pravednik Btw. Baldurs Gate 3 ti ima jebanje sa živinama, što je puno gore od ovoga u Spidermanu 2 pa bu igra godine i nitko ni riječ ne kaže. Tim više ljudima je zanimljivo. Čovjek se nekad zapita koliko smo licemjerni a?

Ja ne znam niti jednu osobu kojoj smeta takva propaganda zbog toga što je homofob ili transfob ili nešto treće. Ljudima smeta to jer je jebeno prozirno i vidi se is aviona da nije iskreno stavljen takav sadržaj već zbog mase i prodaje. Nije organski i to se ljudima gadi u svim oblicima medija. Naravno imaš primjera gdje se to jako dobro ukomponira i gdje ljudi ne zucnu riječ a to je Baldurs Gate 3.

Ko nije barem jednom jebao kozu, jel uopće živio?

escoban

Nije problem u homo-hetero ili bi, problem je u medijskoj agendi na zapadu gdje se mladim osobama forsiraju "odabiri identifikacija" s kojima se dovodi do zbunjenost pojedinaca (trans i non-binary iluzije) i forsirane potrebe privilegiranih za isticanjem. U normalnom i zdravom drustvu te stvari su nebitne.

Elitama i korporacijama odgovaraju takve agende, sto zbog konflikta među mladezi (oslabljivanje kritickog misljenja) a cesto i zbog profita.

LGB (bez T) ljudi su postojali od postanka svijeta i u dalekoj civiliziranoj povijesti je to bilo prihvaceno, danas je to nazalost alat za kontrolu i profit.

Nikome se nista ne forsira. Naravno, ljudi radije nasjedaju na ragebait nego da malo razmisle zasto ih se zeli naljutiti. Ali ok, lakse je pizditi na marginaliziranu zajednicu jer onda nema energije ljutiti se na korupciju, financijsku propast srednje klase, neoporezivanje perverzno bogatih pojedinaca i sl.

Lako je za starije generacije, oni su vec izgrađeni. Problem je u medijskoj indoktrinaciji mlađe publike koja još ne razumije "širu sliku".

Podržavam LGB ljude, ali ne podržavam woke-simpanje-oslabljivanje muskaraca te ostale iluzije (trans-non-binary) kojima zele zbuniti te međusobno zavaditi nove generacije.

Off topic primjer, tko je ovdje He-Man a tko je Teela?

Najsmješnije je da je igra izašla prije mjesec dana i nitko nije a rekao o ovome tako dugo dok određeni Youtuberi nisu počeli izbacivati van video namijenjen za napaljivanje točno određene ciljane publike. Tko točno onda nešto forsira?

Vrte vas oko malog prsta za engagement, okreću lovu na vama, a za uzvrat vi se sramotite po svijetu šireći stvari koje vjerojatno ni oni ne vjeruju.

Woke simpanje oslabljivanje muškaraca Ha-Ha-Hahah majko moja

Meni je sve livada, samo analiziram današnju cestu pojavu u video igrama i filmu. Opcenito prije kupnje igre ili Videoteke™ treba pogledati nekakvu recenziju da znamo o cemu se radi i dali se igra ili preskace, problem je sto forsiranje određenih stvari umanjuje kvalitetu price, likova i dijaloga a omladina to cesto puši bez kritickog razmisljanja, tu je problem.

ThomasAAnderson Ironija je uvijek tu. Predstavljaju se muskarcinama, a zrace nesigurnoscu. E pa, pravog muskarca ne karakterizira visina, misici ili kratka kosa, vec to da ga ne izbaci iz takta ako netko zeli biti zena ili ako muskarac zeli ljubiti muskarca ili ako netko zeli nositi ruzicastu polo majicu.

Kad je svakodnevna hrana Peterson-Walsh-Shapiro i domaci ekvivalenti koji se igrom slucaja preklapaju sa samoprozvanim "alfama", a svoju publiku hrane nicim drugim nego ljutnjom, nije ni cudo da je nesigurnost konacan rezultat.

Od mene dosta o ovome, lijepa je subota, zasto ju potrositi na raspravu kojoj je mjesto u 19. st.

Otišli ste debelo u offtopic.

Ovo čemu pričate nema veze sa Spider-Manom 2. Ako ti jedan 5 minutni side quest u igri povlači sve ove probleme i rageaš i žališ se na stvari koje su samo marginalno vezane za taj side quest, onda imaš problem sa sobom.

Gej likova i priča je bilo u igrama, filmovima i svim medijima u puno većoj mjeri nego u Spider-manu 2, ali sad je 2023. i više ne prolazi apsolutno ništa.

Da je Spider-man 2 iz 2004. imao identičan takav side quest, niko ne bi zucnuo.

Radite narativ da je kompletna igra kompromitirana zbog ovakve nebitne gluposti iako se nesrazmjerno veliki dio igre uopće ne bavi pitanjima LGB reprezentacije i kao argument za negodovanje koristite činjenicu da ostale igre, filmovi… to rade.

Ista stvar sa TLOU2 gdje se zbog jednog dijaloga o židovima u sinagogi osuđivalo kompletnu igru da je židovska propaganda.

Stat na loptu malo. Jer pričat da nemaš niš protiv LGB ljudi, a onda reagirat na ovako minijaturne i nebitne prikaze istih tih LGB ljudi ne pokazuje da nemaš niš protiv nego upravo suprotno.

wooddiebone Ako ti jedan 5 minutni side quest u igri povlači sve ove probleme i rageaš i žališ se na stvari koje su samo marginalno vezani za taj side quest, onda imaš problem sa sobom.

Bingo.

wooddiebone

Nadovezo sam se najvise na woke elemente u Spiderman 2 koji degradiraju Petera a previse uzdizu Mary Jane, to je cinjenica i loše napisan dio u igri.

LGB ljude itekako podržavam, ali u pravom smislu a ne kako ih korporacije cesto koriste i uvrštavaju pod kišobran sa svime ostalim.

stitrek Nadovezo sam se najvise na woke elemente u Spiderman 2 koji degradiraju Petera a previse uzdizu Mary Jane, to je cinjenica i loše napisan dio u igri.

Priča o symbiote odjelu je vrlo poznata priča o Spider-manu i vrlo bitan faktor u razvoju njega kao lika. Čitava poanta te priče je Peterova degradacija. Isto tako, MJ je ogroman dio Spider-manovog svijeta. Oduvijek je tako bilo. Bila je ogroman dio i prve igre (čak smo i više tamo s njom igrali) kao što je i ogroman dio SM stripova iako oni dvoje više nisu skupa.

Reći da je fokus na to kak MJ pomaže Peteru da prođe kroz to razdoblje borbe sa egom i demonima i prikazivanje nje kao sposobne i brižne partnerice ikakav oblik uzdizanja je apsolutno pogrešno.

I opet se događa upravo ono o čemu pričam, ovu igru promatraš kroz prizmu 2023. kao godine gdje svi trpaju woke pizdarije di god stignu umjesto da ju promotriš kako bi ju promotrio da je npr. 2010. godina.

Gutate te jutub komentatore ko žedni vodu, a isti su agendirani shillovi ko i ovi woke ljevičari.

wooddiebone

Znam ja dobro kakav treba biti Spiderman a isto tako i Mary Jane, to je ogromna razlika naspram likova iz stripova 90-ih.

"Svemocna" Mary Jane nema inteligenciju a ni seksipil te je poprilicno lose napisana u zadnjoj igri, "poružnjivanje" i "starenje" njenog lika ne treba ni spominjati.

Potpuno se slažem sa woodie da ovdje nema niti riječi o nekoj ultra woke prezentaciji. Potpuno normalna priča sa likovima koji pripadaju u taj svijet i fokusirano na radnju i razvoj priče bez nepotrebnih lutanja.

Još samo da se osvrnem na igru. Combat je zestoko napredovao u odnosu na SM1 i MM. Uzitak je igrati. Ability i gadgeti su svi odreda korisni i iskoristivi. Odmah sam prošao najteži difficulty i počeo ultimate.

Neke boss borbe su predobre. Traversal je nikad bolji, igra radi glatko, jedina zamjerka mi je previše sličnih encountera sa hunterima u nekim misijama gdje pacing pati. Možda još zamjerkica da je moglo buti više side questova

stitrek

Al ovo su sve gluposti. Doslovno sve.

Gluposti koje neki ljudi vjeruju samo zato jer su ih dovoljno puta čuli od neokonzervativnih jutub komentatora koji nisu ni igrali igru i govore te stvari isključivo zato da pokupe preglede od kontroverze.

Nitko tko je odigrao igru, a nije čuo ili pročitao negdje "poružnili su MJ" nije primjetio da su poružnili MJ.

stitrek ja jednostavno ne vidim otkud ti izvlačiš svemoćnu MJ, to se u igri ne događa. A to za poružnjivanje ne treba ni komentirati, glupost

wooddiebone Gutate te jutub komentatore ko žedni vodu

Ovo je najveća istina. Nevjerojatan broj ljudi donosi zaključke na osnovu tih komentara. Strašno.

Mislim ok, danas se stvarno javni diskurz oko igara, filmova i serija doslovno svodi na ljevi provociraju desne da bi pokupili medijski prostor na kontroverzi, a desne pijavice se na to trigeraju, reagiraju i skupljaju vojske frustrirane mlađarije kojoj su isprali mozak paranoidnim izjavama poput poružnili su MJ i svemoćna MJ.

I tak se međusobno časte sa raznoraznim optužbama i skaču na svaki kurac.

Zapravo me uopće ne čudi da je hrpa ljudi zaboravila da postoje ikakve druge stvari nego ti moderni fanbait isprdci koje gledamo i onda na sve reagiraju kao na primjer toga.

wooddiebone

Ocekivao sam detaljniji odgovor a ne generaliziranje kako su to sve gluposti i kako je to sve rage sa You Tubea.

Igra je sve skupa odlicna po pitanju gameplaya, combata, level designa itd, ali ima i svoje velike ocigledne propuste koji su navedeni u ovoj temi.