Pošto obožavam TLoU serijal igara trebao bih po defaultu i seriji onda dati ocjenu 5 ali treba biti objektivan.
Prva epizoda je bez sumnje solidno napravljena i najviše mi se sviđao pomalo topao žućkasti filter na početku kao nešto što prikazuje prošlo svršeno vrijeme a zatim dolazi nešto hladnija boja. Okružje postapokaliptičnog grada fenomenalno napravljeno i to mi je najveći plus.
Glumci i njihova obleka, pa šminka krvi, rana i sl. na razini takvog kalibra.
Za Pedra sam napočetku gunđal da "kakav bude kao Joel, nije sličan ovo ono" ali sad mislim drugačije, dobro mi je sjeo i navikao sam na njega kao na glumca.
Ellie iako ju glumi ne tako lijepa glumica a ne smeta mi baš toliko to već njena agresivnija i prostija osobnost nego što je u igri bila. Surova da sa neproživljenim iskustvom ali Ipak čednija sa dječijom naravi.
Tess odlična također jer osobno glumicu volim i ubrajam ju u među najljepše žene glumice još od Fringe vremena. Pa mi ju je svaki puta lijepo gledati a i slušati. Sviđa mi se što je pas Mercy dobio svoju rolu a u igri nikako da ga vidim a čujem samo njegov lavež.
A sad zašto ne 5 vrlo jednostavno, isto kao u večeri za 5 treba dati priliku i ostalim večerama !
Ma odgledao sam puno serija sličnog sadržaja sa možda meni napetijom radnjom koja zaslužuje 5.
Dotaknuo bih se serije "The Walking Dead" jer sad ju već volim uspoređivati sa TloU. Prva ep TWD-a mi je bila jedna od boljih epizoda čitavog serijala i ne bih volio da takav slučaj bude i sa TloU. Cjelokupna priča sa TLoU mi je bolja od TWD-a i bila bi šteta da sav trud da se adaptira i prikaže igra ode u prvu epizodu a ostale budu samo krakovi hobotnice. Ima materijala da se napravi solidna prva sezona, iako je ona već napravljena i možemo se samo nadati da je tako dobro.
Još malo o prvoj epizodi TLoU-a. Prvi dio TLoU-a mi je bio bolji i interesantniji. Njihov život tj. Joela, Tommyja, Sarah i susjeda Adler. Volio bih da su malo više pažnje dali tome i da nisu baš slijepo pratili igru i prekinuli niz već u prvoj epizodi. U igri mi je također taj dio sa Sarah prekratko trajao.
Sviđa mi se što su načinom izvedbe odstupili od igre i to je plus.
Drugi dio epizode mi nije toliko dobar što je možda i normalno jer se stvari tek počinju zahuktavati.
Dakle prvi dio 5 a drugi dio epizode 4 pa bi prosjek bio 4.5 ali pošto nema te ocjene u opciji pa ju snižavam na nižu 4 zbog inflacije !
Treba pričekati 2 epizodu da vidm kako će stvari teći i u kojem smjeru će to otići. Nadam se da će mi prva sezona biti najbolja od svih sljedećih kao što to biva u takvim serijama.