• Gaming Vijesti
  • Unatoč preko 25 milijuna prodanih PS5 konzola, zarada PlayStationa se prepolovila

Deadwalker Istina. Al evo, ja necu kupit ps5 zbog toga. Xbox hocu jer imam puno komfornije opcije.

Deadwalker Još su uspjeli izvući dosta dobar rezultat, imajući u vidu da je cijeli tech sektor ovaj kvartal bio ispod očekivanja.

Zato je i Apple prijavio rekordni Q3. Dobra roba uvijek ima svoje kupce.

Pad broja pretplatnika PS Plusa nista novo, tako im i treba, preskupa je ta *izdarija pa cak i Essential za nekog tko nije tryhard gamer. Samo ce i padati jos, ja vise ne mislim produzivati, istjece ovaj mjesec tako da i ja doprinosim brojki. Nema smisla kad su mjesecne igre za K, a od online gdje je player base ogroman tipa warzone ili fortnite ne treba pretplata. Da sruse cijenu na neku razumnu mozda bi i produzio.

darkfenix Cloud Saving je đabe kod Xbox od samih početaka.Ne treba nikakve pretplate.Sve se automatski sprema u "oblak'.

Meni nije jasno ako je SD generalni uvoznik kako je moguce da 10 ak malih kvartovskih ducana ima konzolu u prodaji po bezobrazno visokim" bundle cijenama" a ducani SD nemaju.

Pada mi na pamet i nepoštena trgovačka praksa ne vidim razumno objasnjenje ( kupio u kvartovskom nosim na popravak u SD znači nisu nabavili " nekim" drugim kanalima nego od SD).

Laf Sam si sebi odgovorio na pitanje prvom rečenicom. Sancta je dobavljač za Sony stvari u HR i sve ide preko njih. Ako Sancta prodaje bundleove tko god kupuje od njih mora imati istu cijenu ili veću radi marže.

Ma da ali sd nema u prodaji a ostali imaju kakva je to logika. Rekao bih necemo graditi loš imidž mi dat ćemo drugima i zaraditi masnu lovu od prodaje preskupih igara koje nitko ne želi kroz tuđe dućane.

Laf Pa SD nema jer je službeni dobavljač tj uvoznik. Dobiva konzole direkt od Sony-a i samim time imaju najmanju cijenu konzola (osim ako se netko drugi ne odluči prodavati ih u minus). Normalno da će ljudi kupovati tamo gdje je najjeftinije. Ja ti iz prve ruke mogu reći da je Sancta naš dobavljač u firmi i sve konzole i samim time bundle-ove dobivamo od njih. Sad, da li te bundle-ove dirigira sam Sony ili dućan ti ne mogu reći sigurno, no posto posvuda imaš jako slične kombinacije prije bih rekao da to Sony gura nego dućan kojem je u interesu zaraditi što veću dobit što brže.

prayer Nema ti to veze sa sony-em ti dobiš konzolu sony je stavio
      preporučenu cijenu 3000 odnosno 3850. Ti kao dućan možeš ubaciti igru, joystick pa
      čak i da kažem maskicu za mobitel i to onda u sustavu nije ista stavka nego je ps5+
      nešto i onda ti imaš pravo jebati s cijenom kako god želiš. E sad neki idu na to kao HT
      da te navuku na ugovor od 2 god pa na "poklon" dobiš tv, restorani, bircevi znaju imati

akciju kava + cedevita ili evo moja lokalna pizzerija ima piva + cocta ili pivo u tom i tom vremenom.
      Neki idu malo u minus jer znaju ak ti "nešto" poklone ti češ ostati i više potrošiti ( u slučaju birceva, restorana )
      HT te pak obvezao za iduće 2 godine, a naši dućani su dobili ps5 i samo c/p druge ako on može prodavati
      po 6500 mogu i ja. Sve je to samo biznis, jedino šta mi možemo promijeniti je nekupovati i tako ih prisiliti
      da promjene politiku poslovanja, očito je da ljudi kupuju konzole po takvim cijenama inače bi cijena odavno pala
      ( bez obzira na "nestašicu" ), a sony-u je očito pala prodaja jer je neke nova plus pretplata razočarala extra je još okej,
      premium je čista pušiona, i tu su ti sve popularniji call of duty, fortnite, apexi, itd… za koje ne treba pretplata da igraš online.

I takvoj ekipi niti ne treba više pretplata osobno imam jednog kolegu koji igra samo warzone mislim da unazad 3 godine
      nisam vidio da je igrao išta drugo osim toga. Meni osobno je također ps+ sranje i nemam nikakvog benifita kao korisnik od njega.
      hebe mi se za cloud save, "besplatne" igre, itd… zanima me isključivo multiplayer i u principu plaćam godišnje 350-450kn
      da bi igrao online. iskreno sam očekivao plan koji će sadržavati sve što i sadašnji essential ali bez "besplatnih" igara i po
      nekoj 50% nižoj cijeni, kad već moram plaćati da bi igrao online da bar bude neka mizerija, a ne cifra poštene AAA igre na popustu.

Sancta ima konzole u ponudi, samo što nije stavljeno na web.

Plaćanje u bilo kojoj poslovnici, preuzimanje na skladištu na Jankomiru il slanje na adresu jer ih nema baš direktno na stanju u dućanima.

Naravno, bundleovi s igrama.

Tuhy

Daj mi reci ako smiješ, da li to Sancta stavlja bundle-ove ili je to nametnuto od strane Sonya?

prayer Ajde ovako, više kao pitanje.

Što misliš da je vjerojatnije? Da dućan od dobavljača dobije robu i onda diktira po kojoj ju cijeni i u kakvom obliku želi prodavati ili da Sony vodi mikromenadžment svakog dućana koji prodaje bilo koji njihov proizvod?

Fico

Ne znam zbog toga pitam, može biti i jedno i drugo. Budem našu nabavu pitao danas pa ću sigurno znati.

Sony i bilo tko drugi (Microsoft, Nintendo i sl.) sigurno ne vodi mikromenadžment, jedino ga može Sancta voditi ako ga vodi kao uvoznik, ali to im sigurno ne diktira Sony. Proda im robu i to je to.

Teški apsurd, jedino ako je nabavi Sancta = Sony.

Da rade taj mikromenadžment, onda im ne bi trebali uvoznici, otvorili bi svoje podružnice i sami bi slali iz vrha kompanije naloge podružnicama što i kako.