ThomasAAnderson
Oke, dobro opisano i kužim s čim nisi zadovoljan, ali cjelo vrijeme govoriš kao da je u igri Ellie odma krenula u Seattle nakon Joelove smrti, a vidimo da je prošlo bar neko vrijeme. Joel je pokopan i već dolazi proljeće.
Zašto je to u seriji bilo 3 mjeseca, ne znam. Nije da mi išta mijenja u pogledu na seriju koja je totalno odvojena od igre. Autori mogu odlučit promjenit apsolutno sve ako misle da je to dobar smjer za seriju. Također, serija i igra su dva vrlo različita medija koji zahtjevaju neke razlike u pristupu da bi se poslala ista poruka.
Serija mora bit rađena za osobu koja nit zna radnju igre, nit zna kontekst i kontroverzu ičega.
Meni je dosta zasmetala treća epizoda prve sezone kad sam vidio da nema veze s igrom, ali kad je završila mišljenje mi nije moglo bit suprotnije. To je jedna epizoda kao cjelina, a moguće da tako i ovdje sve promjene vode k nečemu i nekoj poanti.
3 mjeseca do polaska u Seattle mi nije jasno čemu, ali možda žele da Ellie ipak krene hladnije glave da bi efekt gledatelju bio intenzivniji jednom kad to sve kaj potiskuje izađe van. Nama kao igračima je cijela igra bila intenzivno iskustvo, al serija je ipak puno kraća i moraju mjenjati pacing da bi prikazali sve kak spada.
Ne vjerujem da ekipa koja radi na seriji radi promjene tak evo jer im se hoće. Sve kaj sam do sad konzumirao od Druckmanna i Mazina je bilo vrhunsko, intenzivno i ostavilo je jako velik dojam na mene i to očekujem i od ovog.