Kultna igra, spada u sam vrh gejming industrije.
Zapravo znacajem prevazilazi okvire gejminga, moze da se svrsta uz filmske klasike poput Dobar, Los, Zao i slicne.
Od price, grafike, impresivnih detalja, muzike, sporednih likova, rekonstrukcije epohe… sve su podigli na jedan neverovatan nivo.
Jedino mi se nije svidjala ona pucacka mehanika, odnosno nišanjenje i usporavanje vremena.
Tu je trebalo malo poraditi na preciznosti, kako bi dobili na realnosti, ali pre svega na fluidnosti jer neke druge igre imaju bolji sistem targetiranja protivnika.
Nekako mi je to ovde odradjeno pomalo trapavo.
Ali to na strano sve ostalo je fenomenalno.
Naravno igra nije za one koji preferiraju brze pucacine i nemaju strpljenja za narativ i karakterizaciju likova.
Rdr trazi strpljenje, kada se samo setim koliko sam jurio onog belog arapskog konja ili neke od legendarnih zivotinja.
Pa onda dok ne skontas neke slucajne usputne dogadjaje koji su povezani na odredjeni nacin.
Izgradnja lika, izgradnja kampa, nacini na koji se savladavaju prepreke….
Igra koja te natera da se ponasas i razmisljas poput odmetnika na krajnjoj zapadnoj granici. Cim ti i van igre mislis o tome kako ces da nesto odradis i to onda posmatras iz ugla stvarnog zivota, znas da u rukama imas nesto posebno,.
Jedno iskustvo koje te bukvalno poput vremeplova baca u jedan davno prosli zivot, jednu proslu epohu koju si proziveo uzduz i popreko.
To ne moze svako, zato je Rdr poseban