Fico da je jako bitan element koji bez problema može destabilizirati i unazaditi određene regije, države, inicijative i sl.
Što je apsolutno istina, što ukazuje i na to kako je vodstvo Twittera utjecalo na američke izbore zataškavanjem informacija, što sad Musk leaka. Najveći krimen onima koji kritiziraju Muska danas je to što je Twitter odnio iz jedne krajnosti u drugu.
Vidim da leftisti to pokušavaju spinnati na način kao da nigdje nije navedeno da su demokrati izričito tražili zataškavanje i slično, što apsolutno ne pušim. Očito nije rješenje ni da se vrati na staro, odnosno, nebi trebalo biti. Ali to je sad sve skupa ionako nebitno.
Da nebi bilo opet da sam desničar i to sve, vjerujem da u internoj komunikaciji koja nije otkrivena i koja možda neće nikad biti otkrivena, ima putra i na drugoj strani te na tko zna koliko još strana. Ne pušim ni parcijalno otkrivanje interne komunikacije. Ili otkrij sve ili nemoj ništa. Ali da je i prije bilo pizdarija koje su manje ili više utjecale na geopolitičke prilike, bilo ih je.
Zato mi se sviđala Muskova ideja da se većina toga učini transparentnim, pa čak i kod, da se jasno vidi na koji način djeluju algoritmi, kako se isporučuje sadržaj, tko je za što kažnjen, tko je što prekršio, a čiji doseg se ograničava (i zašto). Kome to nebi bilo u interesu? Koliko je bio iskren u tom naumu, nisam siguran, ali da sam zbog toga navijao za njega, jesam.