Unatoč preko 25 milijuna prodanih PS5 konzola, zarada PlayStationa se prepolovila
Ma da ali sd nema u prodaji a ostali imaju kakva je to logika. Rekao bih necemo graditi loš imidž mi dat ćemo drugima i zaraditi masnu lovu od prodaje preskupih igara koje nitko ne želi kroz tuđe dućane.
Laf Pa SD nema jer je službeni dobavljač tj uvoznik. Dobiva konzole direkt od Sony-a i samim time imaju najmanju cijenu konzola (osim ako se netko drugi ne odluči prodavati ih u minus). Normalno da će ljudi kupovati tamo gdje je najjeftinije. Ja ti iz prve ruke mogu reći da je Sancta naš dobavljač u firmi i sve konzole i samim time bundle-ove dobivamo od njih. Sad, da li te bundle-ove dirigira sam Sony ili dućan ti ne mogu reći sigurno, no posto posvuda imaš jako slične kombinacije prije bih rekao da to Sony gura nego dućan kojem je u interesu zaraditi što veću dobit što brže.
prayer Nema ti to veze sa sony-em ti dobiš konzolu sony je stavio
preporučenu cijenu 3000 odnosno 3850. Ti kao dućan možeš ubaciti igru, joystick pa
čak i da kažem maskicu za mobitel i to onda u sustavu nije ista stavka nego je ps5+
nešto i onda ti imaš pravo jebati s cijenom kako god želiš. E sad neki idu na to kao HT
da te navuku na ugovor od 2 god pa na "poklon" dobiš tv, restorani, bircevi znaju imati
akciju kava + cedevita ili evo moja lokalna pizzerija ima piva + cocta ili pivo u tom i tom vremenom.
Neki idu malo u minus jer znaju ak ti "nešto" poklone ti češ ostati i više potrošiti ( u slučaju birceva, restorana )
HT te pak obvezao za iduće 2 godine, a naši dućani su dobili ps5 i samo c/p druge ako on može prodavati
po 6500 mogu i ja. Sve je to samo biznis, jedino šta mi možemo promijeniti je nekupovati i tako ih prisiliti
da promjene politiku poslovanja, očito je da ljudi kupuju konzole po takvim cijenama inače bi cijena odavno pala
( bez obzira na "nestašicu" ), a sony-u je očito pala prodaja jer je neke nova plus pretplata razočarala extra je još okej,
premium je čista pušiona, i tu su ti sve popularniji call of duty, fortnite, apexi, itd… za koje ne treba pretplata da igraš online.
I takvoj ekipi niti ne treba više pretplata osobno imam jednog kolegu koji igra samo warzone mislim da unazad 3 godine
nisam vidio da je igrao išta drugo osim toga. Meni osobno je također ps+ sranje i nemam nikakvog benifita kao korisnik od njega.
hebe mi se za cloud save, "besplatne" igre, itd… zanima me isključivo multiplayer i u principu plaćam godišnje 350-450kn
da bi igrao online. iskreno sam očekivao plan koji će sadržavati sve što i sadašnji essential ali bez "besplatnih" igara i po
nekoj 50% nižoj cijeni, kad već moram plaćati da bi igrao online da bar bude neka mizerija, a ne cifra poštene AAA igre na popustu.
Sancta ima konzole u ponudi, samo što nije stavljeno na web.
Plaćanje u bilo kojoj poslovnici, preuzimanje na skladištu na Jankomiru il slanje na adresu jer ih nema baš direktno na stanju u dućanima.
Naravno, bundleovi s igrama.
Sony i bilo tko drugi (Microsoft, Nintendo i sl.) sigurno ne vodi mikromenadžment, jedino ga može Sancta voditi ako ga vodi kao uvoznik, ali to im sigurno ne diktira Sony. Proda im robu i to je to.
Pitao nabavu, kaže Sony
Teški apsurd, jedino ako je nabavi Sancta = Sony.
Da rade taj mikromenadžment, onda im ne bi trebali uvoznici, otvorili bi svoje podružnice i sami bi slali iz vrha kompanije naloge podružnicama što i kako.
prayer sony se namiri sa preporučenom cijenom 3000 odnosno 3850.
ti ju kao dućan dobiš za te pare, a što češ ti dalje kao dućan kemijati je na tebi.
Odnosno sony nema svoje prste u bundle-ovima. ti si kupio konzolu i preprodaješ ju dalje.
- Uređivano
prayer Vjeruj mi dućan laže, isto kao što i kad nešto dođeš kupiti uvijek ko za "k" imaju samo jedno
od toga što želiš na lageru pa se brzo odluči prije nego im se baš taj zadnji u moru istih/sličnih proizvoda proda.
To su te njihove fore, jer da ti je rekao da nije Sony onda bi ih lijepo svi napali zbog lihvarenja, jer realno sony ne možemo.