Prika

Nisan

A kako je krenulo sa cijenama necu ni kod nas vise u niti jedan uci

Miro

Negdje se još može. Evo, bio u Ogulinu prošli vikend i super smo se najeli. Prvi dan na finoj napolitanskoj pizzi za 6-7.5 eura. A drugi dan kompletni ručak za dvoje u hotelu za 40 eura.

I kod nas u Slavoniji su digli cijene, ali to još negdje prije 6 mj. Ajd kužim da su lignje na žaru sad 90 kn, ali da jebeni wok cijene otprilike isto toliko mi ne ide u glavu (prije par godina mi je to bilo jelo izbora kad dođem u ZG ili negdje jer je uglavnom bilo 35-40 kn). Znači odlazak u restoran za dvije osobe uz piće skoro nikako ne može ispod 200 kn. Vjerojatno bude još gore poslije drugog ili trećeg mjeseca.

Sry što još ne izražavam cijene u eurima.🤣

Tzereen

Da ali to je ritkost

Moras ici u neku pripizdinu da bi dosa do jeftinijeg.

Evo u Zadru je stanje takvo da ja sa zenom i dicom ispod 100eura nemogu ici a prosle godine san mogao za do 50 eura.

Evo frend je bio na ramsteku platio ga 27 eura iliti ga 203kn znaci obican ramstek od norma 350g bez umaka.

Ja placam ramstek 60kn kilo ako ocu odlezan to mi je od 130 do 150kn kila i to bez kosti.

Ramstek obican je bio od 90 do 120kn

I jos je problem sto 99% slucajeva bude gore nego ja doma spremin i sto onda da ja iden u restoran, kurciti se slikati se neznan ne vidin ikakav razlog.

Drugo je kad si na putu pa jebiga moras ici isti ali sad trenutno se ne vidin da cu ja ici iti jednom godisnje u restoran.

Znali smo poci rodendani godisnjice valentinovo i to ali sad nema smisla. Jos obozavan na pizze ici ali sad je to 10eu i vise za jednu pizzu.

Razumin ljude koji zive u stanu pa nemaju grill i jebiga vole poci do restorana ili ljude koji neznaji kuhati i njima je gust ali ja jebiga nisan u tim skupinama.

Svima gadovima na jadranu koji se zele obogatiti za 3 miseca rada godisnje zelim jos brzu propast i bankrot

Brat Prika napravio pricu sa odlaskom u Ljubljanu ko da je krstarenje kroz 10 drzava. Prodjes citav grad za sat i po i stignes zaviriti u svaku birtiju.

voltriz ma znam,dobro govoris nego eto..ne da mi se trazit,volim opet znat nesto pogotovo jer idem jedan dan…

A koliko vidim Ljubljana ima skoro 300 tisuca stanovnika nije to bas mali grad

Prika

Da se vratim na slovensku klopu, malo sam prošnjofal po netu za slovenske delicije a jedna od njih je gulaš od divljači i grah sa pireom od krumpira. Nezaobilazne kranjske kobasice kao što napisah prije a to ćeš domaće jesti ako odabereš neki prosto-seljački restoran u retro stilu gdje se jedu tradicionalna jela. Nikakvi hamburgeri, kebabi, pizze i sl. jer to imaš i ovdje i sve je to isti k.

TITANXIS ma i ja sam gledao sve isto kao u nas..

Gulas volim ali bas da cu grah jest to ne…

Ma dosta ste pomogli naci cu nesto…

Prika

A da ti u Dugopolju uzmes 2 kila pecenog nosis sa sobom i miran🤣

Miro problem je sto ne mogu ja to nosit…da uzmem i da nosim ne ide…to se odmah stavi na stol pa taman puko

wooddiebone idem sad kad zatopli,prije cu Ljubljanu onako usput pa Prag.

2 mjeseci kasnije

Nedavno sam bila u Ljubljani, inače jako lijep grad, ali tako me iscrpio… hoću reći neka teška energija… Prije sam išla tako par puta na jednodnevni izlet, ali mislim da više neću ići. Meni su top za izlet na dan, dva… Rijeka i Opatija. Blizu su Zg-a, možeš se vratiti u istom danu, a možeš ostat za vikend. Tamo sam studirala pa volim otići s vremena na vrijeme, bez obzira u koje doba godine. Rijeka je uvijek živa, možeš popiti kavicu, ručati, nije tako skupa... ima jako zanimljiv sadržaj, dok Opatija je nešto opet posebno, predivno za prošetati i popiti kavu, pojest sladoled, palačinke, nikad mi neće dosaditi...
                Ako imate djecu jako je interesanto u Rijeci otići vidjet Kantridu, tamo je stadion, bazeni, a definitivno je zanimljiv astronomski centar, to je klincima jako zabavno, a i poučno, tako da mislim da se ima šta vidjeti, osim mora naravno https://www.rijekasport.hr/hr/objekti/astronomski-centar-rijeka/#rasporedi-i-radno-vrijeme https://www.emajstor.hr/clanak/652/upoznajmo_najvecu_pomorsku_luku_hrvatske-rijeku na Kantridi ima plaža, odmah uz stadion tako da se možete izvaliti i odmarati! Trsat isto svakako vidjeti...
                Ako je ljeto, onda je preporuka Mošćenička Draga ili Medveja, super plaže, a sve nadomak Rijeke... a i Riječani su mi zakon, gostoljubivi i opušteni, baš kako treba!

A uz to, ne znam koliko vam je poznata unutrašnjost Istre, jednom prilikom dok sam bila na faksu, išli smo za Umag pa prolazili kroz unutašnjost istre, jaaako sam se oduševila kako je lijepa, čak možda ljepša nego obala… jako me pozitvno iznenadila.

sandrita A uz to, ne znam koliko vam je poznata unutrašnjost Istre, jednom prilikom dok sam bila na faksu, išli smo za Umag pa prolazili kroz unutašnjost istre, jaaako sam se oduševila kako je lijepa, čak možda ljepša nego obala… jako me pozitvno iznenadila.

Ovo sam se i ja iznenadio, čuo sam koliko je lijepo, a uživo još bolji dojam. Najviše su nas se dojmili Grožnjan i Svetivinčenat s kaštelom Morosini. Planiramo opet u 5. mjesec s naglaskom baš na centralni i zapadni dio

Istra je top, isto je nisam baš doživljavao. Bio sam jednom u Rovinju nakon posjete TDR-u i to je to bilo od mene i Istre. Onda sam sa ženom prošao Istru uzduž i poprijeko 5 dana prije 2 godine, oduševio sam se. Mogao bi hladno jednom godišnje u Istru.

2 godine kasnije

Idemo u Prag na par dana iza 1vog, zanima me da li je pametnije tu mijenjati lovu ili gore? Ili samo kartice da koristimo? Neka preporuka restaca? Sta sve pogledati?

Biti cemo u hotelu Duo i koristiti njihov parking, nije bas jeftin ali vidim da je malo problem s parkingom tako da nam je ovo jednostavnije rijesenje.

moschus Restoran Hostinec u Rotundy, ako želiš autohtonu pivničku hranu, par minuta od Karlovog mosta je, ali nije u turističkoj ulici tako da nije turist trap. Ja sam više puta u njemu bio, imaju najlegendarnijeg konobara ikad, lik radi tam 40 godina, komunicira bez riječi s tobom, izgleda full nadrkan. 😆 Provozaj se brodom navečer, ja sam bio i u ZOO-u koji je dobar, ali sad po zimi je to lošije kad su životinje spremljene.