sandrita A uz to, ne znam koliko vam je poznata unutrašnjost Istre, jednom prilikom dok sam bila na faksu, išli smo za Umag pa prolazili kroz unutašnjost istre, jaaako sam se oduševila kako je lijepa, čak možda ljepša nego obala… jako me pozitvno iznenadila.

Ovo sam se i ja iznenadio, čuo sam koliko je lijepo, a uživo još bolji dojam. Najviše su nas se dojmili Grožnjan i Svetivinčenat s kaštelom Morosini. Planiramo opet u 5. mjesec s naglaskom baš na centralni i zapadni dio

Istra je top, isto je nisam baš doživljavao. Bio sam jednom u Rovinju nakon posjete TDR-u i to je to bilo od mene i Istre. Onda sam sa ženom prošao Istru uzduž i poprijeko 5 dana prije 2 godine, oduševio sam se. Mogao bi hladno jednom godišnje u Istru.

2 godine kasnije

Idemo u Prag na par dana iza 1vog, zanima me da li je pametnije tu mijenjati lovu ili gore? Ili samo kartice da koristimo? Neka preporuka restaca? Sta sve pogledati?

Biti cemo u hotelu Duo i koristiti njihov parking, nije bas jeftin ali vidim da je malo problem s parkingom tako da nam je ovo jednostavnije rijesenje.

moschus Restoran Hostinec u Rotundy, ako želiš autohtonu pivničku hranu, par minuta od Karlovog mosta je, ali nije u turističkoj ulici tako da nije turist trap. Ja sam više puta u njemu bio, imaju najlegendarnijeg konobara ikad, lik radi tam 40 godina, komunicira bez riječi s tobom, izgleda full nadrkan. 😆 Provozaj se brodom navečer, ja sam bio i u ZOO-u koji je dobar, ali sad po zimi je to lošije kad su životinje spremljene.

champion1 Obavezno posjeti i kafić U Fleků jer je u tom kafiću osnovan HNK Hajduk

Da udjem i viknem DINAMO!? 😂

4 mjeseci kasnije

kako bi rekao ćiro: sine moj, nema ljepše stvari od putovanja (avionom). Prije nisam mogao, jer jbg, pare, ali zato sam umetnuo u jaču brzinu i krenuo prije sada će skoro 2 godine…

Prvi put je bio Rimu - to je nešto nevjerojatno… taj grad je nešto posebno i predivno… Vraćam se svakako, jer nisam ni 20 % vidio u 7 dana…

Drugi put je bio Milan - grad mi je dosta hladan, fora, ali nije da želim opet tamo tako skoro. Ok, san siro je wow.

treći put je bio Napulj za uskrs - e to je grad… svi na motorima, jure, bučno, ludo, energično. Grad u koji se vračam….

četvti put je bio Solun - ma ok za 2 dana, ali za više od toga jok.

peti put je bio Madrid - kraljevski grad. Grad je impozantan, ali i kulturan. ljudi top, pristojno ponašanje, nema galame itd. Prekrasno nešto

Šesti put je bio - firenza i pisa - ok je bilo, ali nisam tako oduševljen bio… duomo u firezi je prekrsna, hrana super, ali nije da jurim natrag…

Sada čekam kraj 5 mj - Palermo vikend, početak 7 barca tjedan dana i kraj 8 u Edinburgh i glasgow 7 dana. a za kraj godine, možda atena ili malta koji dan.

ali nema boljeg nego ukrcavanje u avion, dok je na pisti i kada krene. adrenalin i sve… milina.

20 dana kasnije

Fenix

idući četvrtak… idem samo na 2 dana. A onda se možda vratim dogodine i onda ide tura i catania i ostatak i rent a car. tj povežem sa cagliari

gledam i bologna - torino - genoa tura vlakom i avionom

themarko mi idemo iduću ned na tri dana pa sam se nadao da ćeš imat što preporučit. Uglavnom javi se

Ja bio prije 2 tjedna na 3 dana u Padovi pa onda izleti u Veronu i Treviso.

Jako lijepo je bilo, divni gradići, odlične cijene, jako simpa ljudi.

• Uređivano

themarko blago tebi kad se tako osjecas, meni bas uzlijetanje i slijetanje prave problem te su mi najveci razlog zasto ne putujem cesto avionom

Fetty

kužim ja da se neki boje, nelagoda itd. Ja sam lud, ukrcavanje u avion, pa se vucaram, "potapšam" avion, onda gledam u kokpit, sjednem, zavežem se, gledam kako se krilca spuštaju, pa pali svjetla, pa bljeska avion pa se nadam da ide na udaljenu pistu dok taksira. I onda stane na pisti. Potisak na 50 % i onda gas. One prve 2-3 sekunde kada te zakuca u sjedalo, pa kada se odvoji od tla i želudac ti dođe do grla… odrekao bih se jebačije da letim 1x mjesečno. Zadnji let bile blage turbulencije. Žena do mene se drži za stolac, hvata dah, do mene sister gleda kaj je ovo a ja guštam ko prasac. Adrenalin malo radi, uživancija.

Uzlijetanje i sletanje su i najrizičniji dio letenja u biti…

Doduše mene nije strah ni 0,1 %… više me strah dođi do aerodroma.

Rim - https://www.photo-pick.com/online/Qbvk4nEr.link

Madrid - https://www.photo-pick.com/online/1BykcPIe.link

Milan - https://www.photo-pick.com/online/nsoDlTNp.link

Napulj - https://www.photo-pick.com/online/xoVeVLzy.link

Pisa i Firenza - https://www.photo-pick.com/online/p91o0EAZ.link

Solun - https://www.photo-pick.com/online/x0mNdKaA.link

imam i previše toga, ali tek toliko za dojam

Fenix

stadion je jako "strm". (stepenice jel'). Nažalost, nije mi prošla kartica online, htio sam kupiti ulaznicu za tekmu zadnji dan kada sam bio tamo.

Mene je više dojmio - San Siro… Kada sam sjedio di je sjedio Ibra u svlačionici. I općenito stadion.

Živo me zanima Edinburgh, i kako bude. Na Barcu sam "manje nabrijan", a i jako nabijaju cijene ulaznica, jako su bezobrazni postali. Trebo sam i 2 dana uzeti Saragosu, a ne samo jedan, ali ajde. Biti će prilike… Bitno mi je da godišnji ne koristim u ovoj prčiji i da trošim pare vani, a naši neka deru druge 😃

themarko Edinburg je vrh grad. Ja sam bio prije nekih 7 godina, vrijeme je bilo jako lose al su ljudi nevjerovatni. Ako volis pubove ne mozes fuliti. Isto tako spremi 3x budzet u odnosu na Italiju.

Cekaj jesi ovo ti Cocacoladude?

pa nije da volim baš pubove… čuo sam da su cijene "malo ozbiljnije" ali iskreno, cijeli put mi je samo od jednog bonusa pokriven tako da se ne sekiram baš, Više me "brine" klopa, makar ja izdržim sa bilo čime, ali nemre to biti Italija 😃

Ja ti više zujim po gradu, muzeji, građevine, vodiči i to. I volim otići u "rubne dijelove" da vidim malo van centra. Usput neki poznati grob vidjeti Ha-Ha-Ha

tek sada vidim da su nestali albumi, o maje ti retardirane stranice.

jep.

Pitanje ako je netko zadnjih godina isao autom u Milano.

Kakva su pravila za ZTL zonu B? Ako imam Euro 6 dizel, trebam jos nesto napravit da ne bi platio kaznu ili mogu slobodno vozit?

6 dana kasnije
                • buz

•  
                  •  
                  •  
                  •  

Izlet u Dolomite s Miatama.