Došao sam na ovaj forum zbog Part II, igru smatram remek djelom i kad me netko pita koje su mi najdraže igre ikad misli mi automatski prvo pobjegnu ovdje. Toliko o mojem mišljenju o igri.
Problem koji imam sa zadnje dvije epizode. Krenulo je s time jumpom od 3 mjeseca između ubojstva i kretanja za Seattle. Po meni ne odgovara priči, sjebalo je momentum i donekle motivacije likova. Kompletna igra se vrti o tome kako Ellie ne vidi ništa osim crvene krpe ispred lica, doslovno ne staje zbog ničega, trudnu Dinu odjebava instinktivno iste sekunde, ne razmišlja, srlja, ulazi iz greške u grešku, igrač moli ispred ekrana da prestane.
Ovdje toga nema. Za sad nije prikazan osnovni pokretač našeg glavnog lika. Možda su sljedeće 3 ep fantastične i nadoknade ovo, ali sumnjam jer vidim u previewu da već dolazimo do Nore, znači Day 2 s Ellie je gotov, mi smo njih vidjeli par minuta u Seattleu. Nedostaju sati i sati Seattlea, izgradnje prvo odnosa s Dinom, a onda i mentalnog propadanja Ellie. Ova scena koja je svima cringe bi vjerojatno bila puno bolja da se dogodila za 3,4 epizode nakon što vidimo dublju izgradnju njihovog odnosa.
Ne sviđa mi se i mislim da su promašili strukturu. Trebali su odrediti 3. sezona za Part II i svaka sezona da bude jedan dan. Imali bi više vremena i prostora i za Ellie, Abby, Isaac, seraphite djelove. Scene su prekratke, izmijenjeni dijalozi inferiorni originalu koji nije imao taj problem.
Bacio sam pogled na onaj HCL članak i iako se ne slažem s svime, apsolutno se slažem s zadnjim djelom gdje se piše o traumi i koliko je to definiralo Ellie. Ellie iz igre za sad ne postoji u seriji.