Ne svidja mi se Musk, nije nikada, mislim da je obicni egomanijak koji i kad cini "dobro" slijedi neki plan koji ide njemu u korist. Opcenito nek se drzi SpaceX-a, Starlinka i Tesle a nek se manje mijesa u ono sto nije njegova domena.

Najsvjeziji primjer je sto je stavio ukrajincima Starlink na raspolaganje, sto je u srzi stvarno super potez ali naravno ne bi on bio Elon Musk svevisnji da ne da svoj prijedlog rijesenja koje je naravno razljutio cijelu Ukrajinu. To sto je potrosio svojih 80 milijuna ne daje mu pravo da kroji granice neovisnih drzava. Najzalosnije mi je sto ga hrpa ljudi stuje kao boga sto samo dodatno hrani njegov ego kao da nije dovoljno velik, kad cujem ili procitam Papa Elon dobijem proljev.

Garrus_V Da bi stvar bila bolja, povukao je Starlink nakon što su posrali njegov "prijedlog" koji je nastao nakon što je pričao s Putinom. I ne samo to, već ispada da je podigao cijenu na puno više od onoga što je cijena standardne usluge, dakle obično ratno profiterstvo.

Sterlok Ak ćemo iskreno, postao je najbogatiji čovjek na svijetu jer je influencer, a ne obrnuto. Procijenjeno bogatstvo mu se temelji na dionicama Tesla, a Tesla u top10 svjetskih firmi po vrijednosti nije zbog svojih poslovnih rezultata. Dioničari Tesle su više neka vrsta suvremenih ''vjernika'' nego racionalni ulagači.

Mislim da puno ljudi ne razumije da je to još jedan tatin sin koji je živio 0% života u stvarnom svijetu, i strašljivo je da jedan takav ima bilo kakav utjecaj na ljude i život istih, to je sve.

Tzereen ne bi se bas slozio, jer mislim da celebrityi ne utjecu na mlade na taj nacin, to su vecinom floskuke za popodnevni talk show na televiziji.

Ja se ne sjecam da smo mi noseci hrvatski dres Prosineckog, odmah jurili u butigu po kutiju Marlbora da zapalimo. Ne, nosili smo zbog nogometa i opce spoznaje koju smo kao djeca imali u to doba. Utjecaja celebritya moze biti, ali nije generaliziran kako ti prikazujes. Odgoj pocinje od doma, a nazalost ta djeca zapada roditelje ni ne vide koliko ovi trce za parama i poslom…

chono U vrijeme kada je Prosinečki mogao igrati punih 50 minuta nije bilo društvenih mreža. Instagram, TikTok, Twitch, čak i YouTube. Sve su izvori. I da, dok je velikom većinom stvar i do odgoja, ujedno je i do utjecaja okoline, a influenceri i općenito popularne internetske persone itekako imaju utjecaj. Kao što Tzeky kaže, u takvom svakodnevno eksponiranom svijetu poznate osobe imaju određenu odgovornost s obzirom da imaju već spomenuti utjecaj. Naravno, tu se može potegnuti čitava priča o kritičkom razmišljanju, padanju pod utjecaj demagogije, kvaliteti edukacije, ma apsolutno se svašta može iz ovoga izvući u zasebnu diskusiju, no ono što ciljam kao specifičnu nit je da današnji svijet nije isti svijet kakav je bio kad si ti odrastao. Štoviše, nije sličan ni mom svijetu, a još sam statistički mlad. Imao sam mobitel od prvog osnovne, samo za pozive roditeljima. Plavi Siemens s crnom antenicom. Još je negdje u ladici. Danas klinci imaju smartfonove i odmah su izloženi internetu.

I opet, ne mogu biti ko smežurani starac (još) pa reći da to uništava mladež. Riječ je samo o drugoj generaciji i drugom načinu odrastanja, no to za sobom onda i povlači da se način odgoja mora mijenjati. Problem je što je puno današnjih roditelja imalo nekvalitetnu edukaciju ili loš odgoj pa se to prenosi onda i na buduće generacije. Kažem, svašta nešto, a i sam sam krenuo pisati u različitim smjerovima. 😄

EDIT: Da se samo nadovežem na ideju da roditelji jure za parama i poslom. S obzirom na rastuće životne troškove i manju kupovnu moć, nije riječ o tome da žele juriti, već moraju. Nemaju svi privilegiju biti u traženoj struci i to se sve češće svodi na to da ili oba roditelja rade ili jedan radi dva posla. Rješenje problema kreće od ljudi koji se nalaze u problemima jer je sustav problematičan, a sustav je problematičan zbog ljudi i tako u krug dok netko ne odluči da je dosta stvarno dosta.

Autobot zivimo u ludom svijetu, jos 2019. je Tesla bila spalionica novca da bi krajem 2021. vrijedila vise nego 10 najvrijednijih autokompanija skupa ali dobro sjest ce i to na svoje mjesto.

Twitter je Elona digao do nebesa ali mislim da ce ga i slomiti jer primjecujem da sve vise ljudima ide na zivce a taj kult licnosti koji je direktno povezan s vrijednosti same Tesle ce i Teslu vratiti u kakvu takvu normalu.

Fico svako vrijeme nosi svoje, tako je bilo kroz cijelu ljudsku povijest. Ja imam i necake u ovom modernom svijetu, u pubertetu, mlada generacija kojoj je sve dostupno. Odgojeni su predivno, moderni tech ne utjece na njih kao sto nije ni na nas, imaju vec svoje odgovornosti i ne padaju pod utjecaj influencera. Zasto? Jer odgoj pocinje i radi se od doma, iz kuce.

Besposlicarska djeca, bez reda i pozornosti ce ciniti onaj dio populacije o kojemu cemo citati u novinama za razne pizdarije. Poslovi su tu da se rade, ali ljudi trce za lovom jer im nikad nije dosta. Prvi, drugi, pa treci auto, stanovi, kuce, apartmani, zgrcanje love bez smisla i gusta, a prave vrijednosti ne usadujes u potomstvo, niti ucis da bi njih ucio.

Pa nemam neko posebno mišljenje…

Da je čovjek pametan, da ima klik, da je napravio uistinu neke stvari - je…

Sa druge strane kada čujem ideje o čipovima u glavi, čak je to i predstavio - zlo mi je… Jer se to uvijek predstavlja kao briga za bolesne, paralizirane i teško je onda govoriti protiv toga.

Nekako teško je biti "običan čovjek" kada si toliko eksponiran, kada te se pita za miljenje, kada diktiraš neke trendove, kada imaš takav utjecaj. Udara na ego, i udarilo bi svima danas sutra.

Ne znam, mislim da je načelno problem kada je netko utjecajan, i to tako i kada diktira neke stvari.

Ako je fkt mrknuo Amer Head, sve mu opraštam

pardon, Amber Hard. Kaj nije pisalo je nju i još jednu mrknuo? Jest da je luda, ali je pička i pol. Svemu opraštam ako ju je naguzio. Odnosno odmah mi je porastao u očima. 😃 Makar Teslu ni mrtav ne bih vozio…

Fico Musk je obično razmaženo derište koji je sve što je u životu napravio uspio zbog tatinog novca iz smaragdnih rudnika u vrhuncu aparthejda.

Prije bi rekao da je obrnut slučaj. Stari mu je propao.

https://www.moneycontrol.com/news/trends/when-dad-errol-musk-ran-out-of-money-elon-musk-agreed-to-help-him-but-on-1-condition-9217101.htm

themarko Amber Hard

Stari ja mislim da je ona jahala njega a ne on nju. Ženska je teška ludara.

ne bih se bunio. Jedino ne dozvoljavam sranje u krevet…

nije ni on zdrav, ludara je.

Sve u svemu, Musku skidam kapu za neke stvari, ali mislim da imat veliki utjecaj i da to nije dobro…

themarko Jedino ne dozvoljavam sranje u krevet…

Pa to ti je glavna šema kod nje. Bad day, shit happens. :-D

herc isuse što sam ovo sad u 2 ujutro pogledao

herc

Komentar: "Jeste, čovjek je iz Teslića. Po svom rodnom gradu je dao ime automobilu."

sabio, Ha-Ha-Ha

Ja ću ko Laki iz Noćne more: Ko je taj? 😆