Ako ti 30 km. nije previse daleko Fenix prije Slunja na staroj cesti ima provjereno svježe prasiće😊

Laf zaboravio sam reci da dolazim s juzne strane 😀

Imas u Gospiću restoran Maki nekoliko puta sam tamo dobro jeo za pristojnu cijenu. Cca 5 km od izlaza sa autoceste.

Prika

Ne treba ti neki restoran kad si u Plitvičkim jezerima.

Samo malo pustolovnog duha.

Ponesi onu mrežu na štapu za ulov tamošnjih pastrvi, nema boljih od divljih. Kad to obaviš odeš nekamo dalje naložiš vatricu ispečeš slatkovodne piliće i dobar tek ali se čuvaj tamošnjih hillbillyja!

fensisuperstar dobro on govori…ali da imam ne znam koje oruzje ne bi isao i lov…hocu sjesti i zderati bez da gledam je li se ispeklo 😀

Miro aj udari lokaciju i stavi vrtit janje odmah u 9h ujutro..koliko god kilo bilo racunaj da cu ja dva a za ostale ne znam,neka se dogovaraju kad dodju…

7 dana kasnije

Ljubljana?

Jednodnevni izlet.

Gdje sa autom parkirati?

Obisao bi centar grada i neke znamenitosti…

Sto posjetiti?

Gdje jesti?

Restorani i slasticarne?

Bio bi jedan cijeli dan,ako tko zna nesto bio bi zahvalan

Hocu stvarno uzivati,ne zanimaju me cijene

Vidim imaju zoo,neki BTC centar…sve sto znate pisite…

Jeste bili u Ljubljani jebo vas kurac!

Parkirat cu kraj Zoo pa cu sve obici vidio sam da mogu za uru do centra setnjom kroz park i onih mostova…

Dajte par restorana aj molim vas ,za rucak pravi

Bio sam ja u Ljubljani, obavezno odi u zoo jer je odličan, jbg parkirao sam negdje blizu centra ne znam točno di ali nije bilo problema s parkingom. Vodili su me prijatelji u neku pizzeriu ali ne mogu se sjetiti imena 😁. Ako ideš s klincima vodi ih i u Hišu Eksperimentov fora je. Centar je prekrasan malo baca na Prag ( mostovi rijeka),obavezno u stari grad tvrđava na brdu u centru. I ako imaš vremena zaleti se do Trojana nekih 40km od Ljubljane na one njihove poznate krofne.

Prika ne znam kaj želiš jesti, ali ovako:

• Pop's Pizza Place - fantastične pizze, fora ambijent
          • Pop's Burger Place - jedan od top 3 burgera koje sam ikad jeo
          • Vigo - odlični kolači, sladoledi i ambijent

Posjeti Tivoli Park cijeli. Posjeti brežuljak s tvrđavom gore. Kupi nešto u brojnim suvenirnicama.

Parking ćeš vjerojatno imati sa smještajem. Mi smo se tak organizirali.

Sve u svemu, Jako je šarmantna Ljubljana. Slovenci su jako simpa i ugodni, ali ih na ulici uopće nećeš sresti. I neće biti gosti po kafićima i restoranima. Srest ćeš ih kao trgovce, kuhare, konobare ili u rekreaciji na Tivoliju. Zato i imaju jeftine cijene po dućanima, a skupe po restoranima.

Prika

Bio sam u Emoni pozantiji naziv Ljubljana jednom prilikom u šopingu davnih godina i bio u toj trgovini i banci. Lijepi gradić kao malo veći Samobor. Stara jezgra je super koliko se sjećam a za restače nemam pojma. Pitaj prvog prosjaka na cesti za restoran jer oni najbolje znaju u koji bi voljeli otići da imaju novaca.

@TITANXIS

Uvijek za gastro savjete pitam najodrpanijeg beskućnika. Uvijek znaju dobro preporučiti.

A one luđake koji hodaju i pričaju sami sa sobom, njih pitam za preporuku vina.

Tzereen hvala prika,ma jeo bi njohovu hranu ako imaju svoje nesto specijalno…nemam pojma sto jedu…ne bi ribu,nego meso 😀

Ovaj burger sto spominjes mi se sviđa,pizze onako.

Slasticarne isto volim 😀

Za parking cu lako nego eto cisto pitam da ne idem ko muflon gore…

Ove krofne od fatamorgana idem…makar 40km ali po to idem zivotom…

40 km u Sloveniji ti znači da ideš na drugi kraj države. Ha-Ha-Ha

To ti je najbolje ujutro doć kad ideš prema Ljubljani, staneš na doručak 😁😁

Tzereen

Dobar tek! Malo drugačija vizualna tekstura pečenog tijesta, One črne piknjice kojih ima puno a ima i par velikih. To inače ne volim na pizzi ali pojedem kad već dobim tak neš i onda mi je i probava ubrzana, kužiš!

Tzereen ovo izgleda top..nisam ja protiv pizze ali kad tako idem negdje onda volim probati domacu hranu ma kakva god…