champion1 Obavezno posjeti i kafić U Fleků jer je u tom kafiću osnovan HNK Hajduk

Da udjem i viknem DINAMO!? 😂

4 mjeseci kasnije

kako bi rekao ćiro: sine moj, nema ljepše stvari od putovanja (avionom). Prije nisam mogao, jer jbg, pare, ali zato sam umetnuo u jaču brzinu i krenuo prije sada će skoro 2 godine…

Prvi put je bio Rimu - to je nešto nevjerojatno… taj grad je nešto posebno i predivno… Vraćam se svakako, jer nisam ni 20 % vidio u 7 dana…

Drugi put je bio Milan - grad mi je dosta hladan, fora, ali nije da želim opet tamo tako skoro. Ok, san siro je wow.

treći put je bio Napulj za uskrs - e to je grad… svi na motorima, jure, bučno, ludo, energično. Grad u koji se vračam….

četvti put je bio Solun - ma ok za 2 dana, ali za više od toga jok.

peti put je bio Madrid - kraljevski grad. Grad je impozantan, ali i kulturan. ljudi top, pristojno ponašanje, nema galame itd. Prekrasno nešto

Šesti put je bio - firenza i pisa - ok je bilo, ali nisam tako oduševljen bio… duomo u firezi je prekrsna, hrana super, ali nije da jurim natrag…

Sada čekam kraj 5 mj - Palermo vikend, početak 7 barca tjedan dana i kraj 8 u Edinburgh i glasgow 7 dana. a za kraj godine, možda atena ili malta koji dan.

ali nema boljeg nego ukrcavanje u avion, dok je na pisti i kada krene. adrenalin i sve… milina.

20 dana kasnije

Fenix

idući četvrtak… idem samo na 2 dana. A onda se možda vratim dogodine i onda ide tura i catania i ostatak i rent a car. tj povežem sa cagliari

gledam i bologna - torino - genoa tura vlakom i avionom

themarko mi idemo iduću ned na tri dana pa sam se nadao da ćeš imat što preporučit. Uglavnom javi se

Ja bio prije 2 tjedna na 3 dana u Padovi pa onda izleti u Veronu i Treviso.

Jako lijepo je bilo, divni gradići, odlične cijene, jako simpa ljudi.

• Uređivano

themarko blago tebi kad se tako osjecas, meni bas uzlijetanje i slijetanje prave problem te su mi najveci razlog zasto ne putujem cesto avionom

Fetty

kužim ja da se neki boje, nelagoda itd. Ja sam lud, ukrcavanje u avion, pa se vucaram, "potapšam" avion, onda gledam u kokpit, sjednem, zavežem se, gledam kako se krilca spuštaju, pa pali svjetla, pa bljeska avion pa se nadam da ide na udaljenu pistu dok taksira. I onda stane na pisti. Potisak na 50 % i onda gas. One prve 2-3 sekunde kada te zakuca u sjedalo, pa kada se odvoji od tla i želudac ti dođe do grla… odrekao bih se jebačije da letim 1x mjesečno. Zadnji let bile blage turbulencije. Žena do mene se drži za stolac, hvata dah, do mene sister gleda kaj je ovo a ja guštam ko prasac. Adrenalin malo radi, uživancija.

Uzlijetanje i sletanje su i najrizičniji dio letenja u biti…

Doduše mene nije strah ni 0,1 %… više me strah dođi do aerodroma.

Rim - https://www.photo-pick.com/online/Qbvk4nEr.link

Madrid - https://www.photo-pick.com/online/1BykcPIe.link

Milan - https://www.photo-pick.com/online/nsoDlTNp.link

Napulj - https://www.photo-pick.com/online/xoVeVLzy.link

Pisa i Firenza - https://www.photo-pick.com/online/p91o0EAZ.link

Solun - https://www.photo-pick.com/online/x0mNdKaA.link

imam i previše toga, ali tek toliko za dojam

Fenix

stadion je jako "strm". (stepenice jel'). Nažalost, nije mi prošla kartica online, htio sam kupiti ulaznicu za tekmu zadnji dan kada sam bio tamo.

Mene je više dojmio - San Siro… Kada sam sjedio di je sjedio Ibra u svlačionici. I općenito stadion.

Živo me zanima Edinburgh, i kako bude. Na Barcu sam "manje nabrijan", a i jako nabijaju cijene ulaznica, jako su bezobrazni postali. Trebo sam i 2 dana uzeti Saragosu, a ne samo jedan, ali ajde. Biti će prilike… Bitno mi je da godišnji ne koristim u ovoj prčiji i da trošim pare vani, a naši neka deru druge 😃

themarko Edinburg je vrh grad. Ja sam bio prije nekih 7 godina, vrijeme je bilo jako lose al su ljudi nevjerovatni. Ako volis pubove ne mozes fuliti. Isto tako spremi 3x budzet u odnosu na Italiju.

Cekaj jesi ovo ti Cocacoladude?

pa nije da volim baš pubove… čuo sam da su cijene "malo ozbiljnije" ali iskreno, cijeli put mi je samo od jednog bonusa pokriven tako da se ne sekiram baš, Više me "brine" klopa, makar ja izdržim sa bilo čime, ali nemre to biti Italija 😃

Ja ti više zujim po gradu, muzeji, građevine, vodiči i to. I volim otići u "rubne dijelove" da vidim malo van centra. Usput neki poznati grob vidjeti Ha-Ha-Ha

tek sada vidim da su nestali albumi, o maje ti retardirane stranice.

jep.

Pitanje ako je netko zadnjih godina isao autom u Milano.

Kakva su pravila za ZTL zonu B? Ako imam Euro 6 dizel, trebam jos nesto napravit da ne bi platio kaznu ili mogu slobodno vozit?

6 dana kasnije

Izlet u Dolomite s Miatama.

Palermo. https://postimg.cc/gallery/6q4Hp7q

Iskreno, došo i sa malim predrasudama da će biti i barem malo "opasno", a na kraju smo i u 1 ujutro šetali (ok po glavnim ulicama) bez straha i grča. Pogledao, palermo je dapače jedan od sigurnijih većih gradova u italiji (piše i milano i napulj i rim opasniji po statistici)

Grad je prljav, promet lud, može pješaku biti zeleno auto prođe na crveno bez da trepne.

Ono što me oduševilo su ljudi, pogotovo domaći. Na stranu ugostiteljstvo i gdje se "smješkanje" i sl. podrazumijeva. Nisam primjetio da se bulji u mobitele, slušalice nisam isto tako vidio u ušima (doduše auto bi te pokupio odmah), da netko trči ili se žuri posebno (čak ni ugostitelji), hoda se mirno i normalno. Hrpa parova (mladih i starih) koji se lijepo drže i grle iskreno to nisam u tom mjeri primijetio kod nas). Vidi se južnjački temperament, ali ne i bezobrazluk i agresija. Bila je i jedna svadba, baš je cool bilo.

Kada pričamo o ugostiteljstvu, to mi je isto baš ostavilo traga. Sjedneš ili uđeš unutra (ovisi kakva je praksa lokala) i naručiš. Nema plaćanja odmah, baš se vidi da se vjeruje ljudima. Došli mi na večeru, gužvica kažu čekati ćete cca 20 min. Naruči čovjek pivu, ja ništa. Uđemo i pojedemo. Račun za 2 - 23 EUR. Idem ja unutra platiti, izvadim 30 EUR lik mi vrati 10 i kaže - ok je. JA pokazujem račun i kažem ali piše vam 23 (može čovjek u žurbi pogriješiti). I još skužim nije ni pivo naplatio, pa kažem ali dužni smo za pivu. On odmahne, ja kažem koliko je piva, neću se tu sramotiti u drugoj državi. 2 EUR je, a toliko i piše i platili i to. Idući dan se vratili, zapamtili nas. I na stranu što od toga žive, to je neki obiteljski biznis (načuo sam razgovor), ali vidi se da oni to rade - jer vole i da to nije "radim jer moram". Isto tako došli na sendvič ujutro u 10 kada se taman otvarali. Još sreli "naše". naručimo mi, čiča tamo ne jebe živu silu, on si prvo sve pripremi i radi - ali nema žurbe i ispričavanja kaj se čeka. Sjedneš i čekaš. Meni je to fantastično… Nitko ne pizdi, čeka se, sjediš i tjt. Hrana je standardno barem meni odlična i cijene su i više nego normalne. 2 ulice dalje od katedrale paste po 6-7 EUR, ja sam jeo ribu sa prilogom za 10 EUR i sl.

Sve u svemu, imam jako pozitivnu sliku u glavi i jako lijepo sjećanje. Nemam se želju vratiti tako skoro jer sam vidio sve važno, Makar, rent a car vrlo rado i Catania i još pokoji grad nekom prilikom dapače.

Na kraju smo uzeli turu i tip je u 2 sata pokazao i ispričao najvažnije o gradu i povijesti. Kada to čuješ, onda shvatiš zašto je tako kako je. U ovako "small talku" smo skužili da je i njemu i ljudima u biti pun q tih (istih) problema. Ofc krimosi kontroliraju dosta toga, čak su nešto ili htjeli ili kod ovog massimo teatro (tamo je na stepenicama snimana zadnja scena kuma) su porušili ekspozivom sve da naprave shoping i neke zgrade (kako mi to poznato zvuči). Ali negdje je "zapelo". Ali kada je tip pričao, baš se vidjelo kako ima ljutnju prema sustavu i da mu je pun q takvog vođenja grada i svega,

Naravno, mi kao turisti smo vidjeli samo lijepe stvari i znamenitosti, ali prošo sam i ove "zabačene" ulice. Baš se vidi ta nesretna sirotinja, zgrade koja imaju vani kablove za struju i vodu (ili kanalizaciju), kako nema fasada, kako je parking u rasulu, prljavo, ljudi bacaju vani vodu, smrdi u nekim ulicama da nemreš disati, smeća u pm.

Za 2 dana - preporučam. 3 ako želite i još ulaznica pokupovati i okolo prošetati. Ali kada ste tamo treba povezati i đir napraviti po Siciliji.