StarFox_N

Ja san isto gleda kupiti pa uletilo za stotinjak kuna na boxu popizdija bi da san platio 420kn za ps5.

foggy

Nesto se pricalo da je situacija bolja na ps konzoli ali i da radi kazen ti nema dojma da igras 3a igru a momci su izasli sa 600kn cijenom odma.

Miro Imam ionak previse toga na lageru sto znam da je kvalitetno, pa lagano cistim. Problem je sto sam nastavio MH Rise, ode jos 300h

Dobio Lordse na poklon pa mislim da ću ih ipak igrati. Bumo vidli dokle ću doći i kad ću popizditi 😁

Odigrao cca 5-6h, prešao prvog bossa i početni dojam uopće nije tako loš. Tek sam zagrebao po površini no igra izgleda predivno, ovo malo lokacija što sam prešao je bilo čisto solidno. Prebacivanje svijetova mi je malo zbunjujuće no polako se privikavam. Do sada nisam naišao na bilo kakav tehnički problem i trzanja (igram na performance modeu). Igra me vuče dalje na igranje pa bumo vidli.

Pa kako već niste naučili da kad @Miro nesto hvali da ne valja, a kad nešto posere da valja? Koju god igru popljuje znaš da valja. 😁❤️

Davni dani dok sam imao roditelje

11 dana kasnije

Nakon cca 20h u igri početni dojam se pokvario i isplivale su određene mane na površinu. One koje mi ovako padaju na pamet su sljedeće:

• količina protivnika - za takav tip igre jednostavno ih ima previše i to živcirajuće previše, pogotovo kad sam u Umbral svijetu. Čak većina njih nije niti teška no jednostavno ih ima previše.
      • pozicioniranje vestige-a (checkpointova) - npr. porazim bossa i normalno bi bilo da se nakon bossa nalazi checkpoint no to nije tako. OK, postoje točke gdje se mogu postaviti "random" checkpointovi no u nekim slučajevima niti to nije odmah iza bossa. Potpuno retardirano i nepotrebno.
      • borba - iako postoji stvarno velika mogućnost izbora oružja i spellova borba jednostavno nije na razini soulsborne igara, Nioha ili čak Lies of P-a. Označavanje protivnika je katastrofa te prebacivanje s jednog na drugog nije ništa bolje. Sve nekako djeluje sporo i tromo.

Atmosfera u igri je odlična, tehnička izvedba solidna (barem ovo što sam igrao) te nisam primjetio nekih znatnijih padova fps-a (govorim o PS5 verziji). Bez obzira na mane igra je igriva i igram je i dalje. No kad se uspoređuje s naslovima iz kojih vuče temelje jednostavno nije na toj razini. Vidi se da su pokušali ubaciti određene novotarije koje bi razlikovale igru od soulsborne igara no bilo bi bolje da nisu jer većinu toga su odradili loše te bolje da su onda kopirali soulsborne i u tim segmentima.

S obzirom da se igra dosta uspoređuje s Lies of P, prema dosad viđenom u LotF-u smatram kako je Lies of P bolja i kvalitetnija igra.

Igram dalje pa ćemo vidjeti no dojmovi s početka su se ipak promijenili.

Picek

Sto se tice izvođenja ja san igra na boxu mislin da je ta verzija oduvik bila gore optimizirana od ps5 verzije.

Ali kao što i sam kažes nije na razini Lies of P a njega san igrao sa gustom i cak bi ga moga opet upaliti i igrati sa guštom i jednostavno ne trošim vrime na prosjek

Miro Nakon Pinokija ovo mi je meh

:-D sori na odgovoru posta od 2 tjedna ali kakav pinokio?

Miro u soulsborne igrama guštam tako da prihvaćam i prosjek, jebiga. Da toliko ne volim navedeni žanr vjerojatno bih igru ugasio nakon par sati. Nisam još odigrao ni Wo Long, koji me isto vuče, možda i njega krenem igrati paralelno s ovim.

Što se tiče Lies of P-a, slažem se, igra je stvarno dobra i možda najsličnije soulsborne igrama. Ima nekih mana koje sam isto naveo u jednom od postova, ali je kvalitetniji naslov od LotF-a.

A Ray tracing kakav je? Zna li se šta?

Ray tracing je za console peasante, nema path tracinga pa nije zanimljivo komentirati.

10 mjeseci kasnije

Krenuo sam napokon s ovom igrom. Odigrao sam neka 3 sata i zasad mi je stvarno super. Sviđa mi se šta je sličnija Demon's Souls Remakeu nego Elden Ringu. Izgleda i vrti se stvarno jako dobro na performance modeu.