greyback 100 mi u ovakvom sustavu ocjenjivanja djeluje kao ideal kojem svaka igra mora težiti i kojem se neke igre mogu približiti, ali ga nijedna ne može dostići.
Da, ovakav stav skroz kužim. Mislim da i Fenix tako slično rezonira. Poštujem to mišljenje, ali se ja osobno s tim ne slažem.
Ni kod igara, ni kod filmova, ni kod serija, ni kod ničega. Sve može biti 100 od 100. Meni nema smisla pričati stalno o nekom nedostižnom idealu jer po tome onda ni jedna igra ne bi danas smjela biti ni za 5 od 10, jer će sigurno za godinu dvije biti neka koja je za 6 od 10. A kad dodatno napreduje grafika, 7 od 10. Pa kad napreduje AI, onda za 8 od 10. Apsolutno i rezolutno ne.
Po meni se ne bi trebalo ocjenjivati s figom u džepu i s pretpostavkom "možda jednom bude nešto još bolje", jer onda nikad ne bi ni kupio TV, ni našao curu, ni kupio auto, jer će uvijek naletjet nešto bolje. Ocjenjuješ ono što imaš u datom trenutku. I u tim okvirima daješ ocjenu i gotovo. Osobno smatram da se možda ipak stotke daju malo previše i prečesto, ali isto tako sam protiv toga da se ne daju nikada.
Svako malo naleti neka igra, neko remek djelo, koje je u tom periodu jednostavno najbolje što je ta industrija mogla ponuditi u tom žanru i koja zbog sklopa svih svojih elemenata zaslužuje ocjenu 100 od 100. Mislim da je u zadnjih 10-ak godina bilo možda maksimalno 5 takvih igara, ali ih je bilo. To čak ni ne mora značiti da nema apsolutno ni jednu manu, jer kad smo kod toga, mane mogu biti subjektivne. Nekom nešto smeta, nekom paše.