorom u The Rock-u. Ovaj zadnji je dosta utjecao na prvi MGS što se na kraju zakružilo i uzimanjem Harry Gregson Williamsa kada se radilo na glazbi MGS2.

MGS4 je s druge strane bio tour po svijetu, šuljanje na ratištu. S time je nestala ta neka posebna atmofera ranijih MGS nastavaka koja je bila specifična.

Remake ce biti senzacija samo pod uslovom da se tehnicki ispolira i optimizuje do najsitnijeg detalja, te da ostatak igre ostane identican u svakom smislu te rijeci. Kojima i njegov tim su napravili remek djelo i to daleko ispred svog vremena, te Snake Eater kao takav nema rok trajanja kao sto nemaju ni kultni filmovi.

Bitno je samo da Konami uradi tehnicki dio posla kako treba.

Sephiroth

Kontrole se moraju modernizirati. Ne samo zbog zastarjelosti, nego moderne konzole nemaju pressure sensitive tipke kao PS2.

Te pressure sensitive kontrole su ionako najgori dio Snake Eatera tak da nije da ćemo izgubit išta.

Najbolje MGS kontrole su one iz MGS4. I to iz razloga što su CQC kontrole bile prejednostavne u MGSV. Tu su poklekli pred modernom trendovima. Za izvest neke poteze u MGS4 se zahtjevao jako dobar tajming igrača. U petici je praktički sve pisalo na ekranu.

MGS4 je davao igraču puno veću kontrolu. A to se najbolje vidilo u genijalnom i jako dubokom MGO. Kada bi naišao na iskusnog igrača pobriso bi pod s tobom.

MGS 3 također imo gotovo jednako duboke kontrole kao MGS4. Naginjanja lijevo desno, dizanje na prste, hrpa CQC poteza za koje 80% igrača nije ni znalo da su u igri. Volio bi da to prenesu i u Remake ali da u isto vrime ne odbiju nove igrače prekopleksnim kontolama iz originala. Zbog toga mislin da su pravi recept za remake MGS 4 kontrole… dakle komplesnost i moderno TPS upravljanje.

dormin

Ne bi se složio u potpunosti. Petica ima jednako bogate kontrole, ako ne i bogatije od prethodnika.

Samo su raširili opseg. CQC više nije fokus, sad imamo divanje, skok u slide, puzanje na leđima, raznorazni trikovi s kutijom, pozivanje, interogaciju, interaktivne elemente koji jesu jedan od zaštitnih elemenata serijala, ali tu su dovedeni na skroz novu razinu i još dosta toga…

Meni je u MGS 5 definitivno game play, kontrola lika najbolja u serijalu. Sve ostalo tuga i žalost, a svejedno sam utukao 50+ sati.

Ali to je jedini MGS kojeg sam prešao samo jednom.

Po priči i atmosferi mi je Ground Zero bolji. Sjećam se ko jučer kakav me hype prao oko fantomske boli. Mislio sam da bi mi mogla biti najigra svih vremena.

24 dana kasnije

Ne mogu oni to izvesti da valja bez Kojime. Quotajte me kad izađe

7 mjeseci kasnije

Kesio sam se ko zadnja budala kroz cijeli trailer.

Sve znamo, sve poznato, a opet toliko novo i nenadjebivo i bolesno dobro.

Od svih novih igara, ja ću ko mrtvi prasac guštat u remakeu 2 desetljeće stare igre