a to znači da bi svakoj dal ocjenu 50, Ha-Ha-Ha!

dok se dijele ovake ocijene, dobivat cemo jos vise remakeova i nikako nešto novo i originalno, kao što je i RE serijal bio u svoje vrijeme, tako da jbga

Kao što piše u tekstu, igrao sam samo remake dvojke i niti jedan drugi Resident Evil. Ocjena je na temelju igre i smatram da je u tekstu snažno argumentirana, prvenstveno fokusom na gameplay aspekt. Također, ne može se razmišljati na način da ako je netko odigrao original da su onda svi odigrali, postoji jako puno mlađe publike kojima će ovo biti prvi doticaj sa serijalom.

Najbitnije je da je igra kvalitetna i na temelju te kvalitete dobiva dobru ocjenu.

Nightyx Pa eto, dobio si RE7 i 8. A ako bi išli još radikalnije mijenjati formulu, to onda više ne bi bio RE.

Makar bih i ja rekao da je krajnje vrijeme da obnove Dino Crisis serijal, barem prve dvije igre. Ako ne ovu, onda sljedeću generaciju.

Nightyx

Odigraj taj remake i neku noviju originalnu igru pa javi dojmove. 😉

pravednik Nije ni RE2 remake iz pticje perspektive pa je remek djelo

Ok..ovakve rece ni ne citam…znam da je igra top siguran sam…ali stotka? Ajmo bit realni subjektivno do bola

Crnipetarpogani

Da si pročitao možda bi vidio zašto je 100.

Ti i ostali. Nije bez razloga RE4 smatran jednom od najboljih igri svih vremena. Revolucija u ono vrijeme a mogu reći da ni danas nisu srušili takav pacing i replay value u nekom naslovu. Nije opće grafika bila bitna(iako je bila top na game cube verziji 2004.) niti priča, već sama zarazna ispolirana igrivost i gameplay koji funkcionira.

@Fico je napisao u recenziji upravo to iako je igrao prvi puta RE4, svaki sukob je pažljivo izrežiran do sitnih detalja a ima ih preko 150 da sad nejdem u točne brojke. Igra ti nikad ne baca pun kurac oružja i municije nego treba i misliti kako, kada i gdje. Ako prije baciš bombu na 3 Ganadosa a kasnije ti dođe hrpa sektaša sa kosom, maljem i Plagasom dok te ostala 2 gađaju iz Crossbowa a tebi ostalo 30 komada metaka u TMP-u vjerojatno ćeš gledati crveni ekran.

Dalje, kako napreduješ kroz priču i mapu tako su protivnici sve jači a paralelno raste tebi i paljbena moć no opet ovisi o tebi kako igraš i skupljaš resurse, pesetase ili zlatninu za kupovinu i upgrade.

Zero ili da jednostavno izbace novi nastavak dino crisis serijala npr. jebal vas remakovi

Premjestio sam post u RE 4 temu

pravednik evo da budem jasniji…niti jedan remake ne zaslužuje sto remasteri jos manje…jer postoji nešto sto se zove originalnost a to je nešto sto danas je gamingu kronično nedostaje…ocjena sto znaci da je igra savršena a ja takvu jos nisam odigrao…meni je jedina stotka Kotor ali to je subjektivno mišljenje jer znam da igra nije bila savršena…i remake Kotora kad izađe nece zavrijedio stotku jer ce bit reinventing necega sto smo igrali prije 20 godina i samim time nije originalno nije savršeno i ne zaslužuje sto

Crnipetarpogani

Ne postoji savršenstvo. Niti u igrama niti u stvarnom svijetu. Niti postoji objektivno najbolja igra. Postoji samo veća kvaliteta nečega. Takvo mjerilo je univerzalno i prema tome RE4 remake zaslužuje 100 prema igrama izdanim zadnjih par godina.

Govorim to jer sam odigrao više manje sve osim Yakuze i sportske tematike.

Originalnost? Odigraj Stray, originalna ideja, priča i zanimljiv gameplay koncept. Nakon toliko igara, filmova i serija teško je više biti originalan, sve je prežvakano. Pomiri se s time i igraj ono što imamo.

@Fico ima dobru recenziju, točnu i kratku a sve je rečeno. Vidi se da nije fenboj RE igara a pogotovo četvorke. Ocjena potpuno objektivna. Gledao je igru bez nostalgije ili uporedbe jer original nije ni igrao.

Pretjerujete s tim ocjenama.

Realno niti je TLOU niti RE4 zaslužio 100.

Niti jedna igra ne zaslužuje 100, a kao netko tko je igrao obje, u rangu su od 91/100.

Zbog ovakvih ocjena i ne realizma sam prestao čitati recenzije na Site-u.

Jedini tko je još objektivan je Foggy.

Kao da je bitno dali je 100 ili 91…

Poanta je da je igra fenomenalna.

I s obzirom da je igra pokupila brdo desetki očito da se puno ljudi slaže s tim da je stvarno vrhunski naslov.

Da se radi o "slabijem" naslovu gdje većina misli da je 70-80 i da je Fico puknuo 100 onda bi se moglo pričati da reca nije objektivna.

Recenzija je na mjestu i nema se što prigovoriti.

Može se potegnuti velika filozofska rasprava oko desetki, stotki ili pet lijepiš šarenih zvjezdica i tu bi se dalo svega i svačega napisati i pročitati. Osobno imam vrlo pragmatičan pristup ocjenjivanju. Ne mislim da postoji savršena igra niti najviša ocjena predstavlja savršenstvo. Svaku igru čini više različitih segmenata. Na površnoj su razini to audiovizualne tehnikalije, grafički dizajn, narativni dizajn i gameplay. Tko želi, može i te segmente razbiti na puno manjih dijelova po kojima će suditi o igri.

Svaka će igra imati neke probleme, pogotovo ako je AAA naslov zbog kompleksnosti izrade današnjih igara iste produkcijske skale nezamislivo veća od one prije 20 godina. Problem nisu problemi, već kako pozitivni aspekti utječu na maskiranje onih negativnih. Resident Evil 4 je toliko snažan u individualnim segmentima da već i tamo maskira svoje mušice. Međutim, kada se ti segmenti međusobno stope, dobije se pažljivo planirana svaka minuta avanture dvoznamenkastog trajanja kojoj je cilj u svakom trenutku na neki način zabaviti i oduševiti igrača. To nije savršena igra, ali ono što želi raditi, radi savršeno. Kada igra uspije u tome, onda je u mojim očima to jedan čvrsti sjedi-pet.

Teško mi je ne osvrnuti se na teze da igra ne zaslužuje ocjene koje dobiva samo zato što je remake, pritom se pozivajući na subjektivnost recenzenta. Ne razumijem da niste svjesni kako, kao prvo, diskriminirate kvalitetu igre samo na temelju toga što je remake, a kao drugo, da vlastitim riječima pokazujete vlastitu subjektivnost i kompromitirate bilo kakav legitiman sud o igri o kojoj imate jasne predrasude.

Za one koji ne čitaju recenziju, ali o njoj sude bez da su ju pročitali… Nemam puno za reći osim da ako želite da onda i pročitate. Do tada je lijepo vidjeti oprečna mišljenja, no ona ne nose nikakvu težinu.

Na kraju, samo zato što se vaši osobni dojmovi ne poklapaju s tuđim ne znači da ste objektivniji od drugih, niti isto vrijedi i za obrnutu stranu. Prvi korak u razumijevanju stajališta proizlazi iz diskusije, no ona se u zadnje vrijeme često suzbije agresivnim tonom rasprave.

pravednik odigrao stray i slazem se odlična igra možda samo mrvicu predlaganja ali dasaka originalnosti definitivno

StarFox_N zašto onda postoji ocjena uopće ako nije bitno jel 91 ili 100, po meni 100 je savršenstvo u svakom pogledu, pod to savršenstvo sigurno mora biti nešto što je inovativno, neviđeno i majstorski odrađeno, a to bome ova igra nije, možda je odrađena majstorski, ali recept je i dalje od bake

Nightyx pod to savršenstvo sigurno mora biti nešto što je inovativno, neviđeno i majstorski odrađeno

To bi bio death stranding

Nightyx zanimljiva pretpostavka, baš intrigantna ideja. Da savršenstvo mora biti originalno. Moram malo razmisliti o tome.

Kužim neku nit vodilju. Na primjeru filmova je vidljivo da su skoro uvijek prvi filmovi iz serijala najbolji. Osim recimo Mission Impossible. Tamo je valjda svaki novi dio bolji od prethodnika. Čudo.

Ali, evo, ja osobno ovako na prvu ne smatram da je to preduvjet za savršenu ocjenu.

A je ste se uvatili ocjene pa samo 15 bodova ima vise od Gotham Knightsa

Nigdi vam ne pise da je 100 maximalno

Ne pise 100/100

Gotham Knights 85

Resident Evil 4 Remake 100

Znamo kakvo govno je Gotham Knights tako da je RE4 malo bolji

Ne ocekujte cuda

🤣🤣🤣🤣