Trazio sam temu nisam nasao..ako ima slobodno izbrisite temu.

Zanima me je li netko putovao u Prag sa autom iz Zagreba,kakva su iskustva,je li sve autoput…u koje vrijeme je najbolje ici..

i naravno sve o Pragu me zanima…

Prika sve ti je autoput do gore, samo ravno pičiš.

A u Pragu ćeš se oduševit jer su restorani jako jeftini, a (barem meni) hrana odlična. Pa čak i onaj u koji sigurno planiraš ići.

Auto parkiraj bilo gdje i kasnije po gradu javnim prijevozom, sve je odlično povezano. Prekrasan grad.

Prika Nisam bio autom kad sam zadnje bio, ali rekao bi ovako na prvu da su sve bile parking zone bar sam imao takav dojam. Planiraj samo da imaš negdje ostavit auto i po Pragu ti ne treba jer imaju Metro i javni prijevoz koji je odličan, kupiš kartu za sve i voziš se koliko hoćeš. Pive su jako pitke, pivnička hrana odlična. I ti kao hajdukovac koji drži do sebe moraš otići "U Fleku". 😁

Fenix jedini razlog zasto idem je taj restoran!

Ali bi isao 3-4 dana,zanima me kakvi su uvjeti na cestama,je li bolje izbjegavati zimu radi snijega itd…

Avionom sam htio ali me jebu presjedanja i izbacujem to kao opciju.

Koliko treba sati Zagreb -Prag?

Jesi ti picio autoputem preoko Beca?

Da li mi se isplati spustati u Bec?

Mislim,koliko vremenski mi treba sa autoputa do Beca?

Bio sam u Becu nego eto,kad sam vec tu…da se spustim…

Vinjete?vidim da trebaju…

buz ma to je jedini razlog zasto i idem..

Ne mislim voziti po Pragu nego bi nasao neki hotel i auto ostavio.

Kad je najbolje ici gore?

Prika

Pičiš samo autocestom.

Išao samo jednom autom, a išli smo noću da bi stigli ujutro na jedan kartaški turnir.

Vožnja nam je trajala oko 9h jer smo išli najdužom rutom zbog radova na ostalim cestama i par prometnih.

Vinjete ti mislim trebaju (nisam vozač, pa nisam ziher) a mi se nismo zamarili vožnjom po gradu jer smo koristili metro i tramvaje. To si nabaviš turistički pokaz i boli te briga.

10 dana kasnije

Ima li netko dobar restoran na ili oko Plitvickih jezera?

Ako ti 30 km. nije previse daleko Fenix prije Slunja na staroj cesti ima provjereno svježe prasiće😊

Laf zaboravio sam reci da dolazim s juzne strane 😀

Imas u Gospiću restoran Maki nekoliko puta sam tamo dobro jeo za pristojnu cijenu. Cca 5 km od izlaza sa autoceste.

Prika

Ne treba ti neki restoran kad si u Plitvičkim jezerima.

Samo malo pustolovnog duha.

Ponesi onu mrežu na štapu za ulov tamošnjih pastrvi, nema boljih od divljih. Kad to obaviš odeš nekamo dalje naložiš vatricu ispečeš slatkovodne piliće i dobar tek ali se čuvaj tamošnjih hillbillyja!

fensisuperstar dobro on govori…ali da imam ne znam koje oruzje ne bi isao i lov…hocu sjesti i zderati bez da gledam je li se ispeklo 😀

Miro aj udari lokaciju i stavi vrtit janje odmah u 9h ujutro..koliko god kilo bilo racunaj da cu ja dva a za ostale ne znam,neka se dogovaraju kad dodju…

7 dana kasnije

Ljubljana?

Jednodnevni izlet.

Gdje sa autom parkirati?

Obisao bi centar grada i neke znamenitosti…

Sto posjetiti?

Gdje jesti?

Restorani i slasticarne?

Bio bi jedan cijeli dan,ako tko zna nesto bio bi zahvalan

Hocu stvarno uzivati,ne zanimaju me cijene

Vidim imaju zoo,neki BTC centar…sve sto znate pisite…

Jeste bili u Ljubljani jebo vas kurac!

Parkirat cu kraj Zoo pa cu sve obici vidio sam da mogu za uru do centra setnjom kroz park i onih mostova…

Dajte par restorana aj molim vas ,za rucak pravi

Bio sam ja u Ljubljani, obavezno odi u zoo jer je odličan, jbg parkirao sam negdje blizu centra ne znam točno di ali nije bilo problema s parkingom. Vodili su me prijatelji u neku pizzeriu ali ne mogu se sjetiti imena 😁. Ako ideš s klincima vodi ih i u Hišu Eksperimentov fora je. Centar je prekrasan malo baca na Prag ( mostovi rijeka),obavezno u stari grad tvrđava na brdu u centru. I ako imaš vremena zaleti se do Trojana nekih 40km od Ljubljane na one njihove poznate krofne.

Prika ne znam kaj želiš jesti, ali ovako:

• Pop's Pizza Place - fantastične pizze, fora ambijent
                    • Pop's Burger Place - jedan od top 3 burgera koje sam ikad jeo
                    • Vigo - odlični kolači, sladoledi i ambijent

Posjeti Tivoli Park cijeli. Posjeti brežuljak s tvrđavom gore. Kupi nešto u brojnim suvenirnicama.

Parking ćeš vjerojatno imati sa smještajem. Mi smo se tak organizirali.

Sve u svemu, Jako je šarmantna Ljubljana. Slovenci su jako simpa i ugodni, ali ih na ulici uopće nećeš sresti. I neće biti gosti po kafićima i restoranima. Srest ćeš ih kao trgovce, kuhare, konobare ili u rekreaciji na Tivoliju. Zato i imaju jeftine cijene po dućanima, a skupe po restoranima.

Prika

Bio sam u Emoni pozantiji naziv Ljubljana jednom prilikom u šopingu davnih godina i bio u toj trgovini i banci. Lijepi gradić kao malo veći Samobor. Stara jezgra je super koliko se sjećam a za restače nemam pojma. Pitaj prvog prosjaka na cesti za restoran jer oni najbolje znaju u koji bi voljeli otići da imaju novaca.