Kako sam ovih dana isprobavao GamePass, nekako sam osvjestio da igre danas u najboljem slučaju odigramo jednom pa se postavlja pitanje koliko uopće više ima smisla kupovina igara?
Čak i na većim popustima te čak ako uzmemo u obzir činjenicu da na digitalnim trgovinama ne kupujemo ownership, očito je kako smo u dobu hiperprodukcije te ćemo u najboljem slučaju igru max dva puta odigrati i to obično ako ima new game+ mod.
Iz te perspektive pretplata od 120€ godišnje čini se dobra ponuda jer možeš odigrati više toga (što možda ne bi kupio uopće) te jednom kada odigraš igru, ionako joj se nećeš vraćati pa sam ownership nema smisla (iz perspektive da će neka igra jednog dana biti maknuta iz pretplate). Posebice je dobar deal ako relativno nove igre dolaze brzo na servis i ako igrač mjesečno potroši na kupovinu igara više od 10€.
Ostaje dakle samo pitanje širina ponude ili želja za kolekcionarstvom tko to preferira. Npr, u slučaju glazbe sve slušam preko Spotifyja, kupujem samo tu i tamo koju ploču zbog kolekcionarstva. Slično je s filmovima. Vaša razmišljanja?